Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudná a neskutečně zbytečně dlouhá pohádka s televizní výpravou, nesympatickými dětskými hrdiny a divnou režií. Prostě typický výsledek produkce Hallmarku. Z nádherné Andersenovy pohádky v této adaptaci mnoho kouzla bohužel nezbylo. Jediným jakžtakž světlým momentem je Bridgit Fonda, ale ani ona nemá šanci utáhnout unylé a pomalu ubíhající tří hodinovou stopáž. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být Andersen? Ten krutý, ledový, drsný, nemilosrdný, smutný, poetický a především ten nádherný největší pohádkář světa? To byl první dojem, jejž jsem si přece jenom postupně poopravil. Jedná se sice o inscenaci, která se nevyhýbá kupě modernizačních zásahů, ale na druhou stranu se občas mezi průměrnostmi objeví troška tajemna, kouzla a mysterióznosti, což by dle mě mělo být náplní všech Andersenových adaptací. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Andersenovy pohádky, člověk z nich chytí takovou úžasnou depku... A "Sněhová královna" není výjimkou, na čtenáře dýchne ponurá, melancholická atmosféra a je ztracen. Tato filmová adaptace bohužel nedokázala zprostředkovat patřičné dojmy, nedrží se literární předlohy, působí plytce a často nudí. V dětství jsem viděla jiný film podle této pohádky a oslovil (a zdeprimoval) mě mnohem, mnohem víc. Tohle je jen veledlouhý průměr s nezajímavými hrdiny, podruhé už ne. Hallmark umí lépe - např. "Merlin" je toho dokladem. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příběh je zbytečně moc dlouhý, rozdělen na dvě části a díky tomu se člověk už po chvíli nudí a když ví, že ho čeká ještě hodně, hoodně minut, tak je trochu nešťastný. Svým způsobem to není špatná pohádka, jen by jí slušelo normálních 90 minut, než skoro dvojnásobek. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pro mě nádherné zpracování pohádky, s úžasným dabingem, trošku ujetou dcerou Podzimu, vlezlým kouzelníkem, překrásnou hudbou a roztomilým medvědem. Škoda jen, že se mi ve videu zadrhla VHS s tímto filmem :-( Navíc se na každém kroku krasobruslí a já jsem přeci jenom taky krasobruslařka :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +slušná úroveň technického zpracování, zajímavý začítek i konec -celkově děj/// Nemám rád Andersena a jeho pohádky. Tedy neříkám, že to je špatný pohádkář. Ale ty jeho pohádky i ve filmovém přepisu jsou tak depresivní až je z toho člověku špatně. Byl to krásný příběh, ale nebylo to nic pro mě./// Celkem 62%/// ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Sliby se maj plnit o Vánocích a já slíbila, že se o Adventu na tuhle pohádku podívám. Vydržela jsem oba dva díly, ale... Andersena jsem hledala marně a kdyby to sám mistr pohádkář mohl vidět, tak by si říkal jména sedí, ale ten děj. Ten děj... Napsal jsem to, nenapsal jsem to... I když nadávám, tak to že je to volná adaptace bych ještě přežila. Ale co se mi vůbec nelíbilo byly herecké výkony. Většině postav jsem jejich role prostě nevěřila. Přišlo mi to jako kdybych šla na venkovské představení amatérského divadla. Tam bych to ale rozdýchala, u filmu ani omylem, ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Celkom pekne sa na tú rozprávku pozeralo. Niečo netradičné som už asi potreboval vidieť. Ale tá dĺžka... Ale napriek tomu je to aspoň pre mňa ten lepší priemer. 70% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Andersen psal, jak všichni víme, tvrdé a "nedětské" pohádky, které jsou snad díky tomu ještě oblíbenější. O to více se mi Sněhová královna přímo vlila do žil a s dětským srdcem a dospěláckou odhodlaností jsem sledovala osudy Kaie a Gerdy. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně zfilmovaná pohádka od Hanse Andersena. Zajímavé byly roční období, kterými Gerda procházela pro záchranu Kaie. Hezká podívaná i pro dospělé osazenstvo. Pohádka plná kouzel, tajemna a triků .. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli úžasné Bridget Fondy, jejíž Sněhová královna mě naprosto strhla. Zkombinovat dojemnost, krásu, zlobu a potlačovanou frustraci dokázala takovým způsobem, až mi její postava brala dech. Film se hodně liší od původní pohádky, ale což, každý má svou představu o deprimující atmosféře a podobě Andersonovy Sněhové královny - myšlenka zůstala. Pohádky tu jsou od toho, abychom si mnohé domysleli sami. Mě tato verze nikterak neurazila, ba naopak: hudba, jakoby ji složili Massive Attack, filmu pomohla si vytvořit osobité kouzlo a absence křišťálového paláce a saní taženými bělouši dala filmu nádech bezčasovosti. Souhlasím, že pohádka byla zdlouhavá, ale já osobně si užívala napětí, které scénu zahalilo, kdykoliv Sněhová královna vstoupila na scénu. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě zpracovaný andersen. Kai a Gerda jsou dospělejší, tudíž se ve filmu dá lépe pracovat s jejich hormony a charaktery. A třešničkou na dortu zůstává Bridget Fonda, jako ledová královna je opravdu dokonalá. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka o sile lásky. O sile dobra a zla. O chamtivosti. A o sile rodiny. O žena, čo prekonala všetky nástrahy. O mužovi čo bojoval sám zo sebou. O otcovi ktorý stratil chuť do života. Ale hlavne o sile prírody a ukážke, že dôležitá je rovnováha, ktorá ak bude narušená tak to nemdopadne dobre. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Další zrůdný rádoby pohádkový počin který než pohádkově působí hlavně ze úvodní scény, kde kamera "zajede" sněhové královně přímo do oka, spíše hororově než pohádkově. Dále nablblý scénář a neodmyslitelná kýčovitost. Nechápu že se do něčeho takového nechala taková kapacita jako Bridget Fonda vůbec obsadit. jedna hvězdička za fajn méďu který ale tohle fiasko nezachrání... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Snehová kráľovná patrí medzi obľúbené rozprávky môjho detstva, z ktorého si ešte stále pamätám zopár nezabudnuteľných scén zo starého animovaného spracovania. Táto filmová podoba ma taktiež celkom bavila, aj keď s niekoľkými výhradami. Niektoré scény a špeciálne efekty mi pripadali dosť nezvládnuté, miestami až amatérske. Ale som rád, že celý koncept bol takto pekne zachovaný a prezentácia bola podľa mňa dosť príjemná. Za iných okolnosti by to asi nebolo na čisté 4 hviezdičky, ale keďže tento príbeh patrí medzi moje srdcovky, tak aj to moje hodnotenie je trochu nadnesené. No rozhodne som si rád pripomenul prostredníctvom tohto filmového spracovania moje staré dobré detské časy. ()

Reklama

Reklama