Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tož takovou pohádku jsem ještě opravdu neviděla. Nehorázná capina:) Moderní popelka, ve které nehraje Hilary Duff, nýbrž Anne Hathaway, která je zde opravdu výborná. A ač to holka neměla vůbec jednoduché, nakonec má vše šťastný konec. A připravte se, v žádném jiném filmu zřejmě neuvidíte Vernitu Green coby vílu:) ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Mně se Zakletá Ella vážně líbí. Není na ní ale nic světoborného, jen to je zábavná pohádka se sympatickou hrdinkou, nějakým tím zakletím a samozřejmě s dobrým koncem. Roztomilá "Popelka" Anne Hathaway se ve své roli určitě vyřádila. A mé oči přežily střet středověku, kýče, pohádky a moderny a dokonce z toho měly docela potěšení! Ella se nikomu nevnucuje, ale jde si po svých, kam ji vítr (a nebo třeba někdo jiný) táhne. A tak to má být. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Oblíbená pohádka mě a mojí sestry, když jsme byly malé. Viděly jsme ji spolu tolikrát, že jsme odříkávaly slovo od slova. Je to samozřejmě pohádka hlavně pro holčičky, ale je tu neotřelý nápad a velmi zajímavé postavy. Je zkrátka taková trošku jiná než ostatní. Asi proto nám tak přirostla k srdci. Velmi ráda na tyto chvilky, kdy mi sestra nelezla krkem vzpomínám. V příběhu jde o uvědomělou dívku, Ellu, která je prokletá a cestou za pomocí pro obry doslova narazí na krásného prince. Spolu s dalšími přicmrndávači se tedy dají na cestu. No… co se asi cestou nestane? „Spoiler“ – Ella a princ zůstanou spolu a vezmou se. Ella se zbaví prokletí a z prince přestane být takový tupan, kterým býval, než potkal svou vyvolenou. Smýšlení hlavní hrdinky se mi moc líbilo a byla mi sympatická. Což se moc často nestává… Celý film provází chytlavé písničky. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hrozná blbost, ale musím se přiznat, že docela příjemná blbost :-) Na páteční večer, kdy už toho má člověk po týdnu tak akorát dost, je to příjemná, usměvavá podívaná, která urazí nejspíš jenom zarputilé obhájce klasických pohádek. Sice jsem málem mlátila hlavou o zeď, kdykoli se na scéně objevil princův fanclub, ale ty tři hvězdičky si to určitě zaslouží - za Hugha Dancyho (ne, do fanclubu se ale nepřidávám), za hada a za závěrečné taneční a pěvecké číslo, u kterého jsem se prostě musela přiblble usmívat. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navýsost potrhlá pohádka v pěkně zdobeném módním kabátku. Nedělá si těžkou hlavu z toho, že jí nadmíru extravagantní model až tak nesedí a že nemá propracované všechny detaily: Střihla ho sice v tvůrčím nadšení, leč bez rozmyslu - a spíchla ho převelice horkou jehlou. Ale co na tom, když se - jím přioděná - skvěle baví ... doslova od první do poslední minuty. Můžete se přidat - nebo jít o dům dál ... myslím, že si vašeho odchodu ani nepovšimne. P.S.: Čtvrtá * je tentokrát čistě subjektivní ... za 96 minut ničím nezkalené radosti, kterou mi "Zakletá Ella" nezištně předala. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)

Reklama

Reklama