Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Matty 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani nevěřil, že to je film Johna Hustona. Režie je sice skvělá, ale film přesto působí strašně obyčejně, má předvídatelný scénář plný patosu a nepravděpodobných situací (pochybuji, že by nacisté nechali proti svým hráčům nastoupit černocha), nudné – přestože jinak velmi dobré – herce a až příliš otevřený konec, z kterého se vlastně nic nedozvíte. Vím, že není snadné překonat Velký útěk, ale že se mu o více než deset let novější film ani nevyrovná, mě s přihlédnutím ke jménu režiséra mrzí skutečně hodně. 65% Zajímavé komentáře: Shit, dobytek, Velemír, MeGaBiTe ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pro fotbalové magory musí býti přítomnost jedné z ikon tohoto velmi přeceňovaného a obludně, amorálně a nekontrolovatelně přeplaceného ´´sportu´´ něco jako megaultraorgasmus na entou. Naštěstí pro nás ostatní, je tam pan Max von Block Sydow, pan Vánoce Rambo a Michal Caine.;-) Ale ani to ve výsledku nestačí na průměr. Námět je zajímavý...leč natočený s takovým jako nezájmem, či co. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Velmi odvazny snimok, s vynikajucim Michaelom Cainom a veteranom Maxom von Sydowom. Navyse bolo peknym s prijemnenim sledovania ucast Peleho na filme ktory film asi najviac obohatil, priemrny vytvor, aj ked musim uznat ze scenar bol sam o sebe nemyslitelny a navyse na spracovanie s 81 tiez dost optimalne. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zuří druhá světová válka a Němci bojují se Spojenci. Tento snímek nám ale neukáže bitvu z vojenského hlediska, ale bitva se odehraje během devadesáti minut na zeleném trávníku. Ano, je to fotbalový match mezi válečnými nepřáteli. A bylo hodně zajímavé pozorovat sportovní příběh v době nejkrutější. V první půli mi to přišlo jako takový slabý odvar Velkého útěku, potom se začalo vše točit okolo zápasu. Režisér John Huston si s tím pohrál dobře a mě se film líbil. Když pak do celého toho maratonu započítate jak filmové hvězdy (Stallone, Caine), tak i ty fotbalové (Pelé, Moore), dostanete pohodový filmeček, který potěší jak příznivce druhé vojny, tak i sportovní. Jo, a Pelé by se jako herec určitě uživil :-). ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu možná účast Stalloneho spíše uškodila. Osobně si myslím, že se pro tuhle roli moc nehodil a slušela by víc určitě jinému typu herce. Nicméně film musí potěšit každé fotbalové srdce, protože je opravdu na co koukat a třeba jen účast samotného Pelého, bylo naprosto úžasné rozhodnutí, protože se naopak do filmu hodil a role mu padla jak zadek na nočník. Navíc je to snad první film z 2 světové války, kde nikoho nezabili :-) Sledovat ty zbídačené válečné zajatce, jak to i přes nepřízeň rozhodčích, nandají skopčácké jedenáctce, až Hitler pukal vzteky, to byla opravdu velká podívaná. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)
  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama