Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Podľa mna to bola parádna Neesonovka, ktorá bola trošičku nedotiahnutá, ale za to vôbec nie na zahodenie. Kto si pustí tento film, dostane, čo sa od Neesona dá očakávať. Trošičku mi vadil ten americký klišé koniec. 3,6* ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Tak to bych vážně nečekal. No vlastně jo.. Liam Neeson je můj oblíbenec a jeho hlubokej hlas bych si mohl pouštět na uklidnění před spaním klidně každou noc. Asi nejvíce se mi líbily stylyzované titulky linek metra. Co se zápletky týče, tak se jedná o tuctový příběh. Herecky to bylo “meh”. Boje a akce se mi zdály předigitalizované a nepřirozené. Vykolejení ten bullshit celý uzavřelo. Ale musím uznat, že scény ve vlaku natočili naprosto přirozeně na tak uzavřenej a malej prostor. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jako vždy Liam jako bejvalej polda...což už je klasika..která mě v jeho podobě neomrzii..Film je takovej preplacanej..napětí nefunguje jak by mělo.. nejlepší je asi ala katastrofická scéna s vlakem jak vykoleji ..což je asi špatně v thrilleru..konec taky nic moc..slabší průměr..45% přirovnání ke starším filmům je dosti adekvátní..přijde mi to jako by došel nápad..tak se jen poupravi scénář z letadla do vlaku..stupidnejsi konec.....a šup novej film je na světě...škoda.. ()

nicneznam 

všechny recenze uživatele

Akcnaky s Neesenem mam rad jako nenarocne oddychovky. Tohle me bavilo. Neni to nijak akcni, ale rozhodne to ma napeti a atmosferu. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se honili po vlaku. Vzápětí se z toho vyvalilo předřený a nedocvaknutý děj, který postrádal i logiku. Liam Neeson si vybírá zajímavý thrillery, ovšem nééé každej je ten dobrej. Ta druhá půlka příběhu je strašně otřepaná a nekoukatelná, měl jsem co dělat abych to dokoukal. Ta rvačka s tím černochem celkem zabodovala jinak to stálo za starou belu. Možná jěště když uvidíte Veru Farmigu hned ze začátku, která přivádí celkem tajemnější atmosféru filmu. Dívka ve vlaku byla daleko nápaditější a koukatelnější. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Tady nejde o computer, ale o vlak. Neeson jako nezničitelný pojišťovák dovádí ve vlaku. Neposkvrněná svědkyně. Až moc vše do sebe zapadalo. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

V čem přesně měla bejt tahle Neesonovka jiná? Fakt už mi jeho filmy splývají v jeden, je to pořád dokola to samé, nudnější než tv krimi seriály...13% ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady mystery trilerov v podaní dvojice Serra - Neeson, a znova som im to takmer celé zožral. Obrovský dôraz tentokrát kladiem na "takmer" pretože nejak do polovice to vyzeralo na ďalší výborný konšpiračný kúsok s množstvom otázok a stiesnenou atmosférou vlaku. Čo sa však dialo potom, bola už len odfláknutá blbina, kde scenár strácal najpodstatnejšie prvky logiky, akčné scény plné lacných CGI efektov pôsobili hlúpo a najmä zbytočne, a úsmevné klišé vo finále tomu tiež na zaujímavosti nepridalo. Tentokrát to tvorcovia vyslovene posrali, pretože to vyzeralo fakt nádejne. Musím však uznať, že Serra dokonalo ovláda gradáciu napätia, ktoré funguje aj cez všetky tieto nedostatky, a pribitého v kresle ma tým udržal až do konca (a bez následkov), navyše Neeson je stále ohromne cool hrdina. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Pomalu se vlekoucí průběžně stupňující se honička za vlastním vocasem. Pět hvězd jsem tomu napálil z prvního dojmu po sledování, ale s odstupem času je v tom dobrej asi jen ten Liam, a to proto, že je dobrej. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Slušný akční thriller s výborným Neesonem a skvělá Vera Farmiga. Líbilo se mi to, jak se to odehrávalo jen v jednom prostoru a to jak už z názvu můžeme poznat - vlaku. Dobrá atmosféra, jednoduché, rozhodně nenudí. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: "Nepříjemná" atmosféra, drama od začátku do konce, obstojná zápletka a parádní Liam. Ať se nějaká "Vražda v Orient expresu" jde zahrabat. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film s velmi originální atmosférou. Úplně z něj jde cítit ta podivnost a smrad vlaku a já si při něm vzpomněl na má studentská léta a pravidelné cesty vlakem (to bohužel Pražáci nikdy nepochopí). Chvílemi je to až takové mysteriózní. A. Teď jsem si všiml, že dle žánru to je opravdu mysteriózní. Odsýpá to. Bitka, byť lehce s digi lookem, mně osobně sedla. Je to oroginální, nenudí to, proč ne. Liam se jen tak neomrzí :-) ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Liam jak jsme na něj zvyklí. Tady (u vlakového thrilleru) snad ani nikdo nečeká, že to bude na mentální přesah a něco si z filmu odnesete.. Ale pokud nějakej srandista přece jenom, tak nebrat 100tis. Od neznámých lidí :D jinak hodina a 3/4 utekla jako voda a já byl v napětí celou dobu. Takže účel splněn a proč nedám 5? Ono když se v 60 perete jako zamlada a přitom stále opakujete jak vám je už 60, na důvěryhodnosti filmu to moc nepřidává :) krásný 4 z 5. Určitě doporučuji ()

B_Dup 

všechny recenze uživatele

Trochu připomínka Přepadení 2: Temné území. Hned jsem si vzpomněl na Stevena. Napětí slušné a závěr rozhodně neurazí. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Filmy by to nebyl špatný, kdyby to totálně nepokazili scénou s vykolejením vlaku. Tím to pro mě neskutečně kleslo a zkazilo celý dojem. ()

Reklama

Reklama