Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Kvůli úžasné Bridget Fondy, jejíž Sněhová královna mě naprosto strhla. Zkombinovat dojemnost, krásu, zlobu a potlačovanou frustraci dokázala takovým způsobem, až mi její postava brala dech. Film se hodně liší od původní pohádky, ale což, každý má svou představu o deprimující atmosféře a podobě Andersonovy Sněhové královny - myšlenka zůstala. Pohádky tu jsou od toho, abychom si mnohé domysleli sami. Mě tato verze nikterak neurazila, ba naopak: hudba, jakoby ji složili Massive Attack, filmu pomohla si vytvořit osobité kouzlo a absence křišťálového paláce a saní taženými bělouši dala filmu nádech bezčasovosti. Souhlasím, že pohádka byla zdlouhavá, ale já osobně si užívala napětí, které scénu zahalilo, kdykoliv Sněhová královna vstoupila na scénu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudná a neskutečně zbytečně dlouhá pohádka s televizní výpravou, nesympatickými dětskými hrdiny a divnou režií. Prostě typický výsledek produkce Hallmarku. Z nádherné Andersenovy pohádky v této adaptaci mnoho kouzla bohužel nezbylo. Jediným jakžtakž světlým momentem je Bridgit Fonda, ale ani ona nemá šanci utáhnout unylé a pomalu ubíhající tří hodinovou stopáž. ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Zpracováním jsem absolutně zklamaná. Viděla jsem jako dítě jiné zpracování ( už nevím jaké) a vím, že to se mi líbilo. Tohle jsem si pustila jako vzpomínku na dětství. A byla jsem opravdu nešťastná. Jediné hezké, co zde bylo, byla sněhová královna. Jinak skoro tři hodiny nepředstavitelné nudy. Zbytečně dlouhé.Tak dlouhé, že u toho žádné dítě nikdy nemůže vydržet. Zbytečně překombinované až to není hezké.... Prostě totální zklamání.... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Azda jedno z najkrajších zosobnení Andersenovej rozprávky o snehovej kráľovnej. Iste, má to svoje neduhy - možno vytknúť televízny feeling, príliš príliš zbytočne dlhú stopáž a taktiež nedotiahnuté scény a dialógy. Ale tú atmosféru to malo takú pravú rozprávkovú v pozadí s kvalitnou hudbou. Ideálny snímok na predvianočný večer, kedy sa človek proste chce len zasnívať. Za mňa určite nadpriemerné. 65 % ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama