Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (345)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co chcete psát o Lavim, když naprosto všechno je řečeno v úvodní znělce každé epizody?:) No dobře, tak co zkusit něco o Vyšehradu? Proč ne... tak asi takhle - Vyšehrad má tah na branku, protože i když stojí na parodii reálií fotbalového světa (a do nemalé míry na recyklaci toho, co už se stalo tak dávno, že už se tomu i Tomáš Ujfaluši dokáže zasmát), nabízí toho o dost víc. Sice pochybuju, že dost na to, aby se z něj pro nejmenovaného českého webového vysílače stala obdoba exkluzivních taháků Netflixu a spol., ale Jakub Prachař a ostatní představitelé vedlejších rolí nakládají divákům nefotbalovým situačním humorem víc než slušně. A samozřejmě kdo by se nezasmál, když i samotní skuteční plejeři si tu ze sebe a svého denního chleba dělají legraci "až na dřeň", a padají tu hlášky jako "se snad dožiju doby, kdy budu na fotbal chodit s tim, že nevim jak dopadne":) Každopádně pointa "kabelky od Křéti" je luxusní okamžik české scénáristiky a režie, na tom trvám, a trvat budu, i kdyby se David Limberský obrátil na víru, IQ a EQ mu stouplo na dvojnásobek, a daroval svoje jmění a orgány (ty nepostižené různými návykovými látkami, jsou-li ještě nějaké takové) těm nejpotřebnějším:) Nakonec budu muset přece jen popřít svoji úvodní větu, protože když si během psaní vybavuju jednotlivé momenty, Jakuba Štáfka je potřeba ocenit zvlášť. Jeho kreace esence nagelované, potetované, na vysoké noze si žijící fotbalové demence, bude zakrátko stejně legendární jako celý Okresní Přebor i se zařízením. Takže "Hoši děkujem!" a 80% to jistí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No, kromě toho, že fotbalisté píchají a pijí tam bylo sice pár vtipů, ale jinak žádný zázrak. Petr Kolečko umí psát o sportu i líp. Lajna je aspoň o půl soutěže vejš. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad je určitě skvěle zpracovaný nápad a Kuba Štáfek se ve své postavě vysloveně našel. Hlásí do koho může a například dementní Limberský si to rozhodně zaslouží. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že například pátý díl tak strašně tlačil na pilu, že výsledná pointa byla spíš trapná, než dobrá. Nehledě na to, že ten díl skončil pomalu dřív, než skončily titulky. Pravidelnější stopáž by seriálu určitě prospěla a stejně tak si myslím, že platforma Obbod svůj smysl také moc nevymyslela. Uvidíme, s čím přijdou dál... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V žánrech trestuhodně absentuje životopisný aneb zdravíme (nejen) Fenina s Limbou! Každopádně krátký skečový formát stavící na hláškách tomu sedne. Naopak občasná snaha o jakýsi vypointovaný dějový oblouk v rámci epizod již příliš ne. Otázkou je, zda zároveň nejde o formát, který se brzy přejí (což se také po odchodu Prachaře stalo). Snad ne a jakkoli to kvůli různým majitelům práv asi stěží kdy klapne, tak nějaký přátelák s rovněž Kolečkovým Okresním přeborem se přímo nabízí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“JSEM LAVI, NE ŽÁDNEJ NÝMAND!...“ /// Lavi, ten, co dal kurvám a chlastu přednost před fotbalem… Super nápad, kterej dokáže svým buranstvím potěšit všechny fotbalový fandy. Formát byl naplněn, potěší štěky pravejch sportovců (no tak dobře, fotbalistů…), kteří si udělaj prdel sami ze sebe. Problém je, postupně začnete vočekávat víc a víc fórů, ale voni nepřicházej. Přesto jsem se bavil a těch 10 partů bylo tak akorát. Je třeba to brát s nadhledem. Tak jako fotbal... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se hrát fotbal (Za Barcu? Ty vole… tu prcám!). 2.) Nemůžu hrát za něco, co nedokážu vyslovit. /// PŘÍBĚH ** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rekordně rychle vyvařený kult. Svého času se nedalo otřít o kulatý nesmysl bez toho, aby nezačaly létat narážky na Laviho, aby za pár měsíců přesně tak rychle ustaly a z Vyšehradu se místo klasiky stal upatlaný nevzhledný patvar. Nedokážu pochopit, jak na čtyři svižné díly, které umí skrz Štáfkova nevymáchaná ústa na první dobrou trefit každé okřídlené fotbalové klišé posledních let či klidně dekád, připadne ve zbytku tolik čistého odpadu, kdy je mi za kompletní herecký i tvůrčí ansámbl plně trapně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Laviii, řítí se jak lavina, Laviii, genius i dylina." Fotbal to jsou hlavně nagelovaný vlasy, přes který nepronikají žádný zbytečný informace do mozku, pořádná kalba, Camarro, soulože a vlastní značka spodního prádla. Vždycky to tak nebylo, ale doba se mění. Kvalita kopání do míče už není tak důležitá a ve všem ostatním je prochlastanej talent Lavi světová špička. Mě zkrátka tato fotbalová parodie baví a s ústředním idiotem nechci být spojován, focen a ani přichycen při souloži s Barcou nebo Realem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašný nic. Epizoda má pět až deset minut a stejně nějak zvládnou, aby její plytký děj začal otravovat a připadat nesnesitelně natahovaný. Postavy do jedné nesympatický retardi a hajzlové, kterým se může cílové publikum tlemit a povyšovat se nad ně (oblíbený český nešvar dělat všechny postavy hloupější než jsou diváci nad jakkoliv snesitelnou míru, aby se to snáz psalo a nebylo nutný o ničem přemýšlet). Je potřeba ocenit tvůrce, který chápou internet jako místo, kde jde dělat o kus víc než v televizi, ne Vyšehrad, který to pojal tak, že na net se dá vyblít cokoliv i bez základní snahy. 30 % ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o další internetovou perlu, bohužel projekt vznikl pod záštitou VOD paskvilu jménem Obbod. Jejich strategie na Youtube je taky hodně zajímavá. Jasně, začneme to tam nahazovat, ale pak se na to v půlce vyserem! K čemu druhý příjem. Geniální! Možná nejhorší je, že tvůrci evidentně nebyli připravení na tak masivní úspěch pilotu a zřejmě mysleli, že bude stačit vydávat jeden díl za měsíc. To nahodilé vypouštění epizod působilo strašně amatérsky. A to se bavíme o pouhých pěti dílech. Dalších pět snad ještě na konci roku 2016 nebylo ani napsaných. Velká škoda, hlad po Lavim byl obrovský a mělo se toho využít. S1: 60% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, výborný rozjazd, no potom sa zjavne niečo zaseklo. Pauza v nakrúcaní nikomu neprospela a od zvratu s plastikou jednej z dôležitých postáv ide kvalita seriálu od deviatich k piatim. Posun od mimoriadne vtipnej a trefnej satiry smerom až k futbalovému Kameňáku zamrzí o to viac, že k nemu došlo behom mimoriadne krátkej doby a je otázne, či ešte Lavi niekedy nájde stratenú formu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lamer Lavi, podhuštěná peroxidová mičuda. Ano, kluci v Okresním přeboru mají své problémy, ale v nejvyšší lize je to už ryzí existencialismus.. Jak už to tak bývá, nejlepší scénáře píše sám život.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly paráda, jenže to podcenili, byla velká pauza a další díly šly do sra*ek, doslova. Sice to ze začátku byl jenom soubor gagů, ale bylo odvážný, vtipný, velká parodie na českej fotbal (až v dalších dílech trošku nabylo stopáže a už se jel nějakej příběh), kterej je skandálama prošpikovanej a všechny camea potěšila. Kdo o tom něco ví, tak v tom ty reálie poznal a třeba Řepka byl vůbec to nejlepší na druhý půlce. S nucenou výměnou Prachaře to taky dvakrát nevyhráli a budou se muset hodně snažit, aby v další sérii (spíš filmu) ještě Lavi měl co nabídnout a jen trapně nedováděl na Facebooku. Ale pořád 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Že by Barsíčka?“ – „Je to daleko blíž!“ Domovská Sparta už nehodlala přivírat oči. Někdejší fotbalová hvězda Julius „Lavi“ Lavický dojel na své špatné návyky a nezdravou životosprávu, možná pomýšlel na Real, ale FC Slavoj Vyšehrad je pravdou. Navíc „skleněný Rosa dostal jeho legendary ten“. Štáfkova sebevzhlíživá guma je dokonalá, tam nasadí individuál, tu zase se snaží utéct dvěma policajtům, jindy jeho přípravu zhatí zásadní pleťová katastrofa, pak se doptává, zda má trenér Jarolím jeho číslo. Pánové Jakub Prachař nebo Ondřej Pavelka nabízejí zjevné herecké potěšení, celkově to má spád, ale po pár dílech se to tak nějak okouká a divák očekává, že bizarní gagy doplní i něco navíc. Nestane se. Po zbytek série tak narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. „Tenhle frajer píchá všechno, co vrhá stín!“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Okresní přebor" je srdcovka. To už zrejme nič netromfne. No každopádne, aj keď je tunajší humor položený na základoch "vulgarizmov" či osobnostných atakov známych mien, pohybujúcich sa vo futbalovom "svete" (čo nie každému môže sadnúť), ja osobne som sa bavil. Fakt škoda, že svetlo sveta spatrilo len päť častí .. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Masivní pochvala za minutáž. Někdy lepší, jindy horší satirické šlehy rozohdně podpořila. A Štáfka je už takhle všude příliš, proč to šponovat ještě víc. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemám rád fotbal ale miluju chytrý komedie. Netušim, odkud se teď tahle móda krátkejch internetovejch seriálů zrodila, ale jestli to furt bude takhle dobrý, tak jakože klidně nepřestávejte! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vypadalo, kdyby Tonda Blaník víc chlastal, bylo mu šestadvacet a místo politiky by kopal do kulatýho nesmyslu. A je to vážně boží. Tedy první čtyři, pět dílů, které jsou nahláškované, plné ujetého humoru a sem tam nějakého cameo slavnějšího kop-do-balóna, ty jsou za pět hvězd. Ale druhá polovina vypadá, jako kdyby ji psal někdo, kdo nemá ani základku (celý díl postavený na tom, že se Lavimu udělá beďar? Vážně?) a navíc tam někdo někomu pingloval manželku, protože došlo k přeobsazení druhé hlavní role a to tak, že ta postava ztratila svůj humor a i humor veškerý ostatní se snížil na úroveň velké trapnosti, která dosáhla vrcholu v posledních dvou dílech. Takovej sešup z vrcholu do sr**ek v deseti dílech, to se jen tak nevidí.ps:FCVP! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku trefný a místy i vtipný. Škoda, že to je tak amatérsky natočený a v tak rychlým tempu. Lepší momenty střídají trapnější. Jako satira na tu naši tragikomickou ligu a FAČR to funguje celkem slušně. ()

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama