Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Veterinář zaměstnaný v zoologické zahradě se zaplete do děsivého dobrodružství, neboť mu je svěřeno vedení akce, při které má být polapen krvelačný lev, ohrožující pokojné obyvatele Amsterdamu. (Film+)

Recenze (31)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lev leze do tramvaje, žere mandle (lidi) a loupe si je. Nijak objevný, ale svižný snímek, kde je místo žraloka, krokodýla, medvěda či jiného zvířete král džungle. Akorát nejde o džungli, nýbrž o Amsterodam. Oběti se vrší, policie je neschopná, přivolaný profík amatér, do toho domovní domobrana nachystá pasti, všechno marné, musí přijet lovec z Londýna a za pomoci bývalky a jejího přítele se pokusit bestii zabít. Divák se dozví, jak ztrestat neposlušné děti, zasměje se u pokusů likvidace lva či vtipné scénky s lustrem a může si odškrtávat mrtvoly. Úvod má pěkné napětí, které se zopakuje v samotném závěru, byť ten už není mrazivý. - Jediné, co by je probralo, kdyby ten lev sežral fotbalisty Ajaxu. - Možná by tak omladili mančaft. - P.s. překvapí, že D. Maas natočil Fantoma Amsterodamu? Ne. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je to komedie. Ochlasta - krypl na vozíku si hraje na lovce Pampalini a chce zabít lva. SPOILER: Když mu ta blonďatá kráva uřízne nohu, aby udělala krvavou značku na podlaze... to už jsme chcali smíchy! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Opäť film, pri ktorom má divák pocit, že inteligencia zvieraťa je väčšia ako všetkých zúčastnených. Tuposť tohto filmu niekedy až bila do očí. Najmä keď ho hlavní hrdinovia nedokázali trafiť ani z metrovej vzdialenosti. Takže ten odľahčený spôsob tomu aj celkom sedel, keďže som mal pocit, že si film robí srandu sám zo seba. Nakrútené je to pekne, levík pobehujúci po uliciach či autobusoch zaujať dokáže - najmä keď nemá problém odhryznúť chlapíkovi hlavu na jeden šup. Dokonca aj všetky tie rozporcované mŕtvoly majú svoj pôvab. Ak by som to však mal brať ako horor, museli by tvorcovia pridať viac brutality, a ak by som to mal brať ako komédiu, muselo by to omnoho viac vtipné. Za najväčší problém však považujem to, že na celkovú stopáž 108 minút je tam tých scénok s levom žalostne málo (zmení sa to až v záverečnej polhodine), a navyše je to až prehnane urozprávaný film, čo rozhodne neobľubujem. Režisér sa hanbiť nemusí, ale jeho Sint sa mi páčil viac. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Už je to pár rokov, čo sa po holandských strechách preháňal perfektný hororový Mikuláš a odvtedy sa jeho tvorca Dick Maas nejako neozýval. Potešilo ma, že jeho malý návrat je opäť vydarený a spomínanému "Sint" aj tak-trochu podobný, keďže tentokrát sa prišiel do amsterdamských ulíc popreháňať lev a žiadny maznáčik to veru nebude. Režisér tu pracoval nielen s (tradične) rozpočtovým obmedzením, no navyše bol zväzovaný aj nariadeniami kvôli zvieratám, zoo a pod., takže som rád, že aj keď vraždiaci lev nie je živý, našťastie to nie je iba rýchle CGI, ale aj kvalitná animatronika. Film vyzerá celkovo dobre, nenudí, má úsmevne pojaté postavy, pekné prostredie... v podstate animal-horror na úrovni, ktorý sa však natoľko cieľavedome neberie vážne, až ho to miestami trochu degraduje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Počítačový" kráľ zvierat pobehuje po uliciach Veľkého Opátskeho, aby zožral tých hlúpejších, lebo tí čo majú aspoň štipku rozumu, sú policajti :) Odľahčená forma (čo neviem či bolo úmyslom), mne osobne nijak nevadila. Ubehla dlhšia doba, čo človek spatril nejaký ten "animal horor", a tak - pre tento krát - budem skromnejší, i napriek tomu, že si myslím, že tých gore scén počas útokov, mohlo byť rapídne viac. Co však náramne potešilo, bol fakt, že si "oný", domáci maznáčik, nijak nevyberal a prehĺtal všetko, čo mu prišlo do cesty, vrátane "štvorkárov" na "ZéEške". Dalo sa .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už je opravdu absolutní guilty pleasure trashová záležitost a záleží jen na vás jak k tomu přistoupíte. Každopádně styl režiséra je tu pořád patrný i když už mu zjevně dochází finance. A tak scény se lvem jsou celkem v poho, ale na scéně je bohužel dost málo. Celkově jsem se bavil slušně, ale na 4* to nakonec nedá.65% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Presne na hrane priemeru. Zároveň to je ako horor slabé a moc sa nemasmejete, a i tak si to viete užiť a nič zásadné vám neprekáža. Tentokrát sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu, za ‘dam a všetky tie povedomé miesta. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Maasuv rukopis ví, že tenhle režisér točí filmy s velkou nadsázkou. Pro mě je možná škoda, že se film právě nebere spíš víc vážně. Krví se nešetří, lev trhá na kusy jak může, gore je povedené a digitální lev hravě strčí do kapsy hodně amerických filmů, kde je v hlavní roli nějaká vraždící bestie. Rozpočet nemohl být úplně nejmenší, protože se dočkáte opravdu slušných efektů a lev vypadá fak dobře. Chtěl jsem dát 2*, protože místo svižný akce se občas zbytečně mluví, ale Sophie van Winden je krásná, lev žere jak může a občas se podaří i slušnej vtip i když bych tu humornou stránku klidně vynechal. Béčko na jedno polknutí z Holandska s jednou hvězdou navrch, že jsem si u toho často vzpomněl na bývalou přítelkyni z Amsterdamu.45%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dick Maas je mnohými považován za recesistu a blázna na postu režiséra, ale některé jeho filmy si získali celkem slušnou škálu příznivců. Několik svých filmů natočil právě v Amsterdamu, rád spolupracuje převážně s holandskými herci a hlavně do svých kousků přidává slušnou porci bizarní - černohumorné podívané a ujetých situací. Což se mu mimochodem povedlo i v tomto případě. Už dlouho jsem se tahle nepobavil u nějakého animal hororu/thrilleru, který sám sebe nebral rozhodně vážně – no prostě si dělal srandu sám ze sebe a jemu podobných. Což někteří jedinci prostě nedokázali překousnout. Digitální lev sice moc charisma nepobral, to musím uznat, ale jinak se to celé zvrtlo v celkem slušně krvavou bizarní podívanou. Mrtvých tu bylo dost, některé gore scény byly taky pěkně šťavnaté a nechybí ani morbidní humor. Hlavy létají vzduchem, řežou se tu nohy, párají břicha, zabíjí děcka, důchodci i mladí a nechybí ani honička vozíčkáře (lovce) se lvem po parku či lékařském zařízení. Akce tu bylo celkem dost – no že byla spíš ujetá – tak to mi vůbec nevadilo. Stejně jako debilita některých postav i samotným dialogů. I když je pravda, že lvího řádění tu bylo méně, než keců okolo. Prooi však rozhodně dokázal upoutat mou pozornost a jelikož zvířecí kousky patří mezi moje velmi oblíbené, dokázal jsem si tento film docela užít. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ale herecky hodně špatné, lev byl super ale příběh jako bych se díval na big ben či něco podobného. Což ne škoda krve se sice nešetřilo ale na záběrech to nebylo znát což je někdy hodně na škodu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmu prospívá, že nemá ambici brát se vážně, takže neschopnost mnoha zúčastněných i genialita šelmy nepůsobí jako pěst na oko a najde se i prostor pro nějaký ten povedený vtípek či absurdní postavu. Potěšilo i celkem kvalitní gore, přičemž lev si tu vůbec nebere servítky a ukusuje všechno, co se ukousnout dá. A povedl se i casting. Co se animace týče, tak omezený rozpočet byl hodně znát, ale Maasovi se z toho nakonec povedlo udělat přednost. Já se bavil. 75% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Dick Maas to má úplně v paži. Opět využije Amsterdam jako nádhernou kulisu pro jeho střelený vyprávěnky, opět potěší oko pěkným vizuálem, a tentokrát zaujme i nad poměry velkorysou akcí a předimenzovaným gore. Zároveň je film od filmu odvázanější, takový množství černočerného humoru jako tady, to se jen tak nevidí. Nic mu není svatý, dělá si prdel ze všeho, co mu přijde pod ruku, a že by se u toho zatěžoval nějakým dobrým vkusem, to ho ani ve snu nenapadne. A jde mu to pěkně od ruky, i když je film krapet delší, tak nenudí a je velice zábavnej. Ten fenomenální úspěch v Číně tvůrcům přeju. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takze lev zabijak si vybral Holandsko a EU ..... preco zrovna jedni z najvyspelejsich krajin EU, stacila by mu bohate Litva, nieco proste menej vyspele nez Holandsko ...... hlupost vsak aj tak, digitalny lev bol velky asi ako autobus a skor na smiech nez na hrozu : 10 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Holandani si vedia uletieť. Aj napriek tomu to je vysokopozeratelná záležitosť. Akčná, vtipná, len ten lev sa občas správa zvláštne. Objektívne dva, ale viem si predstaviť, ako by to natočili amíci a ko by som bol z toho znechutený. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle byla nějaká parodie na animal horory nebo co to bylo. Do 20 minuty se to dalo pak se tam začnou rvat takové sračky, že to je k smíchu. Tak, že lva loví příbuzný policejního šéfa, kterému tam v nejhorší možnou chvíli dojde pomoct jeho syn pak povolají dalšího lovce , který je na vozíčku a loví lva na zbytky předchozího lovce a vrchol stupidity je konec s uříznutou nohou a pointa v tom, že není jeden lev , ale rovnou tři. Film má jediný plus v tom, že hororů s lvy moc není. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivý strach ve městě je klasickým eko hororem, tentokrát na holandský způsob. Přesto, že se jedná o koninu s mnoha nelogičnostmi a jasnou předvídavostí, tak jsem se bavil dostatečně. Herci byly fajn, speciální efekty nebyly vyloženě špatné a brutalita byla dostačující. Zejména mě potěšilo, že se tvůrci nebáli jít i do choulostivých vod jako dětské oběti. Suma sumárum slušný nadprůměr. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké tri hviezdy, objektívne je to na dve, ale kvôli Sintovi dvíham. Ale chýba mi tam žáner komédia, nakoľko to malo od thrilleru kilometre ďaleko, alebo skôr rovno paródia SPOILER - leva v meste ide chytať najrpv blbec s blbým synom a potom beznohý lovec na terénnom pásovom vozíčku. SPOILER END. Ani Sint nebol horor, skôr čierna komédia, ale aj tak to bolo vážnejšie ako toto. No nič, pozrieť sa to dalo minimálne kvôli dobrým gore scénam. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Není to nic ,co by se mnou seklo o zem.Ale plnou dávám za atmosféru. Tak nějak po evropsku natočená sci fi.Už mi fakt lezou na nervy nákladné filmy s podobnou tématikou. O hovně a digitálem to hovno řádně rozmáznout,nasadit tomu preference a ať se prachy sypou. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

taka blaznovina ale dalo sa to o levovi ktory lovi ludi v Amsterdame hned mi bolo jsane ked ten lovec sa cudoval ako ta mrtvola zmizla kym ho nahanal bolo jasne ze su 2 ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi poutavé a atmosférické ... dá se říci i děsivé ... ta představa, že se to stane mně ... brrr, fuj ... od poloviny si asi dělali z diváka jen srandu a jestli to mysleli scénáristi vážně, tak jsou nejspíš na něčem hodně silnym ... tohle normální člověk za střízliva nevymyslí ... pak to jde celé do kopru ... ()

Reklama

Reklama