Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (345)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály bohužel moc nesleduji. Rád bych se na ně podíval, ale z časového hlediska a mé celkové zaneprázdněnosti (práce, psaní recenzí…) to prostě nejde. I proto jsem byl rád, když jsem byl upozorněn na tento miniseriál, jehož epizody nejsou vůbec dlouhé a není jich moc. Ač Baníkovec rád jsem se mrkl na sparťanskou dylinu Laviho, který je typickým příkladem dnešních hráčů (a nejen těch sparťanských). Fotbalový talent vyměnil za gel na vlasy, děvky, chlast a prcání…Což o to i já mám rád výčep a pěkné baby… Štáfek a Prachař si dokázali udělat prdel z několika známých kauz našich rádoby čutalistů i lidí pohybujících se v českém rádoby fotbale a já se mnohdy opravdu nasmál. Mrzí mě však, že kvalita jednotlivých epizod byla opravdu různorodá a většina dílů byla dost průměrná. Vulgarismy a neustálé prcání nebo kecy o sexu totiž po čase omrzí a navíc odešel Prachař, což bylo citelně znát… ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lavi se přiřítil jako lavina, ale já na nějakej novej internetovej seriál o fotbalu docela dlouhou dobu úspěšně prcal. Ale dýl už jsem na to asi prcat nemoh, ty vole, protože tý píči Laviho je všude plno. A teď vážně. Ten seriál je skutečně... no, ano, geniální. Fotbal prcám, takže mi je to úplně fuk, ale tenhle seriál je fakt bomba. Krátký, úderný, geniálně zahraný (hlavně Kuba Prachař v něm přímo září, škoda, že nemá víc prostoru), v těch pár minutách nestačí nudit, fóry jsou naprosto perfektní a skvěle vypointované. Prostě paráda, já jsem po prvních čtyřech dílech nadšen a rozhodně se podívám i na ty další. Tahle móda miniseriálů mě zprvu znepokojovala, ale začíná se mi to líbit, protože je to asi fakt pecka. Vyšehrad je geniální počin a já mám radost z dalšího českého seriálu, který má nepochybné kvality. A abych nezapomněl, nemusíte mi řikat pane, normálně mi tykejte. 95%. P.S.: V tom Kubovi (Štáfkovi) vážně něco bude... ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na velmi krátkou stopáž je to povedený seriál z fotbalového prostředí. Není to vyloženě jako okresní přebor, ale jde o "velký fotbal" s důrazem na připomínky afér v našem fotbalu, ať již kolem Ujfalušiho, Bednáře, Křetínského, Limberského atd.. Neopomenou se ani témata jako Rosický. Za mne tedy povedené a největší překvapení je dvojice Štáfek-Prachař kde jsem ani od jednoho nic nečekal a oba hrají velmi dobře. Bohužel postupně seriál ztrácí šťávu a tak jen 3z5. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Nazdar kopyta. Lavi je fenomén a to především díky skvělýmu podzimu. Sice mu po zimní pauze výrazně zvlhnul střelecký prach, v závěru ale přece jen trochu napravil zklamání ze zpackanýho jara. Takže abych to shrnul, prvních pět dílů je na velmi dobrou a kdo se nezasměje ani u zápisnýho, může to s Vyšehradem rovnou zabalit. Po pěti dílech a pauze ale přichází jakási bezradnost, kterou nejvíce demonstruje hodně slabá a v rámci celýho seriálu jednoznačně nejhorší epizoda s beďarem. Finále je na druhou stranu docela fajn, zvlášť pokud se taky nechcete dožít doby, kdy budete chodit na zápasy, aniž byste věděli, jak to dopadne. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, nekorektní, ulítlé, ale přitom pořád strašně zábavné. Štáfek byl vždycky příjemně hrající osobou, Prachař mě zatím také nikde nezklamal. Fotbalu rozumím asi tak jako vietnamec českému jazykolamu, takže nejrůznější reference napříč všemi deseti díly šly mimo mě. Ale i přesto jsem si tenhle netradiční seriál užil. Delší odmlka nám přinesla v druhé polovině sice slabší díly, velkolepé finále (první řady) Vyšehrad opět zase vytáhlo na jeho zasloužených 80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Původně byl scénář psán pro Bohemku. Lavického (Jakub Štáfek) měli vyhodit ze Sparty a on měl přestoupit do Bohemky, kdy majitele klubu měl hrát Ivan Trojan. (MessiM)
  • Jedná se o vůbec první autorský seriál internetové televize OBBOD. (Šéfik)
  • Autorem hlášky, kterou pronese Julius Lavický (Jakub Štáfek) hned v druhé minutě 1. dílu 1. série Rovina (2016): "Já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí", je fotbalista Tomáš Ujfaluši, který na jaře roku 2007 slavil narozeniny se spoluhráči z národního týmu. Údajně si reprezentanti pozvali na hotel několik prostitutek a slavili až do ranních hodin. (ELBobes)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama