Reklama

Reklama

Pán času - Série 9 (2015) (série)


The Return of Doctor Mysterio (S09E14)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dvanáctý Doktor Who (v roli s Peterem Capaldim) se opět po nějakém čase ocitá v New Yorku – městě, kde si již zažil řadu svých dobrodružství. Není tomu ani tentokrát, aby město nemusel zachraňovat z nesnází. Na scéně se objevuje tajemný Doktor Mysterio a o to záhadnější případ, jenž zdá se musí být neodkladně vyřešen, aby nedošlo ke katastrofickému scénáři v podobě mimozemského výboje. (P. J. D.)

(více)

Recenze (27)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím co je smutnější; zda to že jde o nejslabší (nikoli však slabý) vánoční speciál za hodně let či to, že i tak to málem stačí na komiksárnu roku. Zdaleka nejlepší je na tom hned samotný prolog, tam je to čistá esence "doktorovosti". ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé ságy nedokážou podat vývoj superhdiny ani v trilogii tak přesvědčivě, jak to Moffat zvládne během pouhé hodinky. Roční doctorovská absence v kombinaci s typově dokonale obsazeným Chatwinem, Capaldiho steskem v očích a obvyklé hravosti může za to, že i když se jedná v konkurenci několika posledních let o rozhodně nejslabší speciál, optimistickou a komiksovou náladu rozlil u nás doma naprosto spolehlivě. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že Vánoce by bez Doktora byly snad jen poloviční. Superhrdinský komiks, hrdé to americké dědictví, v podání Brita. Mohlo to být jistě ještě mnohem šílenější, ale Moffat se tentokrát docela krotil a napsal hezké feel-good vánoční pomrkávání. Které kupředu tlačí sympatičtí herci a nikdy neselhávající Peter Capaldi. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabé. Narážku na v poslední době neúnosné uvádění asi dvaceti komiksových filmů ročně chápu, ale The Ghost / Mr. Nanny ani jeho investigativní novinářka mne tedy nebavili. Humoru pomálu, příběh špatný. Fungovalo to snad jedině jako připomenutí seriálu jako takového (prvních devět sérií jsem dojel v létě) a snad navnazení na sérii desátou. Neradno se však ukvapovat... 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší vánoční DW speciál, co vlastně vánoční ani není, ale jen se veze na současném úspěchu filmů natáčených podle komiksové předlohy. Sám Doctor je tu trochu jako pěst na oko a ten komiksový feeling mu vůbec, ale vůbec nesluší. Anebo bych to měl napsat spíš naopak- ten týpek se škraboškou navlečený v latexu tu být vůbec nemusel, samotná epizoda by si vystačila s Doctorem, Mattem Lucasem (aka největší mimoň v Británii) a těmi zajímavými mozkovými emzáky. Ale chápu- Moffat a jeho fetiš na vše, co právě hýbe světem, takže se tu krom komiksu "můžeme těšit" z narážek na appky anebo třeba i na Pokémony (omg). Štefane, předej toho Doctora už někomu dalšímu, plís! ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mi napadlo, žeee... prečo to museli ťahať do Ameriky? Prečo musí mať madafakin New York patent na produkciu väčšiny ľudí so superschopnosťami? Prečo by nemohol byť superhrdina napríklad z Birminghamu? Alebo len z Yorku, bez New... to by bolo cool. Anyways, Justin v úlohe pestúnky s okuliarmi (gonna Clark Kent this shit) lomeno vigilante bol kjút. Po patologickom klamárovi zo Shameless by bolo cute hocičo... No a Peter mi prirástol k srdcu, ale to už dávno, len som to ešte nikde nehovorila... džžžž Milujem ho a aj to, že on miluje sushi. Plus detaily ako obrúčka... awww. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase trochu změna konceptu vánočního speciálu, ale pokud jsem se naučil číst epizody správně a hledat v některých hláškách, tak blížící se série bude stát za to. A nebo se mýlím? ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně, tenhle vánoční speciál považuji za jeden z nejhorších. A to hlavně kvůli tomu, že není dostatečně vánoční. Pořád je to však solidní epizody, jen se mi nezasekne během Vánoc v přehrávači jako je tomu například u Vánoční koledy nebo Sněhuláků. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl, skvělý závěr. Pro milovníky komiksů špička. I různé skryté věci...jména jako Siegel, Shuster a další narážky ;-). LL, Lucy Lombardová :-D. A jsem rád, že si Doctor podle upoutávky nechá i toho plešouna, super nahrávač :-). ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejslabší vánoční speciál za dlouhé roky, který dokázal z tématu vytřískat co se dalo. Na druhou stranu, ač baví od začátku do konce, z toho čpí scénáristická lenost přijít s něčím neotřelým. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor je po roce konečně zpátky a tvůrci jsou ve formě. Steven Moffat napsal jeden ze svých vůbec nejlepších Doctorovských scénářů, který je plný komiksových vtípků, pomrknutí a odkazů (hlavně těsně po titulkové sekvenci), ale který bohužel uteče jako voda, neboť celá epizoda má až nadlidské tempo, má úžasnou atmosféru a fantastické postavy (Grant, kterého bych si klidně dokázal představit jako společníka, Lucy, která je nádherná a má s Grantem úžasnou chemii a navrátivší se a hláškující Nardole v podání Matta Lucase). Čekání se skutečně vyplatilo, bylo příšerně dlouhé, ale odměna byla přímo královská. A krom toho je to nejlepší Capaldiho speciál, a to nejen díky tomu, že je superhrdinsky zaměřený. Capaldi má opět neuvěřitelnou energii a naprosto exceluje v každé scéně a naštěstí si to zase všechno krade pro sebe. Vedlejší zápletka s invazí je v mých očích zbytečná, ale i tak je skvělá. Naprosto dokonalá epizoda s fenomenálním trailerem na 10. sérii. Doufám, že přijde brzy, neboť po tomhle Návratu bude to čekání na nové díly ještě krutější, i když bude kratší. Prostě je to naprosto perfektní a má Doctorovská srdce jásají. 100%. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po loňském naprosto odzbrojujícím Vánočním speciálu tu máme prolnutí superhrdinského děje a Dvanáctky, který se snaží celou klišé kostru zpestřit. Celý rok jsme z Doktora neměli ani kousek a k Vánocům jsme dostali takovýhle tuctový díl s nijak zajímavou zápletkou nebo dějem. Spíš taková sranda epizoda, která mi stačí ke zhlédnutí jen jednou, abych věděla o její existenci a nic víc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem vánoční speciál, ale on to byl jen lehce prodloužený díl s Dvanáctým doktorem. Ale přestože sváteční nálada hodně chybí a i námětem vypadá vedle svých bratříčků jako chudý příbuzný, stěžovat si nebudu. Co nezvládl Steven Moffat, to dotáhli skvělí herci. Justin Chatwin se připomněl po slušné roli z American Gothic a Charity Wakefield mě snad konečně donutí pustit si Wolf Hall. Škoda jen že druhá jmenovaná nebude Doktorův příští společník. Z upoutávek na další sezónu mám totiž trochu obavy. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál tentokrát vezoucí se na vlně současné popularity superhrdinských filmů přináší na komiksové hrdiny trošku odlišný pohled, který je poměrně osvěžující a jak je u Doctora Who zvykem, dokáže vedle napětí také dojmout. Nejde o jednu z nejvýraznějších svátečních epizod seriálu, ale na jedno pokoukání funguje adekvátně. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor Who v komiksovom prevedení, to bolo teda vzrúšo! Moffat prišiel s ďalším bezchybným nápadom, v ktorom nám nadeli svoj unikátny pohľad na superhrdinský žáner. Naservíroval nám pútavý príbeh plný akcie a hlášok, ktorý bol ako vystrihnutý z komiksu. Na prvé zdanie síce Moffat vzal známu zápletku a zajatú premisu, ale to by však nebol on, kedy sa s týmto žánrom poriadne nevyhral a neobonám hatil ho o mnohé znamenité prvky. Aj keď išlo o typicky zaužívanú hrdinskú premisu, niekto by to dokonca mohol nazvať až klišéovitú, a to je na tom práve také úžasné, že na nič iné sa to ani nehrá. Práca s klišé je v tomto prípade skutočne prepracovaná, keďže si chytro a zámerne vyberá tie najviac omieľané klišé, ktoré následne spracuje do vskutku zábavnej a originálnej podoby. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako běžný díl by to zas tak špatné být nemuselo, i když přes všechny snahy přijít tomuto speciálu na chuť musím říci, že se v lepším případě tváří pouze průměrně. Chápu, že se Moffat soustředil v danou dobu více na Sherlocka a tak dělat plně na tomto speciálu, na to holt neměl čas. Ovšem to, co vytvořil Edward Bazalgette je pro mě (když budu slušný) zklamáním. Dá se říci, že výsledný dojem působí jako dort Pejska a Kočičky – zkrátka sešité horkou jehlou tak, jak to přišlo pod ruku. Postava Granta, ale i samotné novinářky mi přišli prostě nudné a nezáživné a jakýsi pokus na „nuceně komické“ mučení Doktora ve mně nedokázalo vyvolat ani pousmání se. Zachraňoval to tak jen Capaldi a Matt Lucas, u nichž to ale není ničím překvapivým (po herecké stránce mají vcelku pestrou škálu rolí v jejich herecké historii). Po loňském excelentním speciálu (ale i dobrém předloňském) je to tedy bída s nouzí. 3/5 a to jsem ještě mírný. ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Man of Steel my arse... Toto je ono. Supermanovská homáž sympaticky, podomácky. :-D Zdanlivá jednorazovka Nardole sa nečakane vracia, aby ukázal, že má potenciál a aj istú vážnosť ako nový parťák v TARDIS. (No vyhoďte ho, keď tak múdro a rozvážne vládol Byzantskej ríši...) Doktor perlí ako vždy. A máme tu aj návrat suchárskych mozgožrútov z predchádzajúcich Vianoc... Oddychovka, ktorá sa na nič nehrá. P.S. Hláška o odvedení pozornosti Pokémonom Go ma dorazila. X-D Moffat je večné decko, ale podarené decko. //// Zaujímavé komentáre: mad_ness, Spenatka, BR23, Šimpy ()

Michal687 

všechny recenze uživatele

Některé momenty hrající si s klišé komixových filmů byly přímo skvělé ... casting taky hodně fajn. Skoro až zamrzí, že tahle dvojce se nebude objevovat dále jako new Amy a Rorry a místo nich bude zase nějaká nesympatická společensky korektní vložka ... něco mi říká, že v 10. serii ještě rádi vzpomeneme na Marthu. ()

Reklama

Reklama