Reklama

Reklama

Mars

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2016–2018), 9 h 22 min (Minutáž: 46–47 min)

Předloha:

Stephen Petranek (kniha)

Hrají:

Jihae, Alberto Ammann, Anamaria Marinca, Sammi Rotibi, Clémentine Poidatz, Cosima Shaw, Jeff Hephner, Olivier Martinez, Roxy Sternberg, Evan Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Ze všech planet naší sluneční soustavy žádná tak neuchvátila naši pozornost a představivost jako Mars, záhadná a nesmazatelná součást všehomíra. Snaha vyslat na Mars člověka již po léta zaměstnává špičkové vědce a zároveň zaujala veřejnost díky bestsellerům jako "Marťan" Andyho Weira či tweetům astronauta Scotta Kellyho, které byly poslány doslova z jiného světa. National Geographic Channel (NGC), veleúspěšní producenti Ron Howard, Brian Grazer a Michael Rosenberg z Imagine Entertainment a producenti Justin Wilkes a Dave O'Connor z RadicalMedia spojili své síly a prostřednictvím celosvětové senzace, seriálu Mars, pozvou diváky hlouběji do vesmíru než kdy dříve. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele scroochy k tomuto seriálu (2)

Mars (2016) 

Hodnocení po prvním díle: Zajímavý hybrid dokumentu (rozhovory s experty a dalšími zajímavými osobnostmi) a hraného dramatu ve stylu Marťana. Hlavním tématem je problematika kolonizace Marsu. První díl se hodně věnuje společnosti SpaceX, ale předpokládám, že další díly se budou soustředit na jiné subjekty. Doporučuji také velice povedený prolog Before MARS, který ukazuje jednu z astronautek v mladých letech a její první setkání s kosmonautikou. Ke zhlédnutí na YouTube: https://youtu.be/mPuTlZYDbh4 | Hodnocení zbytku první série: První díl mě navnadil, ale pak to šlo velice rychle do kopru. Pořad se až moc soustředí na fiktivní misi, která místy působí maximálně trapně a neprofesionálně, postavy nejsou zajímavé a drama nefunguje. Trochu to zachraňují dokumentární vsuvky, ale je to málo... Radši si pusťte Marťana nebo Europa Report. | Hodnocení druhé série: Pozor, velké zlepšení! ()

Série 2 (2018) (S02) 

První série mě hodně zklamala, takže jsem na tu druhou plánoval koukat spíš jen tak z povinnosti, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Musím říct, že druhá série je výrazně lepší. Hlavním důvodem jsou zajímavé zápletky na Marsu, které ilustrují unikátní problémy, které by mohla marsovská kolonie v budoucnu řešit. Dokumentární vsuvky mi na rozdíl od první série přišly méně zajímavé než ty dramatické části. Ale pořád to je takový ten dokumentaristický standard a nijak mě nerušily ani nenudily. Jen tak dál! Doufám, že bude třetí série. ()

Reklama

Reklama