Reklama

Reklama

Nejsledovanější

  • angličtina Following (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Nejsledovanější je komunikačním mostem mezi dvěma generacemi. Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Už od začátku v celku zajímavý projekt. Koukat na youtubery na plátně kina je sice skoro až neobvyklé a jako kdyby to nějak k sobě nepatřilo, ale stejně si na to zvyknete. Hlavně je zde hezky vidět jak je YouTube oblíbený na ČSFD, jelikož normální film s premiérou dneska by už měl několik desítek ohodnocení a přitom jsem já sám sedmý, kdo něco takového dělá. Jednoznačně je to přínosný film. Spíše tak nějak pro dospělejší publikum, aby pochopili a viděli, na co jejich děti vlastně koukají a proč asi. Jakože názor člověka je názor člověka a každý ho má jiný, ale dám filmu horší ohodnocení než tři hvězdy beru lehce skepticky, protože film není natočený špatně. A to, že se na to někdo podíval jenom aby na to mohl nadávat je podle mě kravina a hovádství nejvyššího kalibru. Nezastavím youtubery, ale snažím se na to dívat kriticky. Prostě je to normální náhled do života lidí, který sledují sta tisíce lidí. Krom toho je super, že se zde i na chvilku objeví GoGo, protože film tak vlastně dostane svému názvu. Jediné, co bych možná já lehce vytkl bylo, že kamera byla trochu nepřipravená jelikož byla někdy až zbytečně moc blízko obličejům a některé detaily byly rozmazané. Což byla škoda největší, protože kvalita obrazu byla více než dobrá. Jednoduše, mega film to není, ale není to žádná katastrofa. "odpad!" může dát jen člověk, který je slepý, protože ani nedokáže ocenit maličkost jako třeba dobrou kvalitu obrazu a nebo výpravné prvky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, nezbláznil jsem se. Ať má tahle reklama Jútubu (dokument to totiž není ani náhodou) třeba 300% a vidí ji co nejvíc lidí. Hlavně teda rodiče, protože vaše děti si dneska myslí, že jsou pro někoho vzorem proto, že na sebe míří telefonem. Neříkám, že jsou tím pádem všichni hloupí, ale není sakra zajímavější vědět, jak vypadá strom nebo kámen, než co je to hejtovat a vlogovat? Koukat se na svět skrz telefon je jako souložit přes zeď a já jsem zatraceně rád, že pocházím z generace, která trefí do kina bez aplikace a sdílí život s lidmi, ne s monitorem. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Natažená televizní repka je pořád televizní repka. Tvůrci se bohužel nezmůžou na nic lepšího a objevnějšího než obyčejné rozhovory, filmařsky je to děsná, mechanická nuda. Nejzajímavější "ukončení kariéry" jedné z youtuberek je odbyto titulkem na konci. Chápu, že to chtělo říct, že youtubeři jsou taky lidi, to ale přece nestačí. 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dokument o dnešním fenoménu, kterým jsou youtubeři a humbuk kolem nich, kdy se z obyčejných lidí/dětí stávají uměle vytvořené celebrity. Pro mnohé nepochopitelné (kdokoliv starší 30 let) pro jiné styl života (od 12 let níž). Každopádně, ačkoliv se člověk nic moc nedozví, dokument ani není nijak kontroverzní, ale přesto je docela zajímavý a nejedná se o zbytečnost, kterou jsem očekával. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nebudu zde mluvit o tom, co si o celkovém yotube femonému myslím. Duležité je hlavně to, že Nejsledovanější jsou vhodní spíš pro televizi. Dát je do kina, byla trochu absurdní kampaň. Dokumentu totiž i přes standardní režii, chybí nějaké větší sdělení. Nicméně, i tak mě donutil na některé učinkující změnit názor. Pokuď byl záměr ukázat yotubery jako obyčejné lidské duše, tak mohu i říct, že se docela zdařil. A víc jsem od toho, ani očekávat nemohl. Takže dávám 3. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Když štáb natáčel v USA, v San Franciscu, stala se nemilá věc. Zloději vykradli štábu auto. (sibuk)
  • Jedná se o první celovečerní film o youtuberech. (DA_NO)
  • Dokument byl původně koncipován jako časosběrný, což ve střihu nakonec není tolik patrné, ale hlavní hrdiny sledoval 6 let. Vzniklo 400 hodin materiálu, který musel být sestříhán. (hansel97)

Reklama

Reklama