Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

August, 1598, novozvolený správca zeme, Dam Ryung (Min-ho Lee) zostáva cez noc v hostici, ktorý vedie Mr. Yang (Dong-il Seong). Ten mu ukáže chytenú morskú pannu menom Sim Chung (Ji-hyeon Jeon). Neskôr tej noci Dam Ryung vypustí Sim Chung do mora. Ešte predtým než morská panna odpláva, vystrie ruku k Dam Ryungovi, ktorý ju nakrátko podrží. V súčasnosti je Joon-Jae (Min-ho Lee) bezstarostný podvodník s pravými schopnosťami podfukára. Kvôli podvodu, kedy ukradol veľké množstvo peňazí, cestuje za hranice do prímorského rezortu. Medzitým more vyplaví na breh blízko tejto oblasti Sim Chung, ktorá uvidí Joon-Jaeho. (Martyska)

(více)

Recenze (20)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Miluju seriály založené na pohádce a ani v tomhle případě mě Korejci nezklamali. Zpočátku se mi podlamovaly nohy nad krásou mého milovaného Španělska a bránice dostávala zabrat při komických výkonech jedinečné bavičky Ji Hyeon. Chemie mezi ní a (jako vždy) skvělým Min Hoem jde cítit hned. Vždyť už při jejich prvním setkání v šatníku to mezi nimi luxusně jiskří. :)) No a tím se začíná jeden nádherný příběh, protkaný ještě jedním z minulosti. Bavilo mě, že si seriál téměř celou dobu zachoval zábavnou atmosféru. Tam, kde by se jinde spustil potok slz, občas tvůrci šoupli solidní vtípek. Sem se to prostě hodilo, takže za to díky. A taky za camea a krásné korejské pláže na konci! 4,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zároveň s Legendou byl vysílaný Goblin. Tyto dva seriály mají mnoho společného. Dokonce i na konci dojde k podobnému „zapomnění“. Je pravdou, že od Goblina jsem očekávala víc a tomuto očekávání nebylo dostáno, od Legendy jsem nic nečekala, tak ani nejsem zklamaná, že mě to vlastně nebavilo. Takže proč jsem nad tím nejančila? Nejsem fanynkou Lee Min-Hoa, všímám si, že tyto role mu nesedí, neboť je všechny hraje úplně stejně a všechny svým způsobem toporně – tedy hlavně ty láskovací části. Možná je to v tomto případě hereckou partnerkou, která se také absolutně nehodí na romantické role. Ona je možná tak dobrá komička, zahraje dobré střevo, ale vážnější role jí nesedla, ne tady. To když dáte dohromady, vznikne vám z toho pár, který mezi sebou nemá nijakou zvláštní chemii, a tak jeho lásce až za hrob prostě nevěříte. Smutné bylo odhlení po čtyřech dílech, když jsem pochopila, že scénáristka vykrádá sama sebe - Ufoun byl úspěšný! Tak to bude fungovat i tady, je jedno, že je to to samé v bledě modrém, beztak si toho nikdo nevšimne a když, tak se mu to bude líbit, ne? Tak to na mě působilo. I ty písničky mi přišly oposlouchaný a přece jen všichni fanoušci korejských seriálů vědí, že písničky jsou něco, co jim jde. Příběh má potenciál, ale nevím, co ho zabilo – hraní, jak se to vyvíjelo? Nakonec jsem se vlastně celou dobu nudila. Dokoukala jsem to z čistého zájmu, jestli to skončí tak, jak si představuju... nope, bylo to mnohem větší klišé. :-D Nakonec jsem na celém seriálu měla nejraději tu malou holku A Shin Ri, která hrála v Marriage Contractu. A to prostě nestačí s ohledem na zbytek a na to, jak málo tam byla. Nejsem zklamaná, že to nešlo podle nejasných představ, která jsem měla, když jsem začala koukat, jen spíš znuděná. Kdyby se to celou dobu drželo jen u komična a romantika, tragédie a melodrama bylo upozaděno... bylo by to lepší. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Legenda modrého moře je seriál, který má několik fází. Prvních deset dílů útočí naprosto v pohodě na 4 hvězdy a více, seriál se nebojí být novátorský a ukazuje, že má výpravu, herce na to být ikonický, památný nemohu říct ani popel, že by se ta snaha zaujmout diváka nedařila. První dva díly humor alá grotesky, Chaplin, akce, atraktivní lokace, výlety nejsou do minulosti, kostýmní část příběhu stejně silná jako ta moderní, fakt perfektní mix.Jenže jeden problém tento příběh o reinkarnaci, lásce mořské víly a člověka má. Je strašně nevyrovnaný, po deseti dílech, které jsou plné silných momentů, nápadů, přichází postupné zpomalení a do dílu 16 je kvalita na tři hvězdy a pak poslední čtyři díly se nějak dotáhnou do konce, ale není to prostě už vůbec ono, to hlavní, co má v seriálu fungovat, tedy romantická linka a humor tak úplně nefunguje. Kamera super, z hudby mi pár příjemných motivů utkvělo, v tom problém není, ale prostě scénáristka neměla dostatek a nápadů až do konce seriálu. Navíc mi už přijde trochu otravný trend rozehrát na začátku, nebo konci epizody určitý děj a pak se k němu celý díl dostávat, lineární děj má i svoje výhody:), občas by se taky mohl více použít. Přesto musím prásknout jeden velký nedostatek, které ho si (dle komentů na Asianwiki, Hancinema) nevšimli. Nemám problém s tím jak hraje Lee Min-ho, i když jeho sympatický podvodník je pořád málo na Yamapiho Kurosagiho, určitě Lee zvládne více. problém bych viděl v Ji-hyeon Jeon. Přijde mi zejména v prvních dílech neuvěřitelně unavená, strhaná a stará (Kalibová na mě může podat žalobu za ageismus), říkáte si, proboha, ona fakt hrála v roce 2015 v Assasination? Jako bych sledoval v jednom seriálu dvě naprosto rozdílné herečky, možná natáčení a osobní život po porodu jí dával až příliš zabrat. Celkově perfektně rozjetý příběh, který pohřbily klišé a určitá ztráta tempa, chemie mezi hlavní dvojkou, prostě té romanci na konci nevěříte, Korejci umí lépe. Je mi líto, ale více, než tři a půl hvězdy bych dát nemohl a to jen proto, že prvních deset dílů je fakt super (já bych to zákeřně o pár dílů zkrátil a sestříhal), takový promrhaný potenciál, fakt škoda. Ukazuje se, že čím více prachů se do seriálů dává, čím větší hvězdy tam jsou, tím důležitější je mít pořádný scénář, silné nápady, technické zpracování dnes už umí kdekdo, takže síla seriálů bude do budoucna opět v příběhu, herectví, než efektní okázalé výpravě, efektech. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Pohádkové, vtipné a bylo mi úplně jedno, jestli autorka scénáře vykrádá svoje nápady, protože tady je rozvíjela a její postupné odhalování propojení postav z minulosti a přítomnosti se mi moc líbilo. Tradičně jsem měla problém s Jun Ji-hyun. Asi je to chyba, ale pro mě prostě zůstává Sassy Girl. Komické scény jí beze zbytku věřím. Ty romantické nikoliv. Nedokážu v ní vidět zamilovanost a něhu. Tuhle polohu jí prostě nežeru. Ale i tak to stálo za to a mockrát mě rozesmála. Když si vzpomenu na vymýšlení slovní hříčky s kalamárkami (kamarádkami), tak se mi rosí čelo ještě teď. :^))) No a Min-ho? Jako vždycky těžce hříšný. Sbohem a šáteček, chlape. Uvidíme se za dva roky... ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

No jo zase jsem si potvrdila, že miluji pohádky. A protoze Malou mořskou vílu znám (vyrostla jsem na tom a zboznuju to) vubec mi nevadí, že to Korejci vzali po svém, že je to zase to jejich Buddhisticke, samanske a kdo vi jeste co dalšího... Ale hlavně, že tam hrali ti dva nádherni lidé. Kdyby jim kamera zaznamenavala jen oci, vubec by to nevadilo. Zase mne dostaly a ocarovali a i kdyby tam nebyly ty perly, hadříky, štěňátka, destniky, co zastavují sníh... Bylo by to i tak nádherné. I ti ostatni s jejich history-dayli life mne bavili a nudni nebyli. Jo jsem ráda, ze byli oceneni pred koncem seriálu. A to hlavne diky tomu, ze se jim to povedlo pekne dokopat. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Legenda o Modrém moři byla mé želízko v ohni mezi JK seriály, které jsem tu měla připravené - Lee Min-ho, Jun Ji-hyun, pohádka o mořské panně... No, nakonec to nebyla taková pecka, jak jsem čekala, to She Was Pretty se mi líbilo víc. Nakonec jsem ale přeci jen dala 4* (i když slabší), protože jsem seriál odkoukala celý a vždy se těšila na další díl, jak bude příběh hlavní dvojky pokračovat. Velký podíl na tom měl i příběh z minulosti, který se prolínal s přítomností a celý to pěkně dokresloval. Lee Min-ho i Jun Ji-hyun dobrý, ale společná chemie jako páru bohužel moc nefungovala. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

„Drzá holka“ (Jeon Ji-hyeon) opět v akci a zase skvělá, zejména začátek seriálu je opravdu dost bláznivý a hodně zábavný. Pestrosti celého děje rovněž napomáhá prolínání dvou dějových linií, tedy té současné a historické. Rovněž vnitřní hlas, tedy možnost poslechu cizích myšlenek, dokáže přivodit mnoho komických situací a diváka rozesmát či dojmout. V určitých momentech jsem sice nechápal, kam se poděla ta brutální síla naší hrdinky (zejména z úvodních dílů), ale což, logika tu jako ve většině seriálů občas selhává a nesmí se tolik používat mozek. Stejně tak některé vedlejší postavy snažící se o zvýšení zábavnosti někdy nudí, jindy pobaví. Jak už bývá vcelku tradicí, v druhé půli začíná děj působit poněkud natahovaně a tempo občas uvadá, přesto jsem to odkoukal celkem se zájmem, Lee Min-ho a „drzá holka“ jsou super dvojka a spolubydlící jim zdatně sekundují. A samozřejmě, byl jsem zvědav, jak to celé dopadne, ač u korejského seriálu je to většinou naprosto jasné :-) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávočka s princom Li Min Ho môže byť v akejkoľvek podobe, podľahla som jeho čaru a seriál si užívala, skutočne spočiatku vtipný, potom romantický, dramatický ak záveru smutno šťastný. Pekné. Hudba mi nejako neutkvela, ako podmaz k deju stačila. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod mě moc nebavilo, strašně ujetý speciální efekty, a říkala jsem si, že tohle fakt asi nedám dokoukat do konce. Taky Lee Min-ho mi nebyl moc sympatický. A pak někdy kolem osmý-devátý epizody se to zlomilo, a já sí to od tý doby začala nesmírně užívat. Jeon Ji-hyeon je fakt zábavná, a neuvěřitelná - v týhle roli jí bylo kolik - 35? a zrovna se vrátila z mateřský. A vypadá líp než já v třiatřiceti, chci vědět její skincare routine. Celkově originální nápad, a ráda se na tenhle seriál podívám někdy znovu. Cameo Jo Jeong-seoka (kterého jsem objevila díky Hospital Playlist) je libovka. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Dávám plnej počet, protože seriál se celou dobu nesl v odlehčené atmosféře a i když tam byly dramatické okamžiky, stále se snažil navodit úsměv. Hned začátek mě chytl a neslo se to se mnou celou dobu. Bavily mě všechny postavy, hlavně Jo Nam Doo a jeho výlevy. :-D Historické scény mi učarovaly, hlavně ve druhé epizodě, hned na začátku (lampióny nad mořem, loď a ta doprovodná píseň) - tu scénu jsem si musela pustit víckrát. Min Ho vypadá v historickém hávu tak charismaticky, že člověk (možná jen ženy :-D ) zapomíná dýchat, Ji Hyeon je neskutečná tak, jako ve všem, Její naivní a roztomilá, ale zároveň silná mořská panna... v téhle roli bych si nedovedla představit někoho jiného. Já se prostě bavila a i když si v závěrečném dílu mohli něco odpustit, tak nemůžu jinak, než vřele doporučit. Protože tahle jízda stojí rozhodně za to! ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelka byla v komických situacích hrozná, ve vážnějších se mi naopak docela líbila - zvláštní, že to je přesně opak toho, co tady psal někdo přede mnou. Ale tolik můj názor. Lee Min-Ho je prostě Lee Min-Ho, jako ve všech svých rolích. V seriálu bylo pár docela zajímavých originálních momentů, ale potenicál nebyl využit naplno. Dala jsem to do 15. dílu, pak jsem ztratila zájem. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Za mě tak 80% - 85%. Seriál je úplně v pohodě. Nemá žádné viditelné emoční a dějové nelogické výkyvy. Dost se mi líbilo jak se podařilo zaimplementovat paralelu s minulými životy. Casting byl  výborný, tam to asi nešlo zvolit o moc lépe. Ji- hyeon Jeon, je takový zvláštní typ holky... není to úplně " 95% plus" modelka, ale svoje charisma má a dokázala ho prodat. Min- ho Lee je zase případ mužského jedince, kterému stačí jen stát a občas se usmát a je jasné, že nemůže fungovat jinde než ve filmu. Vybavuji si ho zejména z Věčného panovníka, kde si nedokážu představit kohokoliv jiného, komu by ta role pasovala lépe. Velmi se mi líbil i Dong - il Seong, kterému ta role taky velmi sedla...věřil jsem mu ji. Já jsem velmi spokojený a těch necelých 20% ubírám opravdu jen proto, že občas se tam malé nelogičnosti daly nalézt a taky že to je v klasickém korejském seriálovém schématu. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Romantika mezi Ji Hyun a Min Ho byla katastrofální, nepřirozená, senilní, prostě chemie mezi nimi jaksi chyběla... ale jako komedie/fantasy - originální, zábavná... 3* ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Průměrná korejská romance, tentokrát ve fantasy provedení. Krasavec Lee Min-ho opět za deset hvězdiček, ostatní herci ani příběh bohužel už tolik neosloví. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je vlastně moc hezký a koukat se na něj rozhodně dá. Jen se v něm občas střídají nejen časové roviny, ale i situace, kdy má divák pocit, že některé scény točil a psal někdo jiný. Prostě mi to místy přišlo příliš heterogenní směska a z tématu i herců se asi dalo dostat o dost více a seriál by méně připomínal telenovely. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Keďže som videla najskôr The King: Eternal Monarch s Lee Min-Ho, ťažšie sa mi píše recenzia na toto. Na začiatku mi dlhšie trvalo zvyknúť si na to, že Lee Min-Ho tu hrá úplne inú postavu. Seriál má vtipné a komické prvky, no aj smutné, či dramatické. Detstvo a životný príbeh Heo Joon-Jae (Lee Min-Ho) bol ťažký a smutný. Do toho sa však primotala morská panna, ktorá pridala príbehu rozprávkové fantasy prvky. Nevadilo by mi, keby seriál skočil dramaticky skôr, ale beriem aj ten koniec, ktorý urobili tvorcovia. Zaujímavé bolo prepojenie príbehu s minulosťou a prevtelenie postáv. ()

EXCLUSIVE 

všechny recenze uživatele

Obsah je lživý, psal ho někdo, kdo neviděl celý seriál nebo kdo ho absolutně nepochopil! Ve větách: "Ten mu ukáže chytenú morskú pannu menom Sim Chung (Ji-hyeon Jeon). Neskôr tej noci Dam Ryung vypustí Sim Chung do mora." - je nepravda, že by šlo o: Sim Chung! Prosím o opravu! Jak může psát popisky někdo, kdo nepochopí obsah filmu? Nebo ho napíše před zhlédnutím celého seriálu a po zhlédnutí celého kousku obsah neopraví dle skutečnosti? Také v žánru chybí: krimi a spíše než romantický bych řekl: melodrama ... ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco s Lee Min Ho, kde jsem se bavila. Mořská panna byla vtipná až do konce. Musím zde pochválit scénář u kterého jsem se nasmála skoro v každé epizodě. Líbí se mi, že stejně jako Malá mořská Víla Ariel, tak stejně i tahle mořská panna měla kamarádky, které se k ní a k jejímu věku nehodí. A to, když Lee Min Ho četl její myšlenky bylo opravdu k popukání. Opravdu originální kousek, co se týče Korejských seriálů. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Na korejských seriálech je zajímavá proměnlivost žánrů, a rychlost s jakou se zapomíná na události, které byly ještě před pěti díly stěžejní. V tomhle seriálu byl moc příjemný hlavní pár. Pravda, Ji-hyeon Jeon by to celé utáhla sama i bez ostatních. Moc hezky se na ni dívá. Moc. V první polovině je velmi příjemný humor, škoda že se z druhé půlky úplně vytratil. Jo a abych nezapomněla - tohle byl dvacátý osmý korejský seriál, který jsem viděla a konečně jsem na nepatrnou chvíli spatřila i korejský jazyk. ()

SmileSun 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené zpracování pohádky o mořské panně. Dramatičnost zde příběhu dodává otazník, jestli se bude historie opakovat a kdo je záporák a kdo klaďas. Tato temnější stránka je však vykompenzována řadou komických situací, jejichž nejčastějším tvůrcem je úžasně ztřeštěná Jeon Ji-hyeon. Pro mě nejvtipnější scéna je s dortem, musím se smát pokaždé, když si na to vzpomenu. A chemie mezi ní a Lee Min-ho zde fantasticky funguje, bylo to tak uvěřitelné, že při jejich prvním polibku se mi rozbušilo srdce 🥰 ()

Reklama

Reklama