Reklama

Reklama

Órbita 9

  • USA Orbiter 9 (festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka po smrti svých rodičů cestuje sama na planetu Celeste, jež má být kolonií pro skomírající lidstvo. Při běžných rutinních činnostech dojde k problémům a na palubu přilétá mladý opravář. Ten následně odhalí, že není vše, jak se zdá, a rozhodne se porušit pravidla. (honajz)

Videa (4)

Trailer

Recenze (12)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo excelentně, ale pak přišly klišé, nedotaženosti, nelogické zvraty a naprosto nerealistické chování hlavní postavy, takže jsem si zbytek filmu říkal, jaká je to strašná chyba mít tak velký potenciál a tak trestuhodně ho zahodit. Velká škoda, z tohohle mohla být vážně šlupka. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Slušná atmosféra, s malým rozpočtem dobře natočený film, na Claru Lago se samozřejmě docela hezky dívá, muzika je taková snová, a příběh zpočátku šlape zajímavě, ale s příchodem do společnosti - kolem takové 50. minuty - už tvůrci nevědí, jak dál, napadne je jen provařená klišé akce, nesmyslná a hloupá, kde nakonec konec nedává moc smysl - jak samotnému celému projektu, tak tomu zdůvodnění, proč je nechali naživu... Takže přes slibný začátek nakonec opět popcornová zábava s děravým scénářem, jenž plave po povrchu, nepropracovaným světem (i pokusem) a s klišé, okopírovanými z jiných filmů. No, ještě že nebyla android a nezdá se jí o ovečkách, to už by mi hráblo docela. Ale vsadil bych se, že tvůrci i o této možnosti vážně uvažovali. --- Průběžné poznámky: Tak vy dvacet let něčemu věříte, a pak se necháte během pěti minut přesvědčit nějakým bláznivým opravářem, že je vše jinak? Ale no tak? - Důležité informace o podstatě subjektů necháváte jen tak venku, aby si to holka mohla přečíst a mít ještě větší trauma? Proč chce lidstvo dobýt jinou planetu, když se evidentně má velmi dobře a vše funguje? Celá ta věc je vojenský projekt, když má voják víc pravomocí, než hlavní vědec? ()

Reklama

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Španělská scifárna. Zajímavé. Ale ano, snímek má překvapivě slušnou atmosféru a zápletka nebýt tak naivní, by rovněž stála za hřích. Jen ten scénař by to chtělo dotáhnout, no. Hlavní hrdinka se nečekaně snadno nechá přesvědčit o tom, že věci nejsou, čím se zdají být. Jeden by myslel, že se bude cukat drobet víc. Ale hlavně ten konec byl nesmírně přitažen za vlasy, tak moc přitažen, až téměr skalpován :-) Dala bych asi dvě hvězdy, ale pár hezkých míst se našlo, beru to spíš jako experiment a ta vlčí psychoterapie se mi líbila moc. Tak za tři a dnešní dobrej skutek mám za sebou :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to celkem slušnou atmosféru, líbil se mi i vizuál a začátek to mělo dost zajímavý. Vyložená katastrofa to nebyla ani potom, atmosféru to pořád mělo a pořád to dobře vypadalo, ale dějově to byla taková mdlá a krapet nudná romantika. S hlavní hrdinkou, na kterou se sice hezky kouká, ale hrát moc neumí a s dějem, který se s nápady vyčerpal někde v polovině (po zásadním zvratu 2) a pak už nic moc nepředvedl. Navíc celé to pozadí za tím vůbec nedává smysl, ale to bych tu už musel spoilerovat. Něco do sebe to sice má tak jako tak, ale nemůžu říct, že by se mi to líbilo. Slabé 3* ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Potkat někde zavřenou Claru Lago, tak udělám všechno pro to abych ji zachránil. To je bez debat, ona se vážně moc povedla. Mám ji rád už z filmu Tengo ganas de ti takže u ní se člověk nesplete. Film by takový fajn průměr, nic co vás vyloženě nasere, ale zase nic extra. Co se ale opravdu nepovedlo je ten hooodně divnej konec. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama