Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (526)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Časy, kdy D.Ayer točil pecky, jsou pryč. Alespoň prozatím. Doufám, že se na tyhle žánrové mixy sci-fi už vysere, prostě mu to nesedí. Sebevražedný oddíl byl ještě relativně v pohodě, ale tento BRIGHT mě už skoro vůbec nebavil. Technicky je to natočeno dobře, potěší pár drsnějších přestřelek, ale i tak se tu najde dost digitálních výbuchů a scén. Takže akce mě moc nebavila. W.Smith se to snažil utáhnout sám a rozhodně ho chválím, bavil mě, ostatní herci tu už byli jen z povinnosti. Děj nebyl špatný, ještě tak v ½ mě to celkem bavilo, ale pak už mi bylo ukradené, jak to dopadne. Hudba průměr. Někteří si tu pochvalují, že se Ayer víceméně vrátil, že to připomínalo ty jeho staré snímky s drsnými gangstery apod. No já si toho moc nevšiml. Tohle je takový nevýrazný žánrový mix, který se snad ani nemůže rozhodnout, jakým směrem se začne film vyvíjet. Sračka to rozhodně není, ale mě to nesedlo a z úcty k Ayerovi dávám nejslabší možnou 3* a slabounký průměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhé a zdlouhavé, rasově korektní, resp. vyzývající tak okatě k rasové korektnosti, až je z toho normální agitka. Nemám rád agitky už od dob komunismu. Zápletka se objeví až po skoro půl hodině (!) filmu, což je na mne jako diváka jako fakt hodně pozdě. A pak už záleží na tom, jak moc jste doposud tuhle alternativní realitu s orky, elfy, vílami a podobně přijali, nebo nakolik vám spíše leze na nervy. Mně osobně to lezlo na nervy (čímž neříkám, že jiným se to nemůže líbit), dějově taky nic moc, navíc většina hnutí postav a jejich jednání byly díky tomu, že jde o agitku, pěkně nalajnované od začátku. Jinak sice zajímavý nápad, spojit v současnosti policejní buddy filmy, Pána prstenů a Pátý element, ale jen nápad, podle mne naprosto nedotažený. Nu a nelogičnosti moc počítat nebudu... i když elfi vražedné komando, které vymlátí bez mrknutí oka dvacet třicet lidí v baru, ale není sto dostat jednoho chlápka na prodejně v benzínce, schovaného za plechovkami, to je nonsense na druhou. Každopádně, pokud si dobře pamatuji, hůlek je víc, takže se obávám, že přijdou další díly a bude z toho něco jako x-menovská sága. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Od renomovanych tvorcov som uz dlho nic horsie nevidel. Vyzera to hnusne, ten uzasny napad nie je rozpracovany ani do podoby solidneho nametu a ma to neskutocne tazku rit. Od polky som sa uz iba nudil, facepalmoval a pri zaverecnej scene v nemocnici som sa prepadal od hanby ako pri lubovolnej casti kamenaku. 3/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bizarní, zábavný žánrový hybrid, kterému se překvapivě daří udržet i špetku důstojnosti. Sociální otázky menšin, třídní společnost a rasizmus, řešené v první polovině, jsou decentně podané a Edgertonova postava orka je nejlepším ve filmu. Do toho v druhé polovině démoni, magická hůlka po které přahnou úplně všichni, a hrozba zotročení světa potenciálně příchozím temným vševládcem. Samozřejmě kung-fu, mučení a střílečky. Futuristické sci-fi, sociální drama a šílené fantasy, říznuté policejní buddy komedií. Ne že škoda že to Ayre udržel jenom v lehkém nadprůměru. Spíše zázrak. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že na Bright jsem se těšil celý rok. Nikdo filmu neodpáře, že je to nejdražší a nejambicióznější filmový projekt Netflixu a jak si mě jinak líp získat než angažmá Davida Ayera a Willa Smithe...Noo, jenže výsledek, dlážděný vesměs nespokojenými prvními ohlasy, mě prostě nedokázal úplně strhnout a to bych přitom na Ayera přísahal. Balancoval jsem mezi 3-4*, ale výš jít prostě nemohu. Fantasy svět naroubovaný na všední Los Angeles sice víceméně funguje poměrně neokoukaně a už od prvního traileru to celé působilo poměrně originálně, ale mně to prostě přišlo divné a nekorespondující v celkovém hledisku. Přitom má můj oblíbený rejža od začátku dobře našlápnuto, stejně jako loni u Suicide Squad hned na úvod začne film na pozadí chytlavého songu (což na mě prostě funguje vždycky a končí stejně tak) a objeví se motherfucker Smith a všem ukáže jakej je borec...jenže je to s ním k nevydržení, tak jako parťáka nafasuje hnusnýho orka, kterýho nemá vůbec nikdo rád. A dokonce po nich jde Noomi Rapace, která mě nedávno tak potěšila v 7mi životech, ale tady je to víceméně jen karikatura. Všecko prostě funguje jen na půl plynu, ani ta akce není strhující a Smithovy hlášky taky tentokrát patří do nižší ligy. Ale tu dvojku si v budoucnu také dám, potenciál tam je. PS : Édgar Ramírez vypadá fakt komicky, nemůžu si pomoci. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Na soundtracku sa podieľali známe osobnosti ako napríklad Rag'n'Bone Man, Machine Gun Kelly, Bebe Rexha, Logic či hudobné kapely Bastille a X Ambassadors. (Astonko)
  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama