Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (527)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ayer is back. Po rozplizlej fraške Suicide Squad pôsobí tento R-kový policajný akčňák, okorenený (v znesiteľnej miere) fantasy prvkami, ako balzám na dušu. Hodne tomu pomáha vycizelovaný Landisov scenár a slušné obsadenie. Fuckujúci Smith dáva spomenúť na Mizerov, Edgerton si do CV-čka môže napísať jeden z kariérnych highlightov a Noomi Rapace čoby magic bitch silne adekvátna. Netflix rozbehol celovečernú big budgetovú produkciu na úrovni. Ani si nechcem predstaviť, ako by Bright vyzeral v súčasnej štúdiovej produkcii - s priškrteným Ayerom, script doctormi rozmrdaným scenárom, detským ratingom a efektmi lezúcimi z prdele toho najposlednejšieho Orka v zábere. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Policejní buddy film. Hloupý, ošklivý a nesoudržný . V tom zmatku je těžké najít nějakou hlavní myšlenku. Sestříhal bych to alespoň o hodinu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ayer se pokusil spojit svůj realistický pohled na policejní akce s fantasy příběhem, který kombinuje rasismus a nudnou báchorku o boji hnusných orků a zlých elfů. Upřímně už na papíře to nemohlo vypadat zajímavě a Ayerova nenápaditá až znuděná režie společně se znuděným Smithem (a to jsem si dlouho přál aby dostal nějakou zajímavou akční roli) to nijak nezachraňují. Příběh už pak je vyloženě debilní a akce až překvapivě nezajímavá. Rozhodně nejhorší Ayerům film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ayer už dávno není režisér, jakým kdysi býval. Poslední dobou si ujíždí na komixech a fantasy a upřímně mu to vůbec nejde. Bright má možná dobrý nápad, ale i přes 117 minut jsem měl pocit, že se ve filmu vůbec nic neděje. Sem tam nějaka střelba, trocha krve a to je asi tak všechno. Edgertonův Ork je neksutečný debil a Smith je o ničem už roky. Líbila se mi finální řežba Noomi Rapace byla poprvé v životě sexy, namaskovaná jako Elfka....asi bych měl zajít k lékaři. Čistý průměr, který nevybočil z řady vůbec ničím, rutina, která mě drtivou většinu stopáže vůbec nebavila.55%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Taková fantasy kravinka, ale napětí a akce se tomu nedají upřít. Jako jednohubka se to dá přežít, ale znovu už to ne třeba vidět... 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadpřirozeného světa plného kouzel by byl Bright pouze tuctovým snímkem o souboji policistů se zločinnými gangy, který se vedle toho zaobírá rasistickou problematikou. Škoda, že tvůrci nevyužili více onoho kouzelného potenciálu, který se nad tímto projektem vznášel. Z hlediska akce a napětí film fungoval, na druhé straně byla spousta prázdných vtípků, jež však vyšuměly už během jejich zaznění. Vizuál byl pěkný a hudební doprovod skvěle podtrhoval prostředí špinavých ulic, ale i tak jsem měl pocit, že se z toho dalo prostě vytřískat víc. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Svět, který nám tvůrci představili je úžasný. Elfové jako byznysmeni, magie a všechny možné rasové otázky, které jen kopírují náš svět. Will si s Joelem parádně sedli a chemie mezi nimi funguje dokonale. Už jen proto, že je orkem, jeho názory jsou mnohdy vtipně odlišné. Záporačka Noomi Rapace má jen pár scén, ale když rozsekává tým policejní jednotky, jsou to pěkná jatka. Snímek je  totiž tvrdé R a tak nechybí krvavé průstřely, sprostá slova a utržené palice. Přesto však je Bright nejhorší v příběhu. Ono od chvíle, kdy se najde magická hůlka, začínají hrdinové bezhlavě tápat jako postavy v Resident Evil: Retribution. Jdeme tam, tam se něco pokazí, jdeme jinam, tam se něco semele a nakonec dorazíme tam, kde to skončí. Příběhově tudíž nenabízí nic extra, ačkoliv pár scén a zpomalovaček je fajn, ale nestačí na to. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhé a zdlouhavé, rasově korektní, resp. vyzývající tak okatě k rasové korektnosti, až je z toho normální agitka. Nemám rád agitky už od dob komunismu. Zápletka se objeví až po skoro půl hodině (!) filmu, což je na mne jako diváka jako fakt hodně pozdě. A pak už záleží na tom, jak moc jste doposud tuhle alternativní realitu s orky, elfy, vílami a podobně přijali, nebo nakolik vám spíše leze na nervy. Mně osobně to lezlo na nervy (čímž neříkám, že jiným se to nemůže líbit), dějově taky nic moc, navíc většina hnutí postav a jejich jednání byly díky tomu, že jde o agitku, pěkně nalajnované od začátku. Jinak sice zajímavý nápad, spojit v současnosti policejní buddy filmy, Pána prstenů a Pátý element, ale jen nápad, podle mne naprosto nedotažený. Nu a nelogičnosti moc počítat nebudu... i když elfi vražedné komando, které vymlátí bez mrknutí oka dvacet třicet lidí v baru, ale není sto dostat jednoho chlápka na prodejně v benzínce, schovaného za plechovkami, to je nonsense na druhou. Každopádně, pokud si dobře pamatuji, hůlek je víc, takže se obávám, že přijdou další díly a bude z toho něco jako x-menovská sága. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Městská fantazy s malinko detektivní zápletkou se vyznačuje přeplácaností a minimem důrazu na charaktery hlavních hrdinů, takže nikomu z nich jsem neměla chuť fandit. Film jakoby se soustředil jen na vykreslení světa, kde vedle sebe žijí pohádkové bytosti a lidé, ale už neměl energii nechat ten svět skutečně žít. Spíš je to prolog k nějakým dalším snímkům, které ale vyhledávat nebudu. SHRNUTÍ: Američani mají fakt šeredné víly./můj hodnocený film č. 6 600/. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Že tohle dopadne hůř než netflixáckej Death Note by bylo jenom těžko k uvěření i přes ta varovná znamení z traileru, že je to o přitroublé kouzelnické hůlce :D ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Bolestivě neambiciozní. Působí to tak, že Ayer prostě zkásnul peníze a řekl si, že je přece úplně jedno, co jim na ten Netflix hodí. Naprosto obyčejný až hloupý příběh, celkově ani ten fantasy svět není moc inovativní. Je to prostě patlanina, které si cením jen za dobře zvládnutou akci. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V čem není Bright opravdu bright, tak je to scénář. Zlaté pravidlo „show, don't tell“ Landis úspěšně ignoruje. Krom toho mi nesedly ani postavy a celkově tenhle podivný svět a rádoby pokusy o humorné dialogy. Nemůžu tvrdit, že bych se při sledování bavil. A to jsem se docela těšil. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Akční taškařice ze světa lidí, elfů a trollů, která rozhodně nenudí, ale rovněž nezanechá hmatatelnější a výraznější stopu. Joel Edgerton a všichni trollové jsou kouzelní, mohli bychom si pod nimi představit leckteré skupiny. Elfové naopak tolik roztomilí navzdory zvyklostem nebyli. A asi mám trochu výhrady ke scénáři, z námětu se dalo vytřískat více... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dostali jsme nabídku na solidní film, kde nechybí zajímavý děj trocha akce a dobrého hereckého výběru. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Na epické fantasy moc komorní, na samostatný film až příliž zkratkovitý. Will Smith hraje Willa Smithe z Bad Boys a ikdyž je kadence hlášek podobná, většina z nich nefunguje nebo vyzní do prázdna. Samotné univerzum mělo slušný potenciál, jen by to chtělo věnovat se více mytologii a postavit silnější hlavní dějovou linku, jejíž hluchá místa by nemuselo vyplňovat tolik přestřelek, kontaktních soubojů a prázdného tlachání mezi hlavními postavami. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu se to jeví jako alegorický sračkofilm o rasismu maskovaný za fantasy - orkové jsou jakoby černí a nemají šanci se dostat ze svýho pomyslnýho ghetta a všichni jima opovrhujou a bílí i černí poliši je svorně na potkání řežou na ulicích a orkskýho poliše nesnášejí stejně lidi jako orkové a bla bla bla, všichni víme. A elitářští elfové jsou zase něco jako snobská velkoburžoazní věrchňuška tahající v pozadí za nitky. Ale naštěstí nadprůměrná porce akce a zábavy brzy přehluší tuhle rádoby výchovnou pachuť a rozjede se parádní show ve stylu Men In Black a podobných kousků. Nejvíc se mi líbil trojlístek "temných elfů", neboli infernů - sexy ještě víc než upíři, s téměř upírskejma superschopnostma a proklatě cool. Takhle si představuju pořádný elfský specnaz, nějakej Legolas je proti nim změkčilá homokláda. Vybouchali a vyřezali celej drsnej hispánskej gang Altamira za pár tuctů sekund. Jenom mě trochu "překvapilo", že chvíli na to měli takovou práci se dvouma cajtama, inu... Inu je to v neposlední řadě fantasy komedie pro mládež, spíš než dark & hard fantasy. Ale řeknu vám, že tahle alternativní realita mě tak moc a moc bavila, že jsem bez problému přihmouřil oči nad nějakými těmi hollywoodskými šablonami a polopatismy, určenými obecnému diváckému stádu. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční sci-fi jízda, která má poznatelné Ayerovy rysy. Gangy, špinavé ulice LA, zkorumpovaní policajti,...no a pak různí elfové, orci a víly a tak dále. Takové sympatické spojení Lebkounů a Patroly. Ayerovo styl se mi líbí od začátku a tohle je další povedený kousek do jeho řady. 4* zaslouženě a vůbec by mi nevadilo pokračování. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ayerův svět se mi líbil. V L.A. k mexickým gangům přibyly ty složené z orků, víly jsou tu za obyčejnou škodnou, elfové jsou nafoukanci z horních deseti tisíc a lidi se mezi tím vším tak nějak motají. Bavili mě i herci a to včetně Smitha, který sice nejspíš zbytečně spolykal velkou část rozpočtu, ale to se halt nedá nic dělat. Jen aby za to nechtěl Oscara. No a nakonec mi sedla i celkem slušná krvavá akce, kterou mělo na svědomí především elfí komando s ďábelskou Noomi Rapace na čele. Jen s tím příběhem jsem měl trochu problém. Pokud by se jednalo o obyčejnou policajtskou story v daném univerzu, byl bych raději, protože to nahánění magické hůlky mi občas lezlo na nervy a zanechávalo i pár nezodpovězených otázek. Chápu, že Ayer se tady nějakému nadpřirozenému prvku vyhnout nemohl, ale dokázal bych si to představit jinak. Každopádně jsem se bavil a dovedl bych si představit v daných intencích seriál, který by celou mytologii trochu rozvedl. Tak třeba o tom Netflixáci popřemýšlejí. 75% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bright Vás již na první pohled zujme kombinací filmů "End of Watch" a "Wolrd of Warcraft". Celá tato koncepce působí velmi svěžím a originálním dojmem, což jde v ruku v ruce s některými skutečně povedenými akčními scénami. Avšak i navzdory těmto kladům zde převládají atributy záporné, což je citelné zejména u nosné kostry příběhu, střihu a některých dialogů. Opravdu nechápu, co David Ayer na režisérské stoličce dělal, jelikož tento snímek se v poměrně negativním směru zcela vymyká jeho dosavadním kvalitním filmovým počinům. Doufám tedy, že se jedná jen o malé "zaškobrtnutí" na jeho jinak podařeném režisérském portfoliu. „This is like a nuclear weapon that grants wishes.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat můj názor na režiséra Davida Ayera. End of Watch (2012) (5*), Fury (2014) (4*) a pak Sabotage (2014), Suicide Squad (2016)... a nyní Bright. Všechny tři filmy si ode mě zasloužili 1 hvězdu. A někdy jen proto, že jsem našel vždy jednu pozitivní věc, co se mi líbila. Bright mě ze začátku upoutal, protože se vracíme do LA a Will Smith jezdí ve voze a zatýká zločince. Užívám si to, protože tady se mi stylizace líbí. Ovšem Bright si do šálku přimíchává fantasy a musí do současnosti prdnout orky, elfy, víly a další havěť. Říkám si, že podobně to měl Hellboy 2 od Del Tora a tomu to fungovalo. Jenže já si nemůžu pomoci, ale tady ta chemie prostě nejde k sobě. Ač Smitha mám moc rád, tak tohle je film, který nechci vidět znovu. Po dlouhý době tu mám tak rozporuplný film. Smíšený pocity se ve mě derou, a místy to má i podařené hlášky. Ale jakmile je na scéně kouzelná hůlka. Pardon ten výraz, ale tohle je prostě stupidní. A je to pitomý až to bolí. Když si chce tento film od Netflixu užuž hrát na temný drsný thriller, tak to sklouzne do patosu, kde nikdo neumírá. Prostě tragédie. A začínám si myslet, že Patrola byl poslední dobrý film od Ayera. Ta je totiž výborná a tohle stojí přesně na opačné straně vah. (28 %) ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama