Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (526)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bizarní, zábavný žánrový hybrid, kterému se překvapivě daří udržet i špetku důstojnosti. Sociální otázky menšin, třídní společnost a rasizmus, řešené v první polovině, jsou decentně podané a Edgertonova postava orka je nejlepším ve filmu. Do toho v druhé polovině démoni, magická hůlka po které přahnou úplně všichni, a hrozba zotročení světa potenciálně příchozím temným vševládcem. Samozřejmě kung-fu, mučení a střílečky. Futuristické sci-fi, sociální drama a šílené fantasy, říznuté policejní buddy komedií. Ne že škoda že to Ayre udržel jenom v lehkém nadprůměru. Spíše zázrak. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tak nějak by to možná vypadalo, kdyby se před dvěma tisíci lety místo Nového zákona odehrála jiná fantasy, třeba Vórkraft. Místo pomatených kudlanek by tu teď pobíhaly kulty vyznavačů kouzelných hůlek, největší spodinou by byli fundamentalističtí orci, které by rasisticky šikanovali i ghetoví negři, a všechno by místo židovských klik ovládali povýšenečtí nacističtí elfové. Žádným zkurveným pederastům by se nevracelo za tisíc let teroru nakradených a navražděných osm miliard, a vůbec by to byla daleko větší zábava. Jako tahle poměrně drsná, nápaditá, akční multikreaturivní taškařice, kterou by ale na druhé straně určitě šlo ještě potunit k dokonalosti. To by ovšem Kovářovic Vilík nesměl sežrat 90 procent rozpočtu, a tak na erekci Dárklorda už nezbylo. Přesto se však snad mezi všemi těmi všemi přiblblými HeryPotraty a pičoidními omalovánkami pro slabikovače konečně zablesklo na temnější a brutálnější časy! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mně nejvíc líbí, že je takovej bezelstnej. Absolutně nemá ambici působit nějak propracovaně ať už v oblasti fantasy nebo postav na druhou stranu, prostě honičky, akce, tempo, ber nebo nech bejt. A já beru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"I´m motherfucker with the magic wand!" V alternatívnom svete, kde sa v minulosti odohralo čosi ako vojna so Sauronom, žijú vedľa seba ľudia, elfi, trpaslíci, orcovia. Takisto sú tam víly, ale tie sú len otravná háveď, ktorú treba rozpleštiť metlou. Elfi ovládajú finančné trhy a tak celkovo majú ekonomickú a teda aj politickú moc. Orcovia žijú v getách a ich klany bojujú s černošskými a hispánskymi gangami. A do toho prídu odpadlícki bojovní elfi, ktorí chcú pomocou magického artefaktu vzkriesiť Temného pána. Lenže tento artefakt chcú získať aj zločinecké gangy a oddiel FBI na boj proti mágii. A to celé nie je natočené ako komédia á la Muži v čiernom, ale v duchu Ayerových predošlých filmov, teda ako ultradrsná policajná dráma a gangsterka, v ktorej je každé druhé slovo motherfucker a polovicu deja tvoria tvoria brutálne prestrelky s hlavami odstrelenými brokovnicou. Will Smith tu hrá úlohu podobnú tej z Bad Boys, Joel Edgerton je jeho parťák orc a Noomi Rapace vládne ako elfka, ktorá s nožom v ruke dokáže rozsekať SWAT komando. Niežeby to bol najzábavnejší film roka, ale je to rozhodne "niečo iné", je v tom kopa akcie, ten cheesy svet celkom dobre funguje a je v ňom plno zábavných detailov (orcovia zásadne počúvajú death metal: "Hej, prečo si to vypol, je to známy love song!") a je to natlakované hláškami až po strop ("Vy orcovia proti potu určite používate Axe."). Netflix servíruje vianočný film ako lusk. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Teda, klobouk dolů, natočit takový film, to chce koule. Will Smith je sice dobrá volba pro takovou roli, ale ten svět byl tak strašně ulítlej, že jsem měl co dělat, abych přijal v tom našem reálném světě existenci elfů, zlobrů a bůhví čeho ještě. Nevím proč, víc mi k tomu sedí středověk, než dnešní doba. Nicméně musím vzdát hold tvůrcům. Tohle byla velká výzva natočit takový film a nespadnout do béčka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónov║ David Ayer a zas policajti, dobre, môže byť ale tie všetko potvory naokolo, no pekný guláš, fantasy zaasdené do dnešného prostredia, no takmer sme tu zas mali Lovca čarodejníc. Ale našťastie herci ujdu, akcia, masky fajn, poteší aj že tam zbytočne moc necpali nejaké trikové efekty ale celkovo ma to proste nedostalo. /65%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na tom nápadu je všechno dobře. Urban fantasy, sociální metafora, Nigga/Orc buddy chemie... dokonce i Ayerovo režijní rozhodnutí posadit to do realistického tónu a la Patrola je dobré. Provedení, v tomhle případě spíš exekuce, je ale trochu likvidační. Po nadějné čtvrthodině se to zvrhne v absurdní přehlídku klišé a nefunkčních rekvizit bez jakéhokoli rytmu a uspokojivého napětí, které zachraňuje Will svým hláškováním. Akce je těžkopádná, zívačková. Příběh připomíná to nejhorší z Underworldu. Edgar Ramirez je asi nejabsurdnější ksicht od doby, kdy si Travolta a Whitaker zavedli šlauchy do frňáků v Batllefield Earth. Mytologii se nepodaří jakkoli vytěžit, to, co ve filmu skončilo, působí retardovaně. Nazývat to blockbusterem kvůli pár komorním trikům a áčkovému obsazení se mi nechce. Zlatej Spectral. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Blbé jak pučtok, postavy ploché, mytologie nechtěně směšná a rozhodně ani náznakem nevytvářející základy pro zajímavý a fungující svět. Přeplácaný mišmašový brak nad kterým by i pejsek s kočičkou ohrnovali čenichy. Jenže zároveň to záhy nabere zběsilé tempo, jde se z jedné akce do druhé a vůbec je to solidní přímočaré výbušné nablblé béčko jak se patří. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená blbost. Will Smith je furt borec, ale kombo drsnýho pouličního akčňáku a fantasy prostě něfunguje a ani ty jeho hlášky to nezachránily. Měli prostě vynechat magický píčoviny a bylo by to fajn. I když ten ork byl docela fajn a držkou a hlasem mi připomínal Kryťáka. A vůbec nechápu proč tam bylo to duo magický FBI. Neudělali za celej film nic. Skoro jako kdyby Edgar Ramirez prohrál sázku a musel za trest ve filmu vypadat co nevíc debilně, tak je připsali do scénáře :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN „JASNÝ“ MŮŽE OVLÁDAT MOC HŮLKY“… /// Zajímavě poskládanej fantasy svět. Normální, ale díky rasový odlišnosti a často nesnášenlivosti jednotlivejch druhů, vlastně jinej. (I když – vemte náš svět a zkuste si místo Orka Jakobyho dosadit Romáka Lakatoše.) Navíc je v něm dostatek magie na to, aby udělala trochu vzrůša. Akce není nic převratnýho, prostě to jen „pucá“ a bouchá. A i když často stačí, aby Ayer vykrádal svoji Patrolu, má to svoje kouzlo – navíc i dobrý hlášky. Ano, tahle pohádka klidně mohla běžet v kině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě integrace nepřizpůsobivejch do společnosti. 2.) Baví mě, když se všechno točí kolem klacku (i Noomi Rapace). 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a czmimi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ayer mě někdy potěší někdy ne, zde je to tak na půl. Tenhle mix Fantasy v našem světě je určitě zajímavý, ovšem né dostatečně využitý. Příběhově je to velmi ploché, s napětím Ayer příliš pracovat neumí, alespoň má k dispozici Willa Smithe a k nepoznání Joela Edgertona. Akce je velmi slušná, elfí trojice předvádí hezké akrobatické kousky a je to i pěkně brutální, ale nemohl jsem si film užít na plno, nějaký element mě zde vyrušoval a nemohu přijít na to, který to byl. Každopádně na Netflix slušná práce. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážeš strápniť aj prestrelku.“ Zabite ma, mne sa to páčilo. Scenáristicky strašná blbosť (Pán prsteňov vs. Patrola vs. Lebkáči), ale TAK dobre zrežírovaná, že MUSÍM dať 70%. Pritom David Ayer Sabotážou a Jednotkou samovrahov zlyhal ako len mohol, takže som od neho už nič dobré nečakal. A milo prekvapil. Will Smith je po (veľmi) dlhom čase znova TÝM fúzkatým, sympatickým týpkom vo forme, ktorému sme kedysi úprimne držali palce v Dni nezávislosti a Verejnom nepriateľovi. Buddy rovina je síce klišé, ale zábavne umocnené na druhú, čo jej dodáva úplne nový rozmer (kedysi bol obeťou rasizmu černoch, teraz je braný bielymi kolegami v pohode a sám sa čiastočne dopúšťa rasizmu na orkovi). Čo ma pozitívne zaskočilo, je kvalitná maska jeho parťáka, ktorá na fotkách vyzerala príšerne lacno, no v hotovom filme funguje na jednotku. Ayer dokonca cituje jednu z najšialenejších scén svojej vlastnej filmografie (dodnes zosmiešňovaný a nenávidený megabrutálny twist v Training Day, kde hrdinu pred istou smrťou v poslednej sekunde zachráni postava, ktorej v minulosti pomohol). Vytvoril intenzívnu atmosféru „mesta, ktoré hľadá samo seba a ešte mu to dlho potrvá“, výprava je vcelku parádna a akčných scén nie je príliš veľa, ale sú zvládnuté na pomerne vysokej úrovni (a sú krvavé). Absurdné, chytľavé, zábavné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Achjo, takova promarnena sance. Napad spojit klasickou Ayerovo kriminalku s fantasy svetem, kde zijou orkove, elfove a dalsi potvory je fakt skvelej, ale bohuzel to skoncilo hlavne u toho napadu. Pribehove to je totiz naprosty prazdno, kde se prvni pulku filmu v podstate nic nedeje a sledovat hlavni dvojici, jak se jen tak mota po meste, se velice rychle omrzi. Akce tu navic moc neni, ta co tu je sice neni vylozene spatna, ale ani zadnej zazrak nebo cool sceny se nekonaj, navic hlasky se vydari tak jedna ze tri, misty je to nejspis mysleny vazne, ale vyzniva to spis komicky. V druhy pulce se sice konecne zacne neco dit, ale film proste nemuze chytit nejaky slusnejsi tempo a spis se tak rozpada na jednotlivy sceny. Nemuzu si pomoct, ale mnohem zabavnejsi by bylo sledovat ty historicky udalosti, o kterejch tu furt postavy neustale melou. Navic jasne, orkove vypadaj hnusne a elfove vznesene, ale nemuselo se ze vsech orku delat cleny gangu a ze vsech elfu vzneseny frajirky, co umi carovat. Co se tyce hlavni dvojky, Smith je sice ocekavane super, Edgerton je v masce k nepoznani, ale ma par zabavnejch scen, ale dohromady jim to proste neladi. Takze to jediny, co film vytahuje aspon do prumeru, je vsudypritomna drsnost a Rkova pristupnost, takze se neustale fuckuje, kazdou chvili nekdo chcipne, o rozstrileny hlavy a litry krve neni nouze. Ale cekal jsem fakt daleko vic. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dobrý úvod, zajímavá mytologie a bral bych seriál. Jako film to má ale nezvládnuté postavy, neoriginální zápletku, směšnou bandu záporáků a vyloženě odporně zkratkovité finále, které celkový dojem ze sympatického béčka sráží až někam do zbytečného a zapomnění hodného průměru, kde za zmínku stojí jen Will Smith a slušný vizuál. Škoda. Netflixu ale pořád fandim. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ayer zase přitvrdil a mě tahle R-ková monster cop fantasy bavila víc než bych si býval myslel. Na dnešní hollywoodskou posranost příjemně nekorektní (fňuk fňuk rasismus), vulgární, od krve a plný šmejdů, střelený, slátaný, jednohubkový stomilionový guilty pleasure překvápko. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim, No fakt nevim. Začátek se táhne jak medový hovno a napínavý to je jak sprint důchodců do kopce, takže jsem první půlhodinu tak okázale zívala, až to vypadalo, že chci radši kouřit péro než na to koukat dál. Pak se přece jenom příběh hrkotavě rozběhne a začne se i dít něco víc než jen hrozivé pohledy a milion náznaků. Orkové jsou jak klasický negři z ghéééta, elfové jak makléři z VálStrýtu a lidi jsou prostě lidi. Elfům záviděj a orkama pohrdaj. Will Smith zabíjí víly koštětem, pak začne kosit i dvounožce a spolu se svým parťákem orkem a šukézní elfkou chrání kouzelnou hůlku, kterou najít Voldemort, tak se mu postaví vocas. Jelikož hůlka splní Jasným vše co chtěj. Průser je, když nejste Jasný. To pak po styku s hůlkou vybouchnete a je z Vás sračka. Hůlku chce méně šukézní elfka, lidičky, orčíci no prostě všichni. Takže průser je na světě a záchrana lidstva, orkstva a elfstva na naší trojici. Nakonec je to celkem povedený patvar, ale že bych z toho tekla to fuckt ne. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Satanské tango je pocitově kratší než tenhle nepřehledný film s neexistujícím rytmem a gradací. Upřímně už se nedivím, že Ayerovi sebrali Suicide Squad a radši to přestříhali podle trailerové hudby, protože hůř seskládaný film si jde stěží představit. Poprava nudou. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama