Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Zacina to zajimave mysteriozne, napeti tu celkem funguje, Liam je fajn jako vzdy, mame tu super jednozaberovou bytku. Ale proc musi byt treti akt tak prepaleny, digitalni a hlavne tak debilne pateticky? Vzdy, kdyz ve filmu vidim "Ja jsem Spartacus", naskakuje mi koprivka. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Po několikátý se vstoupilo do stejný vody. Už to prostě není ono, i když se Liam může snažit jak chce, klasická béčkovost už je prostě vidět. Snad už nikoho dalšího nenapadne pokračovat v tomhle stylu, to by si Liam nezasloužil. A jeden postřeh, Vera Farmiga je čim dál hezčí :-) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Už asi po 40 minutách to nabírá ten zdlouhavý a unuděný styl, který vydrží až do konce. Překombinovaný thriller, ve kterém zvraty nepřekvapí, akce neoslní..jednoznačně nejslabší společný film dvojky Serra-Neeson. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson opět v roli týpka, kterej je opět v situaci, kdy neví která bije a jde mu o kejhák. A zase film režíruje J.C.- Serra. Tihle dva pánové si evidentně rozumějí a nedělá jim problém točit pořád to samé. Cizinec ve vlaku je opět velice dobře koukatelnej biják, kterej je sice na štíru s logikou, ale odsejpá, nenudí a je řemeslně na solidní úrovni. Sice si myslím, že by se na to už měl Liam vysrat, protože už není žádnej mladík, a mám čím dál větší problém uvěřit, že by někomu nabančil, nicméně svým charismatem a tradičně servaným ksichtem mě pro tentokrát ještě přesvědčil… naposled. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Opäť dalšia spolupráca režiséra Jaume Collet-Serra a výborného hercia Liama Neesona. Čakal som od tohto filmu istú dávku kvality, nakoľko táto kombinácia vyššie spomínaných mien, akčný žáner a ich spoločné filmy by mali byť zárukou dobrého akčného filmu, a tak sa aj stalo. Samozrejme sa nejedná o nič prevratné vo svojom žánri a prakticky je to klasický akčný film, v ktorej to hlavne tahá výborné herecké obsadenie Neeson, Farmiga a Wilson. Myslím si že bez nich by bol tento film značne slabší. Ale ako hovorím, herci výborný a príbeh ma tiež zaujal, bolo sa načo pozerať, aj ked´ by som prijal ešte trochu väčšiu krimi thriller atmosféru, ale stále to bolo dosť dobré, od začiatku až do konca. Tento film ma v ničom nesklamal, ale ani v ničom neprekvapil, no stále ho radím medzi tie lepšie akčné filmy. Ale musím uznať, že režisér Serra a Neeson majú na svojom konte aj lepšie spolupráce, ale dakujem aj za tento film. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

If you wanna know what God thinks about money, look at who he gives it to. →To od autora hollywoodské sekanice sedí, že? Pokus o metaforu střední třídy jakožto pasažérů uneseného příměstského vlaku sice naprosto zaniká ve fakt stupidní a překombinované špionážní zápletce, ale pozorovat pojišťováka pět let před důchodem, který se nejdřív trochu trápí kvůli školnému syna a hypotéce, čítá cestou domů Na větrné hůrce či Hrozny hněvu a potom všechny zabije, mne jako příslušníka nižší střední třídy bavilo. Byl to nepochybně jediný vážně míněný (a vážně mínitelný) záměr. Záměrem jistě nebylo překvapit rozuzlením, dělat něco nevídaného nebo nedej bože umění. Potěšilo obsazení ambivalentního Sama Neila a Very Farmigy, která je ve filmových vlacích podivně jako doma. Kdyby Jaume Collet-Serra (opět) nepodlehl digitálnímu mámení a dokázal film realizovat klasičtějšími filmovými prostředky, nikoliv uvrhnout hrdiny i diváky do CGI-pekla, dala by se tato rozkošně nestydatá srágora hodnotit ještě lépe. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Napinavy thriller s Liamem Neesenom jako Michaelem.Zajimavy napad s penezi a kufrem.Neeson je zde celkem dobry.Hodnotim 60 procenty.Tento thriller se povedl.Vera Farmiga je docela hezka!Zde jako tajemna zena s kufrem s penezi.Neeson je zde jako otec od rodiny Michael.Svizny thriller s dobrou pointou...V tomto vlaku se muze stat cokoliv! ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Pán Neeson si zrejme myslel, že keď hral v niekoľkých poriadných thrilleroch, môže si dovoliť hrať v tejto kravine bez hlavy a päty. No bol to veľký krok späť, akcia je slušná (i keď pritiahnutá za vlasy), ale dejovo je to zlátanina. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Hádejte kdo se vrátil...správně, je to Liam Nesson a Collet-Serra a máme zde naprosto osvědčenou jízdu, kterou jsem čekal a kterou jsem dostal. Zajimavá dějová linka a poměrně nepředvídatelný příběh, se skvělou akcí a s pořádně okousanými prsty! 90% ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Na konci mě nasralo že padouch aby zabil jediného svědka, který neví jak padouch vypadá, protože mu neviděl do tváře, tak se rozhodne že ho zabije před dvaceti svědky kteří už mu do tváře vidí ??!! To bylo tak jediný, jinak je to lepší než Teror ve vlaku s Van Dammem (jenže to je asi všechno) Ale o něco horší než NON-STOP s Liamem, Nonstop měl větší drajv a napětí. Bitky byly jedny z nejhorších , jak z Avengers či z podobného nesmyslu. 70% celkem odpovídá, hlavně za Neesona kterého mám rád. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako žádný zázrak... není to úplně hrozné, ale z počáteční zajímavé myšlenky se nic kloudného nevyklube, jen průměrná detektivna, kterou je dokonce zatěžko nazvat thrillerem...Liam Neeson je fajn, ale asi po půl hodině jakoby šlo vše tajemné do kitek a dál už je jen zmatená změŤ událostí, bez logiky...konec mi přišel vycucaný z prstu...50% ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 40 milionov dolarov // Tržby_ 107.6 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 6 118 987 KČ // Diváci v ČR_ 38 781 // Tržby v USA*_ 36.3 miliona dolarov ()

prezdivaka odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto stupidní název filmu (originál Pasažér), který snad má evokovat Hitchcockův starý film. Koresponduje se stupidním scénářem vhodným možná pro počítačovou hru. Občas má film i podobný vizuál. Nesmyslné scény, předimenzované rvačky... Prostě úplná srágora. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Ryze dvouhvězdovitě jalový Béčko. Za technickou stránku a pár zajímavě vymyšlenejch kamerovejch záběrů (a za schéma metra v závěrečnejch titulcích, což je jedinej vtip filmu) tomu tu třetí asi dát fakt nemůžu. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica fajn, druhá menej. Čakám, že o rok nastúpi Liam na loď alebo do autobusu a bude z toho zase nejaký problém. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Jakože nenudil jsem se, ale nejspíš si na to už nikdy nevzpomenu, že bych to vůbec viděl. Scénář není třeba řešit, příběh je děravý jak síto, prostě se jenom dívejte na celkem solidní (v rámci možností) triky a nervozního Neesona. Po pěti pivech byla i slabá logika vcelku snesitelná a na takový nenáročný večer "aby něco hrálo" to docela stačí. ()

Reklama

Reklama