Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn, máme tady čistě hororový díl, proč ne. Sice nic nesděluje a ani se o to nesnaží, jako ostatní díly (byť jedna chabá myšlenka se tu najít dá, no), ale snaží se to být postavené hlavně na příběhu. Příběhu, který nepřináší nic zajímavého nebo originálního, který se strašně vleče, než se konečně rozjede, je ho už půlka pryč a i tak by ten děj bohatě vystačil nanejvýš na 20 minut a který má tak strašně debilního a otravného hlavního hrdinu, že to snad ani možné není. Jako, u hororů se dá vždycky spekulovat, jestli je chování hlavního hrdiny uvěřitelné, dá se i vždycky namítnout, že ve stavu nouze by jednal naprosto nelogicky, ale to co tady předvádí ten cestovatel, to je vrchol demence, fakt. Sice je to dobře natočené a i ten vizuál je fajn, když už konečně dojde na hru, ale já jsem poměrně nedávno viděl eXistenZ, který se tenhle díl Black Mirror snaží urputně napodobit a "zpřístupnit ho všem", takže vyšší hodnocení nemůžu dát ani náhodou. 2* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojou myšlienkou ma až tak epizóda neoslovila, ale určite ma oslovilo jej hororové spracovanie, ktoré mohlo byť aj silnejšie, ale na tento formát to úplne stačí. Splývanie virtuálne reality s realitou bolo ukázané nadmieru dobre a v podstate je táto idea kruto pravdivá. Veď reálne je vlastne to, čo si "myslí" naše vedomie. Viď Matovič. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem doslova protrpěl. A mohlo za to obsazení ještě horší, než v epizodě White Bear. Protože ten TÝPEČEK musel každý třetí SLOVO z nějakýho DŮVODU zařvat. Z epizody si skoro pamatuju jenom jeho hůůůů, hoooooúúúúúúúúúúúúú a naprosto idiotský hláškování. Ani jsem pořádně nevnímal tu finální pointu, jak jsem z toho byl víc a víc vytočenej. Opravdová noční můra. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejlepší atmosféra, kterou Black Mirror nabídl. Další luxusně zpracovaný námět, který mě udržel napnutou až do poslední sekundy. Je sice pravda, že jsem filmů na podobný způsob viděla už hodně, takže mě většina zvratů vůbec nepřekvapila, v žádném případě to epizodě nijak neubralo. Závěr mě nakonec přece jenom trochu překvapil, takže za mě splněno na sto procent. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Skvělý rozjezd, kdy Waytt Russell utíká z domu a vydává se na cestu kolem světa a slibný hororový potenciál druhé části mi zkazil přeplácaný závěr s hned třemi twisty. Závěrečná pointa sice stála za to - ze všeho nejvíce se vlastně bál zavolat vlastní mámě! Ovšem díky tomuto zvratu taky epizoda přišla o hodně a celý dobře rozestavený příběh se tak najednou z části zbortil a přetvořil se v béčkový závěr (to musí vážně každý americký turista utíkající před traumaty nakonec skončit mrtvý???). Příběhová linie nakonec díky závěru dostala pořádné pumelice, že se pak spíše podobala cedníku. Proč mu sakra hned nesebrali mobil? To by vážně někdo povolil zabíjení lidí kvůli nějak počítačové hře? Svět budoucna v Black Mirrror je vždy ujetý, tohle mi ale připadá už trochu moc vylízané. Nebylo by mimo jiné lepší uzavřít příběh již tehdy, když přiletí domů za matkou a ta ho nepoznává? Tenhle konec by byl přece daleko více cool a byť by byl otevřený a dost nejasný, v mých očích by rozhodně epizodu o řád vylepšil! Mimochodem: „Jak je to velké?“ - Všimli jste si taky, jak byl Cooper (čtěte přízvukem Sonji „Khhhhphhha“) při svojí cestě odevzdaný a netečný? Bylo vidět, jak zoufale utíká před svými vlastními duchy, kteří ho nikdy neopustili. A na konec použení na závěr: Zvedejte telefon své mámě! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • V kolekcii videohier Sonji (Hannah John-Kamen) je možné vidieť hru "Dark Souls II" (2014). Hannah John-Kamen poskytla hlas pre Dark Souls II, v ktorej stvárnila postavu Sweet Shalquoir. (Arsenal83)
  • U Sonjy (Hannah John-Kamen) v bytě se objeví krabička od hry „Portal 2“. Režisér této epizody Dan Trachtenberg v roce 2011 zrežíroval krátkometrážní film na motivy této hry. (TomiiK_)
  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnou zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Hated in the Nation (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)

Reklama

Reklama