Reklama

Reklama

Mars

(seriál)
TV spot 1
USA, (2016–2018), 9 h 22 min (Minutáž: 46–47 min)

Předloha:

Stephen Petranek (kniha)

Hrají:

Jihae, Alberto Ammann, Anamaria Marinca, Sammi Rotibi, Clémentine Poidatz, Cosima Shaw, Jeff Hephner, Olivier Martinez, Roxy Sternberg, Evan Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Ze všech planet naší sluneční soustavy žádná tak neuchvátila naši pozornost a představivost jako Mars, záhadná a nesmazatelná součást všehomíra. Snaha vyslat na Mars člověka již po léta zaměstnává špičkové vědce a zároveň zaujala veřejnost díky bestsellerům jako "Marťan" Andyho Weira či tweetům astronauta Scotta Kellyho, které byly poslány doslova z jiného světa. National Geographic Channel (NGC), veleúspěšní producenti Ron Howard, Brian Grazer a Michael Rosenberg z Imagine Entertainment a producenti Justin Wilkes a Dave O'Connor z RadicalMedia spojili své síly a prostřednictvím celosvětové senzace, seriálu Mars, pozvou diváky hlouběji do vesmíru než kdy dříve. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (39)

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikajúca téma úplne zabitá politikou, navyše nezáživne natočená. Moja obľúbená téma zo sci-fi, terraforming, sa tu dostáva až na nejakú piatu koľaj za nezmyselné neomarxistické sračky. Ale hlavne, že je tam rasovo a genderovo vyvážené osadenstvo. Trošku to zachraňujú dokumentárne vložky s rozhovormi s relevantnými ľuďmi. Tie ale nie sú rasovo a genderovo vyvážené, hmmm... Reálni vedci sú takmer do jedného bieli muži, sem tam sa mihne nejaká žena. Pol na pol, ako v hranej časti, to nie je ani zďaleka. Príbeh ale úplne prebíja politika. Toto je celkom nepokryte budovateľský politický dokument ako vystrihnutý z 50. rokov stalinizmu, nie sci-fi. Filmári (?) dnes pchajú svoje komunistické budovateľské fantázie do takmer všetkých filmov a seriálov a tak zabíjajú svojimi zvratkami príbeh. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný pseudodokument na moje oblíbené téma. Výprava OK, efekty na slušném televizním standardu. Herecké výkony v budoucnosti jsou patetické a na hraně přehrávání, tým pořádně genderově a rasově sluníčkový. Ale ta současná vysvětlivková část je docela slušná. Hudba celý seriál zvedá, jede na současné vlně, znepokojivě šlape (narozdíl od ukňouraného Cavea posledních 15 let i jeho skladba). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Onoho spojení dokumentu a hraného seriálu jsem se trochu obával. Buď, že bude dokument zbytečně brzdit a natahovat napínavou hranou složku a nebo naopak, že bude dominovat složka dokumentární a hraná část bude jen taková laciná znouzectnost vizualizace. A ve finále jsem příjemně překvapen, jak tahle symbióza šlape přirozeně a byť obě složky mají v určitých chvílích své rezervy, jak vyrovnaně a plnohodnotně funguje. První série se oproti jiným a často po první sérii zrušeným seriálům díky bohům příliš nezaměřuje na přípravy a cestu, ale velice záhy se přistává a kolonizuje. Dokumentární část šlape standardně a u dramatické mě zprvu potěšil fakt, že se jde k věci a místo jindy protěžovaných mezilidských vztahů se opravdu zaměřuje na technické cíle mise. A díky své krátkosti si drží dravé tempo - tedy co díl, to velký posun kupředu. V druhé sérii se děj posouvá o roky vpřed a namísto survivalu o pár lidech začíná plnohodnotná kolonizace a terraformace, což rozjíždí další klasická témata, z nichž nejvíc je patrný důraz na ekologii a vliv korporací. Hraná složka dostává více prostoru, děj se hodně zaměřuje na jednotlivé postavy a dramaturgicky to působí daleko více jak plnohodnotný seriál. Dokumentární část jde malinko do pozadí a navíc se od určité chvíle zaměřuje až příliš na eko moralizování. To je sice v této době potřeba více než kdy jindy, ale nejsem úplně přesvědčený, jestli zrovna v tomto seriálu a obzvlášť na tak velkém prostoru. Dramatická část to tentokrát zachraňuje a ač té fantazie tam s každým dílem bylo více a více, bavilo mě to až do konce. Jedna část příběhu o dobývání Marsu se sice završila, ale klidně bych v tomhle poměrně unikátním formátu pokračoval dál. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

vyborny dokumentarni scifi serial. kombinace toho, co je a bylo, s tim co by mohlo byt je vyborne zpracovana a obzvlast ta budoucnost na marsu je velice dobre natocena a nemusel by se za ni stydet ani opravdovy scifi serial... druha serie uz trochu moc hledi do budoucna a tezko rict jak se to vse bude vyvijet, takze mi prijde vic scifi a mene dokumentarni, ale porad je to dobre. prvni serie je tedy vynikajici, videl jsem ji s titulky a pozdeji i s dabingem. druhou serii jsem zacal sledovat az s dabingem a je to vazne hrozne! prvni serie byla nadabovana normalne, ale ta druha je cela, vcetne hranych casti ctena vice hlasy jako klasicky dokument a je to fakt spatne a docela rusive... takze jsem se po dvou dilech vratil k titulkum... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Pro mě málo dokumentové, ale filmové sekvence mi nevadily. Pvní dva díly navnadily, jenže ona se ta glorifikace Marsu za chvíli omrzí. Pořád dokola omílají, ja by to bylo super letět na Mars, ale já se spíš chtél dozvědět různé teorie, jak by se tam dalo přežít a vybudovat civilizaci. První série v tom selhala. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama