Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Herečka VR - Anjelica Huston + 7 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - Jack Nicholson, Herec VR - William Hickey, Kostýmy, Střih, Scénář - A ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson, Richard Condon, mafiánské prostředí, černý humor - "papírově" film, ze kterého bych měl být nadšený, ale ne, nesednul mi. Teprve po uspávací první hodině přicházejí zajímavá odhalení, z nichž ovšem není vytěženo moc zajímavých scén. Všechno se to prostě tak nějak semele a film skončí stejně planě jako začal. Únavné (což bylo nejspíš i natáčení pro zesláblého Hustona). 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha pozoruhodných mafiánských snímků, tentokrát naladěný více jako poněkud černá komedie. Výborně hrají obě hlavní herecké veličiny Jack Nicholson a Kathleen Turner. Jejich interpretace nájemných zabijáků je mrazivá, ale zároveň i svým způsobem zábavná. John Huston na sklonku své kariéry odvedl velmi dobrou práci. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mistrovská oslava cynismu, která není vůbec od věci - ať jako mafiánský film, nebo i svérázná režisérská zpověď. Na první pohled jasné party - ve skutečnosti dost zvláštní směsky hrdinů, žánrových prototypů a živoucích postav - odehrány skvěle. V každém směru precizně vypiplané dílo. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oscarová love story mezi sicilsko-americkým mafiánem a jeho ženou polského původu v prostředí newyorské mafie v lehce parodizující režii Johna Hustona. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Miluji mafiánské filmy a Čest rodiny Prizziů jsem si přál dlouho vidět. Příběh je perfektně napsán a snad ještě lépe zahrán. Výkon charismatického Jacka Nicholson je famózní, ale on mě snad ještě v žádném filmu nezklamal. Životní výkon podala dcera režiséra Anjelica Huston, která za svou roli dostala Oscara za vedlejší výkon. Legenda John Huston se rozloučil famózně a natočil snímek, který se ve svém žánru rozhodně neztratí. Když si to v hlavě sumíruju, tak vlastně nemám co zásadního vytknout, tudíž plný počet :)..... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Chm, možná že čtyři hvězdičky z pěti jsou moc, ale když vezmu v potaz, jakou ďábelskou práci na minimu prostoru předvádí Anjelica, tak tři hvězdičky z pěti jsou zase málo. Nemluvě o tom, že William Hickey jako by na naši planetu taky dorazil dírou z pekla. Na to, že vlastně moc nemám ráda mafiánské filmy, jsem si tenhle užila docela dost. Nejspíš mě na tom bavilo to, že příběh je celkem přímočarý a nepředstírá, že je něco víc, než co ve skutečnosti je. Předstírání velikosti je to totiž můj věčný souboj s Kmotrem, o kterého bych si, nebýt Pacina, nejraději ani kolo neopřela. Přijde mi zajímavé, že Hustonovi všichni vyčítají stáří a únavu a Coppolovi tleskají za moderní masterpiece, když mně oproti Prizziům sága rodu Corleonů připadá mnohem utahanější, rozvleklejší a ustrnulejší v době dávno minulé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siciliáni Ira do rodiny zkrátka nikdy nepřijmou.. Zkušený stařec Huston hodlal nabídnout odlehčený pohled na specifické "rodinné hodnoty", ale právě onu potřebnou lehkost, i díky dějové překombinovanosti, do svého snímku bohužel nevnesl. Po hříchu tak zůstal jedinou zajímavou věcí (po ukázkové harpyji A.Huston) ten červený bourák 1980 Excalibur Series IV Phaeton, neboť přehrávající Jack mi chvílemi připadal, že si bez bílého líčidla odskočil z Gothamu.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle mafiánský film. Je to asi nejzajímavější (pro mě) film o mafii. Výkony K.Turnerová (moc jí to tam sluší) a J.Nicholsna jsou výtečné, mně se nejvíc ve filmu líbila Anjelica Huston jako zhrzená milenka. To bylo dokonalé. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozreti som sa rozhodol znizit hodnotenie o jednu hviezdicku. Herecke vykony hlavnych protagonistov boli sice super, ale ani oni nedokazali zachranit komplikovany scenar do takej miery, aby ma to zaujalo na 4 hviezdicky. V strede filmu som ani nevedel, o co tam vlastne ide, kto koho chce zlikvidovat. Po druhom pozreti som mal v tom sice jasnejsie, ale trosku mi vadilo aj to, ze sa reziserovi nepodarilo natocit niektore sceny tak, aby som sa zasmial, aj ked bolo citelne vidiet, ze sa o to pokusal. Nechcem tento film zatracovat, pretoze pre niekoho moze byt nezabudnutelnym alebo aj kultovym zazitkom, ale mna trosku sklamal. Tento film mi bol znamy z tv programov uz od zaciatku 90-tych rokov, ale az teraz som ho mal konecne moznost vidiet a ocakavania som mal dost velke, kedze aj Jack Nicholson je moj oblubeny herec. Takze tri *** . ________ Jack Nicholson - (Charley Partanna) +++ Kathleen Turner - (Irene Walker) +++ Robert Loggia - (Eduardo Prizzi) +++ John Randolph - (Angelo 'Pop' Partanna) +++ William Hickey - (Don Corrado Prizzi) +++ Lee Richardson - (Dominic Prizzi) +++ Michael Lombard - (Rosario Filargi 'Finlay') +++ Anjelica Huston - (Maerose Prizzi) +++ Stanley Tucci - (Vojak) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taťka John, slušný vypravěč, za kamerou, jeho dcera Anjelica excelující před ní, zanedlouho si odnášející Oscara za vedlejší roli. Sarkastický gangsterský příběh těží ze solidního scénáře podle románové předlohy a hereckých výkonů. Výborný je také kmotřenec mafiánského bosse Jack Nicholson, kombinující chlapíka s dlouhým vedením a toho se záchvaty vzteku, nebo Kathleen Turner, která dokazuje, že si troufá na široké spektrum rolí. Její profesionální vražedkyně, jejíž profese se dostane do nepříjemného rozporu s osobními vztahy, je znovu velmi slušná. Stejně jako kamera Andrzeje Bartkowiaka. Filmy o mafii se vrátily v poměrně velkém stylu, a žlutá saka a tmavé roláky, antihrdinové i cynická režisérská ruka Johna Hustona staví tenhle konkrétní docela vysoko. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Dvě slova: nekončící nuda. Jedna hvězda za Nicholsona, i když zde nijak nevyčnívá. A ta druhá za konec, který byl jinačí, než jsem očekával. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Opravdu silně odlehčená černá krimikomedie z prostředí velké mafiánské rodiny z NYC... :-) Nicholson jako vždy ve své roli a ostatní hrají slušně, zejména "přestárlý" W.Hickey v roli bosse. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než Chinatown (1974) a tiež lepšie než The Two Jakes (1990). Pre mňa osobne je tu veľkým lákadlom ešte neuveriteľne sexi famme fatale Kathleen Turner. Milujem ju v jej prvých filmoch. Respektíve vo filmoch z 20.storočia. Inak sa jedná o celkom kvalitný mafiánsky snímok, aj keď sa iným mafiánskym filmom veľmi nemôže rovnať. Taktiež uspel snímok po romantickej stránke a tak si na svoje prídu aj dámy. Ale do žánru komédie to samozrejme veľmi nepatrí, takže milovníci komédie - ruky preč. Herecké obsadenie je viac než výborné a vlastne Jackovi Nicholsonovi a Kathleen Turner to spolu veľmi svedčí a skoro ani nemusia hrať a aj tak to medzi nimi iskrí. Atmosféra doby je vykreslená taktiež veľmi presvedčivo. Celkom príjemné prekvapenie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Odľahčený mafiánsky príbeh, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Veľký podiel má na tom aj J. Nicholson, ktorý tu bol skrátka famózny. Miesi sa tu romantická dráma s humorom, miestami zachádzajúcim až do satirického výsmechu spoločnosti a vládnych inštitúcií. Fungovalo to na jednotku. Až na pár uťahanejších miest som spokojný a môžem len odporučiť. Za všetkým treba hľadať ženskú :). 80/100 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tento film videl poprve bylo mi jedenact.Kdyz jsem tento film videl podruhe bylo mi 22 a kdyz jsem jej videl po treti tak mi bylo 29.Vzdycky me absolutne dostal.Svym vtipem,hudbou,spadem,uzasnymi herci(mlady Stanley Tucci,mladsi Anjelica Huston a Jack....A TOHLE JE FILM V KTERYM ZIJE JACK. ()

Reklama

Reklama