Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená BARBIE přichází jako krásná RůŽENKA s kouzelným příběhem o cestě za láskou a za svým vysněným princem. Před dávnými a dávnými časy, v době kouzel a draků, žila roztomilá a umělecky nadaná sedmnáctiletá dívka s těmi nejkrásnějšími vlasy na světě. Říkalo se jí RůŽENKA. Ale její život nebyl lehký, protože sloužila u mocné a žárlivé čarodějnice Gothel. Ta ji jednoho dne zanechala v hlubokém, zapomenutém lese strážit hrozným drakem Hugo a obklopila ji začarovanou skleněnou stěnou. Kouzlem osudu ale RůŽENKA objeví kouzelný štětec a s jeho pomocí přinese mír dvěma rozhádaným královstvím, odhalí skryté podvody a nakonec získá lásku pohledného prince Stefana. To vše by ale nezvládla bez své kamarádky Penelope, poslední ze strašných draků! Ústřední píseň k filmu nazpívala Samantha Mumba a hudbu nahrál Londýnský symfonický orchestr. BARBIE RůŽENKA ukazuje, že láska a fantazie mohou proměnit celý svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

andulasafarova 

všechny recenze uživatele

Skvělý díl: má to mluvícího králíka, dráčka, draka, kouzelný štětec a záporáka nějakou starou mrchu s fretkou nebo cotodoprdeleje. No a ten moment, kdy se ta baba chytne do vlastního kouzla (protože Barbie to prostě pálí a ví jak na to), to je promyšlené jak cyp. Takže dramaturgicky prostě oukej. Má to napětí, má to šmrnc, šťastný konec, zlí jsou potrestáni, králové si uvědomí, že války jsou fuj a uzavřou příměří, já si nemůžu stěžovat. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Po komentáři Ninadel nevím co dodat, mluví mi z duše! Tyhle Barbie filmy nejsou tak špatné, jak by se na první pohled mohlo zdát a jako fanoušek pohádek se za ně stavím. 4 * jsou možná moc, pokud bychom srovnávali s českými pohádkami (ať už s televizními nebo filmovými), ale v rámci žánru animovaná pohádka pro holčičky je toto hodnocení adekvátní. ()

Reklama

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Jsem skalní fanoušek pohádek- kreslených i hraných- jen u málokteré pohádky se stane, že by se mi nelíbila a tahle je opravdu povedená( pokud od toho nečekáte víc než co to je- uvědomte si, že je to o barbie) PS: viděla sem to až po navlásku, tekže opravdu nechápu, proč to není přeloženo jako Locika, nebo aleson jak ve Shrekovi na Zlatovlásku ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý novodobý celovečerní film s Barbie je česky uváděn s naprostým nepochopením jako Růženka, ačkoli jde o Lociku. Ale Disneyovka Na vlásku inspirovaná stejnou pohádkou bratří Grimmů vyšla bohužel až o osm let později. Do té doby jen málokdo tušil, jak jméno právě téhle princezny překládat. Pokud nicméně vzdáte ten český nesmysl, v originále vám může být odměnou hlas Anjelicy Huston. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Náhodou teda... tohle vůbec není špatný! V porovnání s některými těmi animáky, které se poslední dobou vyrábějí, se mi to fakt líbilo a po dlouhý době jsem se výborně pobavila. No, přeložit do češtiny Rapunzel jako Růženku... k tomu snad nemám ani co dodat. Ale jinak mě překvapil i ten slušně akční závěr! A dost se to celý přibližovalo myšlence klasických českých pohádek, mělo to navíc hlavu a patu! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Když Růženka s Penelopou a Hobbiem letí k zámku, říká: „Stefane vydrž, už letíme.“ Princ jí však své jméno nikdy neřekl, nemohla ho znát. (AriaLissaKie)
  • V pozadí filmu v jednom momentu hraje skladba od Antonína Dvořáka „Z nového světa“. Pravděpodobně jako odkaz na to, že vstupuje do „nového světa“. (lenochod6)
  • Texaská umělkyně Amanda Dubar poskytla tvůrcům své obrazy, které byly následně digitálně vloženy do filmu, kde představují Růženčiny výtvory. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama