Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

Aniki 

všechny recenze uživatele

Takové svižné neurazí nenadchne, spousta klišé, ale koukatelné, byť ne zcela originální. Jediné, co opravdu zamrzí, jsou digitálně vyrobené "pranice", které díky té digitalizaci působí velmi uměle. Každopádně, jako nenáročný snímek pro zahnání odpolední nudy, film poslouží skvěle. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Závěr celé té podívané bych odlehčil replikou: "Pojďme domů drahý, vlak nám jede za 10 minut." Film zdobí klišé, špatně napsaný dialogy, hluboký rádoby-myšlenky a kulisy vlaku zvětšující se, smršťující se a vylidňující se, podle potřeby. Těsně nad "Odpadem", protože začátek vypadal slibně. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

No, melo to navazat na Smrtonosne pasti a takovyhle bijaky. Jeden proti vsem. Ovsem zacalo se to casem menit v ptakovinu a nakonec se to cele v ptakovinu zmenilo. A nuda, ze jsem si musel drzet vicka. Slabe. ()

wormi_svk 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson opäť vo svojom živle. Taká "maličkosť", teda hľadanie pasažiera, ktorý do vlaku nepatrí, sa graduálne pretvára do komplexnej mozaiky plnej neistoty a mysteriózna. Snímka sama o sebe je pomerne kvalitne natočená (hoci pasážami pripomína Source Code), dej odsýpa pomerne bez zbytočných zatáčok a, žiaľ, ponúka tie najrôznejšie žánrové klišé. Ale niečo tomu chýbalo, čo by film oddelilo od ostatných jemu podobných. Pri návšteve kina ale nič nestratíte, a ak máte radi Neesonovky, prídete si na svoje. Nebude to však nič, čo vás zarazí do sedačky. 6,5/10 ()

haack 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil. Tohle pro milovníky akčních filmů je skoro povinnost vidět, protože tenhle žánr je v dnešní době tak trochu v pozadí, ale tenhle snímek dokazuje, že i takovýhle film lze natočit na úrovni a nic to neubírá na napětí, které graduje po celou dobu. Možná bych v některých bojových scénách ubral, protože těch úderů do hlavy (a stále nic) je až trochu moc a na šedesátiletého pána (ikdyž bývalého policistu) je málo pravděpodobná takováto agilita... Ale přes drobné připomínky je to poutavý a dobře natočený "akčňák", který asi nezklame žádného fandu žánru... 7/10 ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Velký plátno Liamovi sluší a ve vlaku se mohou dít zajímavé věci. Thriller je to fajný, poctivý, uvařený ze známých surovin a uteče jak poslední vagón za poslední stanicí. Slušný výběr z jinak celkem vyčpělého menu libereckého multikina. [70%; 2018-02-03 Cinema City Liberec] ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Už od Schindlerova seznamu mám slabost pro Liama Neesona ale tenhle film mu nedal vyniknout. Scénář dost předvidatelný, některé postavy jako arogantní makléř jedoucí poprvé vlakem mimo mísu... Konspirační zápletka je z velké míry klišé. Závěr z filmu - 2.setkání s tajemnou ženou už v roli agenta FBI je naprostý kýč. Slušný průměr. 3* ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

NO tak nějak průměr . Trochu překombinované , přehnaný až nesmyslný skok z vagonu na druhý vagon , dost akční finále destruktivní filmu , myslím tím ten vykolejený vlak , pak nastoupila jednotka k osamělému vagonu a Michael je hrdinou roku . Napětí film sice má , ovšem nic originálního to zase není . Liam nezklamal , ale dostával ve vlaku celkem dost na frak . Také už není žádný mladík . Ale fanoušci budou , myslím , spokojeni . ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Takový ničím nepřekvapivý film s Liamem, v kterém bylo spoustu blbostí a věcí, které nedávaly smysl... 60% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Sympaticky jednoduchý a nenáročný akční film. Ale zase ho není třeba podceňovat, jedná se o kvalitní zábavu na večer, kdy jste unavení a nechce se vám přemýšlet nad něčím složitým. Jen se inteligentně zabavit. Pokud tedy přistoupíte na tu neobvyklou zápletku s hrou. Liam Neeson je pak výborným průvodcem do každého počasí. Odpojení vagonu je pak zlatým hřebem tohoto snímku. Ale na víc, než na čistý průměr to nevidím. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Pomerne hloupy scenar, ktery misty postrada logiku. Druha pulka filmu byla stezi koukatelna, spousta beckoveho klise. Slabsi 2*. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Děj předvídatelný, zápletka postrádající logiku a gerontoakční scény s Liamem - to je asi tak vše, co tohle průměrné akční béčko nabízí. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Takže nonstop ve vlakovém provedení. V roce 2022 asi bude verze s autobusem jak penzionovaný komandos Neeson hlídá peněženky důchodcům na cestě za "zlevněnými" hrnci... :) ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

A to já se zase nebudu bát film trochu pochválit. Sice to není paráda typu Taken, ale pořád to stojí za to. Liam to klubko důstojně rozmotával a nebýt pitomé scény s digitální vrakovačkou vlaků, dal bych i 4*. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nebyť posledných pár minút, ktoré boli typické pre americký štýl happy end bol by som maximálne spokojný. Podľa mňa je tento snímok jeden skvelý krimi thriller. Skvelá akcia, skvelá práca s napätím, dobrá zápletka! Aktuálne hodnotenie (62%) je málo a je skresľujúci. ()

Reklama

Reklama