Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

lekr 

všechny recenze uživatele

Další zrůdný rádoby pohádkový počin který než pohádkově působí hlavně ze úvodní scény, kde kamera "zajede" sněhové královně přímo do oka, spíše hororově než pohádkově. Dále nablblý scénář a neodmyslitelná kýčovitost. Nechápu že se do něčeho takového nechala taková kapacita jako Bridget Fonda vůbec obsadit. jedna hvězdička za fajn méďu který ale tohle fiasko nezachrání... ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Filmu snehová kráľovná sa nedá odoprieť, že má isté čaro...rozdelený na dve časti, pričom tie dve časti sa od seba tak neuveriteľne odlišujú...Prvá časť, neuveriteľne vydarená, jemné iskrenie medzi hlavnými postavami a istá dávka tajomna...všetko sa skomplikuje príchodom snehovej kráľovnej a nie práve najoptimistickejší koniec všetko celkom v reálnej rovine...Druhá časť, tak pri nej sa nechal režisér tošku uniesť...hýri farbami a realite je už na míle vzdialená, ústredný motív lásky je potlačený tým, aké príhody a akých ľudí Gerda stretáva...avšak záver filmu sa mi veľmi páči - hlavne ten kráľovsko-medvedí...A takže prvá časť si zaslúži ***** a tá druhá ***... za výsledné hodnotenie vďačíme mojej milovanej matematike:-)) ()

Reklama

Chip89 

všechny recenze uživatele

Zpracováním jsem absolutně zklamaná. Viděla jsem jako dítě jiné zpracování ( už nevím jaké) a vím, že to se mi líbilo. Tohle jsem si pustila jako vzpomínku na dětství. A byla jsem opravdu nešťastná. Jediné hezké, co zde bylo, byla sněhová královna. Jinak skoro tři hodiny nepředstavitelné nudy. Zbytečně dlouhé.Tak dlouhé, že u toho žádné dítě nikdy nemůže vydržet. Zbytečně překombinované až to není hezké.... Prostě totální zklamání.... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Sliby se maj plnit o Vánocích a já slíbila, že se o Adventu na tuhle pohádku podívám. Vydržela jsem oba dva díly, ale... Andersena jsem hledala marně a kdyby to sám mistr pohádkář mohl vidět, tak by si říkal jména sedí, ale ten děj. Ten děj... Napsal jsem to, nenapsal jsem to... I když nadávám, tak to že je to volná adaptace bych ještě přežila. Ale co se mi vůbec nelíbilo byly herecké výkony. Většině postav jsem jejich role prostě nevěřila. Přišlo mi to jako kdybych šla na venkovské představení amatérského divadla. Tam bych to ale rozdýchala, u filmu ani omylem, ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Nápad zfilmovat Andersenovu krásnou pohádku nekonvenčním způsobem mi přišel dobrý. Hlavně to, že Kay a Gerda zde nejsou zobrazeni jako děti a jiskření právě mezi Kayem a Sněhovou královnou tak dává zpracování novou energii a myšlenku. Ale jak tomu bývá, ten dobrý nápad ztroskotává kvůli spoustě romantických klišé, nedostatečnému zapracování velmi rozmanitých motivů (která kniha nabízí na stříbrném podnosu) a také kvůli zbytečné roztahanosti. A je to velká škoda, jelikož z takového nápaditého příběhu by se dalo vytěžit mnohem více.. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama