Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (345)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad je určitě skvěle zpracovaný nápad a Kuba Štáfek se ve své postavě vysloveně našel. Hlásí do koho může a například dementní Limberský si to rozhodně zaslouží. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že například pátý díl tak strašně tlačil na pilu, že výsledná pointa byla spíš trapná, než dobrá. Nehledě na to, že ten díl skončil pomalu dřív, než skončily titulky. Pravidelnější stopáž by seriálu určitě prospěla a stejně tak si myslím, že platforma Obbod svůj smysl také moc nevymyslela. Uvidíme, s čím přijdou dál... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Řítil se jak lavina... A to se dá říct nejen o Lavim, ale o celém seriálu. Vyšehrad začal a okamžitě se stal hitem, jeden vtip střídal druhý a spousty lidí se skvěle bavilo. První čtyři díly opravdu patří mezi to nejvtipnější, co jsem na obrazovce laptopu letos viděl, jenže pak se podařilo všechno zazdít. Zlom přišel pátou epizodou, kdy za oběť nevtipu padnul někdo, kdo si to nezasloužil a i mnoho těch, co se původně bavilo, se k tomu postavilo zády. Druhou chybou je amatérismus od serveru, který seriál vydával. Ve chvíli, kdy máte obrovský úspěch nevědět, kdy se bude vysílat další díl a hlavně o tom nic neříct, je něco nepředstavitelného. Druhá polovina, která se odvysílala s velkým odstupem, pak působí tak, že už ji vlastně nikdo dělat nechtěl, protože si vtipnou munici vystříleli a některé díly mají úroveň Laviho tréninkové morálky. I když musím uznat, že úplně poslední díl se povedl a dal vzpomenout na ten vtipný začátek. Škoda, tady se podařilo zazdít něco opravdu zábavného... ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nelze zapomenout na boom, který tento seriál na podzim 2016 vyvolal. Když jsem pak viděl první dvě epizody (kdy na uvedení dalších se teprve čekalo), byl jsem bezvýhradně nadšen z trefné satiry na český fotbal jako celek, přičemž razítkem na to byly epizodní role v podání samotných hráčů. Poté čas plynul, další dva díly taktéž povedené, pátý slabší... což už mě mohlo varovat, protože když se seriál začíná vyčerpávat takhle brzy, není to dobrý signál. I tak jsem vznik druhé řady přívítal a... není podle mě lepších slov než těch vypůjčených z titulní písně - "z vrcholu na dno", kdy naprostou hrůzou byla v pořadí sedmá epizoda. Ostatně, napadlo by někdy někoho, že někdy nějaká tvorba utrpí tím, že z ní odejde Jakub Prachař, který do role skvěle zapadl? Přirozeně se nabízí úvahy jako - "nestoupl ten náhlý úspěch tvůrcům do hlavy?" Nebo "není na škodu, že seriál vznikal takřka on-line?". Ještěže to zakončení celé ságy, okořeněné Martinem Hoffmanem, zachránilo. Stejně jako fakt, že některé hlášky se při pozorování dalších a dalších ročníků naší kopané vrací jako ty z Čtvrtníčkova "Ivánka". 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Fenomén Lavi mě trochu fenominul. Nevim, smrdí to trochu Okresním přeborem, ale trochu dementnějším. Tohle ocení fotbalisti nebo ti, co mají fotbal rádi, ale já ne, protože nechápu tu jejich mentální mentalitu. Ani jsem se u toho moc nesmál a nebavilo mě to a dokonce mě to ani neLavilo. S trochou nadhledu po pěti pivech bych se možná i pár vtipům zasmál. Přítomnost fotbalových osobností mě úplně míjí... teda domníval jsem se, že to jsou nějací fotbaloví týpci, protože se v tom vůbec neorientuju a je mi to jedno. A ostatní herci jsou snad všichni ukradení z Ulice, ne? ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že Jakub Štráfek, jeden z účastníků nekonečné žumpy jménem "Ulice", vytvoří něco tak neskutečně nahláškovaného, trefné satirického a zároveň tak vtahujícího. Vyšehrad je až na velmi krátkou stopáž výborným počinem, který se bez skrupulí strefuje do fotbalu a jeho nagelovaných primadon, kteří si ještě pořád překvapivě říkají hráči. Výborná práce! „Vodmala kopal do míče, bylo to nadějný lvíče, pak objevil co je výčep a rázem bylo všechno v píče!“ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Epizoda je inspirována kauzou odchodu fotbalisty Tomáše Řepky ze Sparty Praha, při kterém údajně ukradl klubovou kasu s příspěvky od hráčů. Sám Tomáš Řepka si zde střihl povedené cameo. (NiWi)
  • Při akci na konci zápasu, kdy dá Lavi (Jakub Štáfek) gól, se mění v jednotlivých záběrech různé balóny. (Bigrambo)
  • V tomto díle se objeví dva bývalí čeští fotbalisté Jan Rajnoch a Radek Sňozík. Oba v době uvedení epizody působili v amatérském fotbalovém klubu Real Top Praha, ve kterém v té době také hráli osobnosti z kulturního a sportovního prostředí včetně představitele Laviho (Jakub Štáfek). (Wh1t3W0lf)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama