Reklama

Reklama

Návrat na Montauk

(festivalový název)
  • Německo Rückkehr nach Montauk (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Niekde na vzdialenom konci ostrova Long Island sa nachádza miesto zvané Montauk. Na vetrom rozfúkanej pláži sú dve lehátka, ktoré čakajú. Čakajú na dvoch ľudí, ktorí si boli navzájom vzdialení dlhé roky. On je spisovateľ z Berlína. Ona je právnička z New Yorku. Pred mnohými rokmi mali krátky a bujarý vzťah, avšak vtedy boli príliš mladí na to, aby vedeli, že stretli svoju životnú lásku. Teraz sa vracajú späť do Montauku, s nádejou a ľútosťou. Ich telá si všetko pamätajú. Ako keby to bolo včera, keď boli spolu naposledy. Nevedia, či je možné vrátiť čas späť, v Montauku sa to však dozvedia. (Real Tom Hardy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

H_K 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem zmeškala na Berlinale a protože jsem měla intenzivní pocit, že jsem něco zmeškala, film jsem viděla později. Poučení, o nic důležitého jsem nepřišla. Film byl v podstatě zklamáním, on ji kdysi miloval, ale nedostavil se na rande, protože byl "životem zmatený ". Ona mezitím potká svého manžela, který nedávno zemřel. Po letech se setkávají a vrací se Montauk, kde se ale ukáže, že návrat do vztahu není možný už kvůli naprostému sobectví hlavního protagonisty. Fakt si myslim, že přišel o úžasnou ženu pro kterou nebyl dobrý. Také se zobrazuje jeho vztah se ženou, která kvůli němu odešla do NY a miluje ho.  Je také smutné, podvede ji s onou osudovou ženou a ještě k ní není upřímný. Život v NY byl pro ni tvrdý a i ona jej opouští.  Příště až neseženete na Berlinale lístek na film, neznamená to tragédii, ale nejspíš jste o nic nepřišli. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemastá neslaná romance, respektive návrat minulosti, do současného života jednoho autora. Snímek v podstatě slouží jen k tomu, aby Stellan Skarsgård ukázal svoje herecké schopnosti, což se mu daří, především pak ve chvíli, kdy má monology (předčítání), které jdou skutečně intenzívním diváckým zážitkem. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Najlepším na filme je úvodný monológ Skarsgårdovej postavy, v ktorej vysloví jeho filozofickú myšlienku. Tá je následne rozobraná v podobe príbehu, ktorý vďaka top hercom baví (veľmi sa mi páčili Skarsgårdove priame otázky v dialógoch), ale vo výsledku mu chýbajú jasnejšie režijné kontúry vo vypointovaní dramatickej údernosti scén. Celkovo decentné, na večne živú tému, ale mdlé a ľahko zabudnuteľné. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek obsahuje výrazné autobiografické rysy Volkera Schlöndorffa. Scenárista a režisér se v něm vyrovnával se dvěma životními rozchody, které jej potkaly ve stejnou dobu a na určitou dobu uvrhly do těžkých depresí. (Komiks)

Reklama

Reklama