Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

Torision 

všechny recenze uživatele

Jestli jste viděli aspoň jeden z předchozích tří filmů z kooperace Collet-Serra & Neeson, můžete očekávat opět neúplně dokonalý, za to celou stopáž zábavný akční film, u kterýho sice najdete trhliny ve scénáři (a dost možná i nelogičnosti jako hovado), ale film vám uteče jako voda a budete se u něj bavit. O něco málo slabší než NON-STOP, kterýmu je film skutečně až moc podobný, nicméně na čtyři hvězdy to stačilo. Jinak poslední scéna Jonathana Bankse byla teda bad-ass. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbeh tohto snímku by sa dal zhrnúť do jednej vety, resp. jedného označenia, či významu - ´´hitchcockovský´´. Akčné scény by sa dali označiť, resp. popísať iba kvôli tej jednej ( možný spoiler, aj keď to musí byť všetkým jasné ) - pri súboji muž proti mužovi, sa hlava Liama Neesona ocitne von oknom z vagóna, pričom práve v tej chvíli ide oproti iný vlak...popracujte na svojej fantázii, myslím že to problém nebude. Priemer, ktorý snáď už ani nepatrí na plátna kín ( rozhodne nie v tejto podobe ). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

CineStar Igy České Budějovice - Jako thriller velmi slušný, jako akční slabý. Být více Very Farmigy, méně do očí bijící digital akce (zejména scény s vykolejením vlaku) a neamerického happy-endu, bylo by to téměř na pět. Takhle tak tak 4 hvězdy. 72% (with J.) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmek, od kterého jsem čekal trošku víc. Je celkem napínavý, ale akce zde moc není. Rozuzlení jsem předpokládal, takže ani to mě moc nebralo. Za mě 50% :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Již čtvrtá spolupráce Neesona a Serry (jež doposavaď fungovala na jedničku), která ale nedopadla podle mých představ. Nenechal jsem se rozhodit zdejším rozporuplným hodnocením, ale výsledek nikterak ohromující. Nápad s vlakem fajn, první půlka se dá považovat za zdařilou, divák neví, co by se mohlo stát, Neeson to tady ještě dokázal uhrávat se svým starostlivým výrazem muže, kterému unesli ženu i syna. Pak se ale stalo to, čeho jsem se obával. Stala se z toho menší fraška, kde logika šla stranou, pořád se děj otáčel o různé úhly. Mně by to ani nevadilo, to by ale muselo být celkově podáno trochu rozumněji a pomaleji, aby se divák stihl rozkoukat. Ono ani ty bitky to nakonec moc nezachránily, což vůbec nechápu. Působily strašně nahraně, realističnost v nich chyběla. A samotný závěr s vykolejením vlaku ? Ty digitální efekty nevyzněly tak dobře, jak se asi předem zamýšlelo. Menší plot twist na konci, který se dal ale předpokládat již hodinu předtím. Nevadí mi šťastné konce, ale tady se to přehnalo. Příště radši pořádný thriller, kde se bude hrát s napínavostí, ne s digivlakem a nepřehledným příběhem. Za mě dávám 56 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Papírem šustící CGI taškařice o pánovi ve vlaku, co se občas umí bít a občas umí být nad věcí a vyřešit záhadu hlavolamu. Liam Neeson už trochu vyžilý přesto rozdává rány jako v nejlepších letech, a i když je vydatně podpořen plnou tunou digitálních triků, docela si to užíváte. Nesmíte sice o tom moc přemýšlet, protože se vlastně vůbec k ničemu nedopátráte, ale nakonec vše dobře dopadne a všichni si poplácají po ramenou, jací jsou to borci. Peníze tomu vydatně chybí ve scénách, kdy je potřeba zavařit baterie počítačů, protože taková havárie vlaku působila vyloženě směšně. Neeson přesto poctivec, co odtáhne hlavní tíhu filmu. Protentokrát jen průměr... 55% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Můžu říct, že film na mě působil přesně obráceně než na FIGUSKA. V první třetině jsem byl tak na dvou hvězdách. Hodně mluvení a takovéto, oni dokáží vše není cesty zpět, na mě zdaleka nepůsobilo. Postupně jak se do toho Liam opřel a začal selektovat lidi mě to začalo chytat. Zhruba ve třičtvrtě filmu jsem věděl, že ta třetí padne. Já na triky prdím a proto neposuzuji vykolejení vlaku. Naopak co mě baví jsou závěry filmu, které se snaží vymanit ze zaběhnutých škatulek. Tady byl udělaný vcelku nápaditě a proto se to na tu 4tou vyškrábalo. Jedna z nejslabších co jsem dal, ale je tam. Za mě ospalý začátek, ale film gradoval a to mě bavilo. 70 procent. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Liam pořád vypadá dobře, ale film trochu drhnul, zvláště scéna vykolejení vlaku. Potěšil Sam Neill, mám pro něj zkrátka slabost. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mně se tyhlety kousky líbí. Liam je přesně ten, který do nich pasuje jak prdel na hrnec. Vera Farmiga je taky dost šikovná, škoda, že se ve vlaku nesvezla delší dobu. Napětí zůstává po celý film konstatně na vysoké úrovni a celkem mě bavilo hádat, co za tím sakra vězí. Závěr sice nepatří k těm WTF finále, které si budu dlouho pamatovat, ale nakonec docela legické. Co jsem očekával, to jsem dostal, takže za mě určitě spokojenost. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra má řemeslo zmáknuté. Jeho největší problém je, že mi přijde jako 15 letý kluk co si užívá přepálenou akci a hraní si na hrdiny. Pátrání po neznámém ve vlaku bylo fajn i když jsem po 20 minutách jasně věděl kdo v tom celém bude mít prsty. I tak jsem byl v napětí kdo to nakonec bude ten neznámý ve vlaku. Jen bylo zapotřebí trochu té akce a to byla zoufalá nuda. Je to asi můj problém, že bych rád viděl více reality. Tohle je důvod proč už mě nebaví ty comicsové pohádky. Za Liama dám, ale rád 3*. Pořád je to frajer. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Ten čas tak letí a Liamovi je už 65. Průběh bych dokázal popsat jako přípravu a tak jako samotný vrcholný výkon nějakého sprintera. Nejdřív protáhnout svaly a šlachy a pak pomalu začít rozklusáním, poté pozvolným zvyšováním frekvence běhu a ke konci člověk sprintuje jen, co může. Posléze pak člověk klesne na kolena vyčerpáním. Skutečně začátek byl pozvolný a přibližně po půl hodině jsem začal opět poznávat klasiku u Liama. Konec je už strhující jako obvykle, ale to nic nemění na tom, že se tento film jako celek velmi povedl. Nebudu dál žvatlat a mohu jen doporučit. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná rutinní žánrovka s nudnou zápletkou a lacinou akcí. Spojení Collet-Serra a Neeson v akčním thrilleru na mě zafungovalo ve všech třech předchozích případech, nicméně třikrát to očividně stačilo. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Bylo to spíš směšné, než napínavé. I při přimhouření obou očí byly nelogičnosti ve scénáři za všemi hranicemi mé tolerance. Začátek přitom chvíli předstíral, že se jedná o moderní a svižný film... nevydrželo to ale ani do třetiny. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Cizinec ve vlaku asi vypadal na papire lip, nez jak to ve finale dopadlo na filmu. Liam Neeson - mistr zachranar - tentokrat hleda neznamou osobu s taskou ve vlaku, na jehoz lince jezdi denne pres 10 let. Zapletka mi neprisla uplne debilni, ale Neeson byl podle me realne bez sance a jeho nekonvencni metody by teda vzbudily podezreni mnohem driv.. Neeson je navic uz pomerne starej, takze se bojovy sceny museli digitalizovat, coz pusobilo neprirozene a ve vysledku az rusive v jinak poklidnem tempu filmu. Zbyvajici herci byli takovy nijaky a kamera se casto klepala, coz opet nevyvolavalo prilis dobry dojem z filmu. Finale tak nejak dopadlo, jestli Neesonovi prisli o barak nebo kluk musel na statni skolu uz se nevi, ale da se predpokladat, ze do ubytovny nemuseli a skolu plati policajti. ()

Reklama

Reklama