Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historické drama je situované do roku 1776. V klášteře klarisek se ukryje mladý zběh (A. Rašilov). Despotický hejtman (J. Zahajský) vysílá do kláštera mladého poručíka (M. Vašut) a dva důstojníky s eskortou, aby zběhlého vojáka zatkli. O jeho úkrytu se dozví mladá novicka (A. Elsnerová), která řeší dilema, jestli ho má prozradit. Poručík nesouhlasí s nelidskými metodami hejtmana a rozhodne se dát zběhovi šanci k úniku. Jeho osvícenské myšlení se dostává do konfliktu nejen s vojenským řádem, ale posléze i s řádem církevním… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Souhlasím, skvělý film, vynikající obsazení, námět i (nejen) na české poměry skvostná a věrohodná, byť skromná, výprava.

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Vynikající film s hlubokým morálním přesahem..."Na čí straně vlastně jsi?!" "NA SVÉ!"

plimout

plimout (hodnocení, recenze)

Nádherné věrohodné kostými, zbraně,Skvělí děj.Není co dodat.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Taky souhlasím, že v něm naše kinematografie ztratila jednho z velmi mála skutečně talentovaných filmařů současné generace.

juray

juray (hodnocení, recenze)

Petr Hvižď byl zajimavý a talentovaný český režisér, který zemřel velmi mladý. Málo známé jsou jeho skvělé amatérské filmy, které natočil ještě před nástupem na FAMU.

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Reklama

Reklama