Reklama

Reklama

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Recenze (526)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru, který mě nijak nenadchl, jsem byl z filmu velice potěšen. Takový buddy kriminálky se totiž již v současné době netočí a vůbec jsem nečekal, že Bright bude směřovat tímto směrem. Výborné hlášky, skvělá akce a hlavně mezi parťáky to skvěle jiskří. Když k tomu připočtu originální prostředí, do kterého je příběh vsazen, tak se jedná o unikátní podívanou. Celek bohužel kazí jen závěr, který bych vzhledem k celému průběhu filmu, čekal více nadupanější, ale nekazí ho natolik, abych kvůli tomu snižoval hodnocení. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Měl by z toho, že se jeho bytosti prožily až do současna, Tolkien radost? Chápu parafrázi ras, segregace a společenských kast (sociální téma), chápu souboj dobra a zla, chápu i kontrastní ústřední duo a "chemii" mezi nimi, ale nechtěl někdo tenhle nápad jonem honem splácat dohromady? Dost akce tu pak není chick (třeba Rodriguezovi tenhle charakter vůbec nesedí), dost věcí v příběhu je těžkopádných a hlavně tu je nijak využita ona mytologie. Bright je vesměs ve všem na top úrovni a vlastně se mi ten nápad i docela líbí, ale Ayer (a scenáristé) tam ňák (krom dost klišé) neprocpali nic, co by film nechalo výrazně zapamatovatelným. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obvyklá fantasy zápletka se všemi proprietami (elfové, orkové, kouzla, proroctví, vyvolení, vzkříšení temného zla) se akorát odehrává v moderním velkoměstě a má podobu "buddy" policejního dramatu ze špinavých ulic prolezlých korupcí, kriminalitou a rasovou nesnášenlivostí. Zajímavý svět není dopodrobna prozkoumáván a předváděn, naopak navozuje dojem běžné pracovní profesní řehole v jakž takž fungující společnosti (a připravuje si půdu pro sequel). Mně tedy hodně bavil jak pošťuchujícími se postavami, tak výborně natočenými přestřelkami a honičkami. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

EEEEEEEE, nevyužitý potenciál, přesně jako u milionu dalších filmů. Kamera velký špatný, střih místy tragický, místama trošičku nepochopitelný chování postav, nedotažený prezentování situací (marně hledám vhodnější slovo na odfláknutou práci při storyboardu), žádný velký hlášky. První polovina byla fajn, obzvláště seznamování se světem a ta druhá to zazdila. Podprůměrná choreografie prakticky čehokoliv, od soubojů, přes přestřelky, po jánevímcoještě. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

tak buddy movie -evidentně- nezbytně a pouze v televizi (!) ale, pokud budou mít všechny sto milionový rozpočet, fungující chemii hlavních charakterů, tempo a hlášky ..vadit mi to nebude (a i těch pár děr ve scénáři, jim rád odpustím) ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Spojit fantasy prvky s lehce futuristickou vizí našeho světa je poměrně odvážný krok a už dopředu bylo jasné, že se David Ayer pořádně zapotí, aby mu z toho nevznikl guláš, v kterém bude od každého trochu, ale ničeho dostatek. Bohužel se právě tohle vyplnilo, Ayer se oficiálně zařadil na béčkovou kolej a do Bright přinesl víc spíš ze Suicide Squad než z End of Watch. Dějově velmi plochý film, což by se ještě dalo odpustit vzhledem k akčnosti, která je podávána v poměrně uspokojující míře, nicméně film nejvíc táhne dolů právě to, co ho mělo nejvíc oddělit od stáda. Fantasy mytologie, která film doprovází je klasické mambo jambo o ničem a nejzajímavější na ní je to co se ve filmu neukáže. Co mě osobně nejvíc vadilo, je to nejočividnější zaškatulkování ras do našeho světa, udělat z orců černošské gangstery a z elfů snoby by dokázalo vymyslet i pětileté dítě, těžko se pak tenhle film prodává vnímavějšímu publiku, když si sám podráží nohy. Will Smith pokračuje ve své ne zrovna povedené jízdě a hraje vlastně Deadshota v trochu jiném podání, Joel Edgerton se těžko hodnotí, ale jeho připosraný orc, který má příběhovou archu "během 117 minut from zero to hero" taky za moc nestojí. Jediná šance na úspěch Brightu tak zůstává podobně jako u Suicide Squad u make-up umělců, kteří odvedli výbornou práci. Netflix ovšem zveřejnil celkem uspokojivá čísla, takže dvojka se nám asi nevyhne, těžko ale říct jestli za ní bude stát znovu David Ayer. 42% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ayer pouze režíroval, ale možná by neuškodilo kdyby se podílel na scénáři. Landis tady smíchal fakt co mohl. Skřeti, Elfové, Skřetí gangy, temný vládce, prohnilí policajti, hispánský a černošský gangy a k tomu je to ještě buddy movie. Zní to děsivě, ale ve finále jsem se velice dobře pobavil. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Netflix nám na koniec roka doprial príbeh o tom, ako si David Ayer napravil renomé. Bright má skvele vystavaný svet, drsnú atmosféru, kvalitnú akciu a aj keď je občas predvýdateľný, užil som si ho. 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Primárně je na tom super ten nečekaně originální nápad. Ano, sice zkombinování moderního roku 2017 s fantasy věcmi, které se zdají jako ze středověku, je to prostě zvláštní. Proto nejlépe funguje fantasy tohoto typu do lidského jakoby středověku. O to to je zajímavější. Dokáže se to rozrůst do mnohem zajímavějších částí a sfér, o kterých by si jinak nechal člověk jenom zdát. Je to neuvěřitelně suprově nakročené k vybudování více filmů, o což už se i Netflix snaží. Je to dobře natočené a dává to smysl. Pro ten vesmír, pro který to je vytvořeno a snad ho dostaneme v další dávce. Negativní ohlasy mně snad přijdou jenom kvůli tomu, že to je prostě Neflix. Asi nepochopím. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tvrdý Training Day ve špinavém městě andělů. Multidruhová společnost vystavená všem negativním vlivům a do toho ještě magie. Mě tenhle koncept hned zaujal a postupně se mi potvrdil pocit, že tohle je originální látka, co má obrovský potenciál. Funguje to ve všech polohách - chemie ústřední dvojky, depresivně-nechutné prostředí velkoměsta, dramaturgie...inu tohle je prostě parádní a nedoceněný snímek, co si po právu zaslouží ještě velkolepější pokračování. Přístup Netflixu je nesmírně sympatický. Přesně takové filmy strašně chybí v současné áčkové hollywoodské produkci...jen houšť. 83%. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Fantasy propojená s realitou. Elfové a především silní "šrekové"žili s námi. A najednou honba za kouzelnou hůlkou. Kde se vzala, tu se vzala a co vše uměla? A kde se vzal tu se vzal Temný pán a dál? Nuda, nuda, nuda. Nepropracovaný děj ,málo akce a chybí detaily o jednotlivých postav. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Will smith si vyberá čoraz viac divných filmov. Pre tentokrát sa spojila policajná téma s mágiou. Orkovia a efekty celkom pôsobivé ale ako celok dosť slabý dej a vidno nizkorozpočtovosť. Taký priemer na jeden večer, ale fanúšikovia Smitha budú spokojní. 3* ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Budgetová varianta Shadowrunu mixnutá s Lotrem. Celkem jsem se bavil, ale minimálně scénář by potřeboval pořádně vylepšit. Akce ze začátku super, jenomže jak se blíží konec, je čím dál tím horší a horší. Vizuál celkem fajn, potěšila mě pořádná dávka krve a orkové vypadaj fakt jako kdyby existovali. Oproti Warcraftu rozhodně plus. Will Smith tradičně držák, hláškuje jako o život a celkově by film bez něj byl poloviční, Noomi a Edgerton bezva. Jak ale někoho mohlo napadnout, že Édgar Ramírez bude jako elf vypadat dobře, nepochopím. Jak tam nakráčel s dlouhejma vlasama a špičatejma ušima, tak mě rozbrečel smíchy. Nicméně, jako pilot k seriálu by to bylo o mnoho lepší. ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Asi prvních čtyřicet minut je to solidní sračka, kde občas akorát tak sedne nějak fuck nebo shit. Pak ale začne chemie docela fungovat, fucky a shity přistanou ještě líp a na řadu se dostaví výborná akce a s krví se rozhodně nešetří. Takže nakonec díky nižšímu očekávání a většímu nadhledu spokojenost i když přizabitej potenciál samozřejmě zamrzí. Noomi Rapace děsivě moc mrdatelná. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vypadá to uvěřitelně a funkčně, svět kde jsou orkové ověšení řetězy, poslouchají metal a jsou to ty nejtvrďáčtější gangstas je opravdu zábavný. Smith s lehkostí hraje to co už tolikrát předtím a triky nevypadají vůbec zle. Trochu drhne ta mystická najdi-kouzelný-artefakt-a-zachraň-svět část, ale zajímavě si to střílí z podobných klišé. Ayer to podává opět po svém což je příjemná změna a ač jsou elfové mix nindžů a čarodějů, principy buddy filmů si to drží. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Scénárista Max Landis bohužel potvrzuje svojí pověst, že dokáže vymyslet velice lákavé koncepty, ale následně je již nezvládá uspokojivě realizovat. Bright načrtává zajímavý svět kombinující drsná policejní dramata a fantasy prvky, ale naneštěstí zůstává pouze u načrtávání a dostává se nám pouze útržků a nedostaneme příležitost tento svět pořádně prozkumat. Příběh je ohromně chabý a nevyužívá šílenost námětu, je velmi přízemní a fantasy prvky úspěšně a nepochopitelně schováva a jde tak vlastně o tradiční policejní drama, ve kterém jsou místo normálních policistů také divně maskovaní lidé a tím to až na pár fantasy momentů končí. Díky tomu, že snímek nedělá nic pořádně a nedokáže pořádně vtáhnout do dění, zdá se jeho téměř dvouhodinová stopáž býti velmi neúnosnou. ()

NDroo 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, jak by mohla vypadat např. Středozem/Azeroth/*doplňte* o několik staletí později. Film má sice pár dobrých momentů, ale potenciál je jinak děsivě, trestuhodně nevyužitý! První půlka 4*, druhá 2*, dohromady tedy 3*. ()

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama