Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový čas, nová odysea, a nová šance rozluštit záhadu mise Jupitera z roku 2001. Členové posádky na palubě Leonova jsou na cestě za setkáním se stále vesmírem plující lodí Discovery. Posádka zatím netuší, že se brzy ocitne tváří v tvář osudu samotného lidstva. Ten bude spočívat na křemíkových bedrech znovu probuzeného počítače HAL-9000. Tímto filmem natočeným podle pokračování slavného románu Arthura C. Clarka "2001: Vesmírná odysea", dokázal režisér Peter Hyams (Kozoroh jedna, Outland) natočit pohlcující sci-fi film navazující na svého předchůdce, avšak se svým rukopisem. Píše se rok 2010. Čas zjistit, že nejsme sami. (Magic Box)

(více)

Recenze (258)

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě toto sci-fi příliš nazaujalo. Po stránce vizuálních efektů je uděláno dobře, ale nevyvolalo ve mě ty správné pocity. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Uběhlo 16 let technického vývoje od natočení famózní odysey 2001 a musím říct, že Kubrick to jak technicky, tak atmosférou a dějem předčil, což zejména udivuje po technické stránce. Dokonalá hudba byla jak jinak než zkopírována. Čekal jsem trošku přiostřenější vztahy obou vesmírných posádek. ()

GianniP 

všechny recenze uživatele

Skvělé sci-fi, které jsem viděl už před pěknou dobou, ale děj jsem si pamatoval a proto mě dost překvapilo, že mi i při druhém dívání chvílema běhal mráz po zádech. Jenom trochu škoda, že nevyužili víc Jana Třísku. Pro mnoho lidí je to určitě dějově (a vůbec stylem ztvárnění) stravitelnější než Kubrickova 2001, která se mi ovšem taky dost líbila. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Jana Třísku, jinak průměr, který prvnímu dílu sice ostudu nedělá, ale jak tu píše Lima, je to jiná liga - no možná trošku jinej sport, ale kterej ze sci-fi filmů ve srovnání s Kubrickem není, že? ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavé pokračování, samozřejmě jinak zpracované než předchozí Kubrickův díl. Film samotný těží především z Clarkova románu a sám mnoho invence nenabídne, i tak ale právě díky kvalitě předlohy se jedná o příjemné sci-fi, které se sice nezapsalo mezi legendy žánru, ale i tak se jedná o příjemný film, který fanoušky sci-fi potěší. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil mnohem víc než 2001: Vesmírná odysea. Už to není tak utahané a záběry netrvají 15 minut bez hnutí. Také zvuková kulisa je mnohem lepší. Na svou dobu výborná sci-fi. Na 5 hvězdiček to sice není, ale velmi doporučeníhodné! ()

Boulderman 

všechny recenze uživatele

opět žasnu! důstojné pokračování první odysey, ale ta bude navždy jen jedna. škoda je, že i toto dílo si nevzal do režie kubrick. to bych zase navštívil vesmír, mimozemšťany a nekonečno z pohodlí svého křesla. tentokrát jsem však věděl, že to byl stále jen film :) ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Film opravdu nadprůměrný, ale kazí to stupidní mnohamluvný závěr, který mi do celkového naladění filmu nezapadá. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako jednička. Neboť stejně jako u jedničky je první polovina filmu skvělá, druhá absolutně nesmyslná. Popravdě je zde příběh lepší, ale ten závěr to prostě celé zničí - a ještě k tomu kompletní absence hudby, ze které zbyla snad jen úvodní znělka. Efekty jsou na tu dobu skvělé, ale dneska jsou některé z nich už jen úsměvné - hlavně barvu Jupitera jim fakt nevěřím. |30%| ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Vydarené pokračovanie, ktoré síce nie je také geniálne ako predchodca (pochopiteľne), ale ide si svojou cestou vydláždenou udalosťami z jednotky. Ponúka množstvo odpovedí, so sympatickým castingom tvorí príjemnú posádku pozostávajúcu z Američanov a Rusov, medzi ktorými je chémia. Dej je pútavý a orientuje sa na záhadný monolit a stratenú posádku, ktorá k nemu mierila, ale bola napadnutá umelou inteligenciou. Plusom je, že HAL 9000 tu má comeback a je rovnako úchvatný. Málokto o tomto pokračovaní Kubrickovej Odysey vie, ale rozhodne nijako nešpatí a predstavuje solídne sci-fi dielko. Za mňa 80%. ()

JasonV 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ oveľa slabšie ako geniálna 2001. Film skôr pripomína umelé pokračovanie ako ďalší plnohodnotný film. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Hezké pokračování známé klasiky. Nic nadčasového kromě samotného řemeslného stylu ala Rolls-Royce nepřináší, ale Rollse jsou dobré i po mnoha letech...protože prostě fungují. i Když duševně nic navíc nepřinášejí. Tak je to beze zbytku i zde, nicméně to není rozhodně na škodu...kéž by byly (alespoń) takové všechny filmy - a halvně pokračování. Mimoto zde životní roli hraje Roy Scheider, což je s podivem...ale i průměrný béčkař se může jednou dostat výše než obvykle. 80% ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Neslobodno porovnávať s Kubrickovou VO. Táto je iná. Pokračovanie..to hej...ale iné... A výborné. Všimnite si v mini roličke Jana Třísku. ()

Jungler 

všechny recenze uživatele

Na 2001 se rozhodne nechyta, ale stale je to velice kvalitni sci-fi. Docela se zde podarilo vyvolat hutnou atmosferu mezi sovetskymi a americkymi astronauty. Ted by to ale chtelo, aby se nejaky sikovny reziser ujal tretiho dilu :-) ()

Související novinky

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Reklama

Reklama