Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (526)

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Hnusní orkové, teploušsky vypadající elfové. Suma sumárum vše v pořádku:). Will Smith opět moc dobrý. Jako mně se to líbilo. Rozhodně k tomu ale nepřistupuji jako k nějakému blockbusteru. Pro mě je to televizní film od Netflixu, který má dokonalé obsazení, tempo, slušný scénář a vtipné hlášky. Jako proč ne. Za mě rozhodně lepší jak Suicide squad. David Ayer když chce, tak stále umí. Honičky a přestřelky, plus tempo filmu mu jde na jedničku. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi fantasy svět, do kterého byl děj zasazený. Akce super, malinko mi to připomnělo Ayerovu Patrolu. Plnému hodnocení chybí jen o trochu lépe vypointovaný závěr. Jsem rád, že mě neodradilo zdejší nízké hodnocení. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Will Smith to byl ten podnět, kvůli čemu jsem to vlastně dokoukal. Upřímně já na nějaký hrátky s kouzelnou hůlkou moc nejsem a nějak to na mě neplatilo a to myslím celkově. Příšerná rošáda a jakási spatlanina co pořádně nefunguje, nudil jsem se podobně jako u zesláblýho Sebevražedného oddílu. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Nevytěžená věc. Je vidět, že si někdo dal práci s vymyslením celého tohoto světa, ale film se o vše evidentně jenom otírá. Jeden z top momentů je, kdy hlavní dvojka přijede v ošuntělém policejním autě do elfí čtvrti, kde je mezi jízdními pruhy dokonale posekanej a dokonale zelenej trávník a svodidla mají zlatou barvu. Něco podobnýho ze života lidí toho světa bych chtěl ve filmu vidět častěji. Dalším příkladem tohoto nevyužitého potenciálu byl třeba hon "víly" na zahradě, kdy bez jakéhokoliv vysvětlení prostě Smith nahání přerostlou příšerku a zaplácne ji jak komára a tím toto cameo "víl" končí, aniž by se o to film dál nějak zajímal. Pak všechny ty rasy mají určitě větší hloubku než jen že elfové jsou bohatí jak Židi, orkové jsou jednodušší jak černošské a mexikanské gangy v Americe a lidi jsou něco mezi. Sranda je, že se tu odehrává rasismus směrem k těmto fantasy kreaturám a černoch, hispánec a běloch jsou na jedné lodi - zřejmě to mělo nastavit zrcadlo dnešní společnosti, ale trochu se to minulo účinkem. Každopádně jsem se chtěl o tom světě dozvědět víc, ale ve výsledku je z toho hlavně krimi dráma v klasickém stylu Ayera, což jako rozhodně není špatný, ale tak nějak jsou tam všichni ti orkové, elfové a magie trochu zbyteční. Když si odmyslím to fantasy, tak to chvílema připomíná Training Day. Je tu i slyšet písnička Still D.R.E. (theme song v Training Day), což podle mě není náhoda a jedna vypjatá scéna má dokonce dost podobnou pointu jak v Training Day (sestřenka jednoho z gangstera x orčí graffiti synáček). Každopádně pobavilo to velice, Rková brutalita fajn, Smith je pořád OK a universum ve filmech vlastně neokoukané (nevzpomínám si na film, kde by byl současnej svět nebo trochu sci-fi a v něm fantasy příšerky jako je třeba ve hrách Shadowrun). Kvalitní čtyřka z pěti. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Totálně boží nápad spojit lidi, orky a elfy (i když elfy zrovna dvakrát nemusím) do jednoho světa... a v téhle verzi zrovna do světa korupce, špíny, krve a olova. Policejní tématika, latino-american homies, fuckování v každé větě, spousta kulek a tuny krve, nahláškovaný Will a zručný Ayer, který má s policejní tématikou tolik společného, že by se dali považovat za manželský pár. Všechny tyhle skvělý aspekty v jednom balíku. Avšak až moc přehnané finále, kde se mávalo hůlkou, lítaly všude záblesky a paprsky, mluvily se dementně znějící slova, zkrátka se z toho ke konci, místo kvalitního gradování, stala pěkná magořina, a to to bohužel kvalitativně v mých očích dost srazilo. Kdo by nechtěl z tohohle univerza v Ayerovo podání vidět víc, že? Ale všechno má svý meze. Každý by měl znát hranici únosnosti. Ayer to tady pod taktovkou Netflixu holt ve finále trochu přepálil, ale nejde mu to tolik zazlívat, když vše předtím bylo kvalitativně úplně jinde. ()

will.i.am 

všechny recenze uživatele

zacinalo to zaujimavo. stret roznych fantasy ras v modernom svete... no potom to zacalo a bola to strasna nuda. Chybalo tomu napatie a nejaka konzistencia. Radsej si pozrite nieco ine... ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ayer sa rozhodol natočiť svoju zvyčajný policajný opus, ktorý tentokrát obohatil o element policajného parťáka inej rasy (a s nim aj rasizmus najhlbšieho zrna), ktorý ako keby z oka vypadol tomu z Alien Nation, pridal k tomu Leeloo (pravda s trochu dlhšími ušami) z Bessonovho piateho elementu, nahádzal tam nejaké tie bytosti z Petra Pana a Warcraftu, nabil brokovnice a zakričal akcia! Výsledkom je nekompromisná akčná jazda, pri sledovaní sa divák nestačí diviť, že to nebolo určené do kín ale len na televízne obrazovky. Po tých všetkých komiksovkách vítané oživenie. Škoda niekoľkých momentov, ktorými si tvorcovia idú po vlastnom krku - predovšetkým scény s Tikkou, je bna neuverenie, aby sa ufňučaná elfka (aj keď elfka) stále keď to bolo najviac treba vzchopila a spravila niečo hrdinské. Ale aj tak sú to veľmi solídne 3 hviezdičky... ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Buddy střílečka z LA 21. století v hávu Warcraftu. Originální nápad, který kazí přemíra patosu - na konci už to bylo přehřátý a jen chybělo, aby se tam vykousli. Fanoušci fantasy si jistě přijdou na své, film nabízí kouzelnou hůlku, elfy, orky i kouzla. Kromě naznačení třídní nerovnosti (co jiné taky od Wildy Kováře čekat) nejde ale film vůbec do hloubky a celý zajímavý fantasy svět je tak jen pozadím pro klasickou buddy střílečku. Chemie mezi parťákama docela funguje, koukat se na to dá, ale legendární hlášky z toho nebudou (i když se jich tam pár dobrejch najde) a znovu si to spíš nepustíte. ()

The.Splash 

všechny recenze uživatele

Bright je výborný v první polovině a děsivě nudný v té druhé. Netflix nám tu totiž na začátku představuje neskutečně velký a pravděpodobně propracovaný fikční svět drsného fantasy v prostředí moderní ameriky. Máme tu těžká sociální témata, máme tu odkrývání mytologie, skvělou chemii hlavních dvou postav. Film má našlápnuto moc dobře, bohužel ale v druhé polovině šlápne do hoven a z filmu se stane akční béčko se stupidním příběhem a zvraty na který se dá koukat nad jen kvůli neskutečně drahé akci. Pokud bude mít Bright sequely nebo vlastní sérii, bude tento film sloužit jako solidní otvírák. Pokud ne, je to jen průměrné béčkové fantasy se super nápady. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

David Ayer patrí medzi mojich obľúbených režisérov, i keď sa v tvrdej konkurencii skutočných remeselníkov nedostal do mojej top desiatky. Jeho filmy ma bavia. No čím novšie, tým viac mali spoločnú črtu, stupídne dialógy. Tentokrát sa tomu Ayer veľmi úspešne vyhol a paradoxne dialógy, a najmä celkom husto nahláškované Kováčove party, patrili k tomu najlepšiemu vo filme. Ayer si zobral celkom zaujímavú látku, kedy síce ostal verný svojmu policajnému prostrediu, ale zasadil doňho Orkov, Elfov, Víly a ešte mnoho iných bytostí zo sveta fantasy. Zaujímavá kombinácia vidieť gangy a klany Orkov so súčasným imidžom gaunerov. Po dlhej dobe viem filmu nie len udeliť hviezdy, ale aj ich EXAKTNE priradiť ku konkrétnym prvkom filmu. Takže už je asi jasné, že jedna patrí humorným hláškam Willa Smitha a scenáru celkovo. Druhá úplne od prvých sekúnd po posledné, patrí hudbe. Tá pridala kvalite snímku možno aj 30%. Tretia je za tému a za originálne vsadenie fantasy sveta do súčasnosti. A štvrtá za herecké obsadenie, ktoré mi sadlo do bodky. Že Vám nesedí počet hviezd s hodnotením ? Áno. Nesedí. Exemplárny trest stiahnutej hviezdy dávam EXAKTNE za dve najväčšie slabiny. Tú druhú by som ešte s prižmúrením oka odpustil, ale v kombinácii nie. Extrémne mi prekážalo, že sa prakticky 80% filmu pohybujeme výlučne v tme. Miestami som sa absolútne stratil kto, kde, komu, prečo. Keď som sa zorientoval, spustila sa trma vrma a bol som zas mimo. Tak v trištvrtine filmu ma to vyslovene sralo. No a potom slabšia akcia. Rok 2017 si jednoznačne pýta ďaleko lepšie spracovanú akciu. Nie že by jej bolo málo, to isto nie. Len bola dosť šupácka. Škoda. Takže tri, a Ayera si stále nechávam ako obľúbenca. EXAKTNE. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Podivný fantasy hybrid, ktorý bol skôr policajný film, tak trochu o rasizme a dnešnej Amerike, občas buddy komédia. Na fantasy málo fantasy, na originálny svet málo originálne, na komédiu málo vtipné a na akčňák málo akčné. Taký hybrid. Nebolo to nejak moc nudné alebo zlé. Taký fajn priemer, s fajn dvojicou, fajn záporáčkou Noomi Rapace, no už o mesiac si nebudem pamätať o čom to bolo. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem R-kovou akci... dostal jsem ji. Už od úvodní znělky jsem věděl, že to bude hlavně zábava a ne přehlídka hereckých výkonů na Oscara, takže já jsem maximálně spokojený a pokud bude další díl - už teď se na něj těším! Doufám, že zůstane sám sebou. Další skvělý zářez od mého oblíbence Davida Ayera, který tak moc miluje policejní i vojenskou tématiku :-) ()

Katka232 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala. Jen mě mrzelo, že nebyla vysvětlena hlavní mytologie filmu. Kdy se k nám na zem tato mytologická a vybájená stvoření dostala? Víly, Elfové, Orkové v dnešní době a elfové, jako vysoká kasta? Jediné, co mě mile překvapilo, byli Orkové, kteří zde byly lépe vyobrazeno než ve Warecraftu. Jinak teda nic moc film. Jen asi záporačka v podání Noomi Rapace byla skvělá. Bylo tam hodně nezodpovězeného. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Hele, hele, hele... to ale vůbec není špatný! Slušně natočený, má to spád i švih, po vizuální stránce přímo lahůdková záležitost, výborná hudba... trochu slabší dějově, ale tady není moc do vymyslet = celkově to hodně pobaví a na jednou zkouknutí je to výborné! Hodně velká bžunda - černoši jako orci! Ha ha :) ()

Echoes odpad!

všechny recenze uživatele

Týjo, že mě to nenapadlo dřív! Orcs 'n Humans ('n Elves) before the Dark Portal, tedy jako dneska v Americe... TO CHCEŠ! To chceš tak strašně moc, že tomu nedáš ani hevězdu za to, jak strašně je tenhle fakt dobrý nápad (jako vážně, konečně tenhle nápad; a ve své hlavě jsem to natočil na Oskara) zprzněn... No, holywůde, trhni si. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Tak Ayer pričuchol počas Suicide Sguad k fantasy a rozhodol sa ho využiť znovu. Tentokrát omnoho vydarenejšie. Skvelá akcia, drsná, krvavá, výborný Smith aj Edgerton, sexi Lucy, nevyužitá Naomi a úplne zbytočný Ramirez. Ja som spokojný, teším sa na dvojku a jediné mínus je že divák je vrhnutý do sveta o ktorom vie holý prd a v podstate sa veľa nedozvie. Za to aj strhávam hviezdičku. Palec ale dvíham hore. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama