Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (11)

Vyšehrad (2016) 

„Že by Barsíčka?“ – „Je to daleko blíž!“ Domovská Sparta už nehodlala přivírat oči. Někdejší fotbalová hvězda Julius „Lavi“ Lavický dojel na své špatné návyky a nezdravou životosprávu, možná pomýšlel na Real, ale FC Slavoj Vyšehrad je pravdou. Navíc „skleněný Rosa dostal jeho legendary ten“. Štáfkova sebevzhlíživá guma je dokonalá, tam nasadí individuál, tu zase se snaží utéct dvěma policajtům, jindy jeho přípravu zhatí zásadní pleťová katastrofa, pak se doptává, zda má trenér Jarolím jeho číslo. Pánové Jakub Prachař nebo Ondřej Pavelka nabízejí zjevné herecké potěšení, celkově to má spád, ale po pár dílech se to tak nějak okouká a divák očekává, že bizarní gagy doplní i něco navíc. Nestane se. Po zbytek série tak narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. „Tenhle frajer píchá všechno, co vrhá stín!“ ()

Rovina (2016) (E01) 

„Že by Barsíčka?“ – „Je to daleko blíž!“ Domovská Sparta už nehodlala přivírat oči. Někdejší fotbalová hvězda Julius „Lavi“ Lavický dojel na své špatné návyky a nezdravou životosprávu, možná pomýšlel na Real, ale FC Slavoj Vyšehrad je nakonec realitou. Guma Jakuba Štáfka je skvělá. ()

Zápisné (2016) (E02) 

„Nazdar kopyta!“ Sparta je minulostí, navíc „skleněný Rosa dostal jeho legendary ten“. Trenér Žloutek se nestačí divit, co za hovado to přijelo k fotbalovému trávníku. Štáfkova sebevzhlíživá guma je dokonalá, uvidíme, zda se vedle těžkých kocovin a spoře oděných dívek podíváme i víc pod pokličku. ()

Roman (2016) (E03) 

„Jsem si dával individuál, že jo, abych se dostal nějak do formy!“ Namyšlené hvězdičce nezbývalo nic jiného než hrát nižší ligu za FC Slavoj Vyšehrad. Jenže to není všechno: ještě musí projít fyzickými testy. Lajnový doping musí zabrat. Přepálené zobrazení životního stylu kopačky fajn, snad ale nebudeme jen klouzat po povrchu. ()

Kabelka (2016) (E04) 

„Ty, mistr světa amoleta, kterýmu je to v Čechách malý a vidí se přinejmenším v Barce, nejseš schopnej utýct dvěma policajtům?!“ Ještě štěstí, že tu dopravní nehodu ožralého hovada, které kdysi možná umělo trochu kopat do balonu, nikdo neviděl. Snad jen policejní hlídka a bulvární novináři. Pořád je to fajn, ale snad tahle permanentní kalba, která se logicky brzy vyčerpá a okouká, nabídne i něco víc. ()

Škodovka (2017) (E05) 

„Hele, má Jarolím moje číslo?" Holt ze třetí nejvyšší ligy je cesta do reprezentace trnitá. I když takového tvořivého hráče beztak národní tým potřebuje. Lavi dál všechny kolem přivádí k zoufalství. Pánové Jakub Prachař nebo Ondřej Pavelka nabízejí zjevné herecké potěšení. Nicméně stále nejbizarnější gagy by už mohlo doplnit i něco víc. ()

Charita (2017) (E06) 

„Nazdar Řepo, ty vole, díky za tip s tou kasou!“ Ztroskotanec Lavi se snaží napravit reputaci u širší veřejnosti. To, že je Vyšehrad obestřen četnými výstupy fotbalových i jiných celebrit, víme, tentokrát přišel na řadu samotný rebel Řepka. Místo Prachaře nastupuje Jaromír Nosek, jen je mu místy hůř rozumět. Oba ztvárňují Laviho agenta Jardu, Prachař před plastickou operací, Nosek po ní. Postupně ale chtě nechtě narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. ()

Máma (2017) (E07) 

„Tohle jsme si řekli, že to nebudem vytahovat, jasný?“ Lavi má doma v posteli vysokoškolačku a za dveřmi stojí netrpělivá maminka, které nestačil Chovanec ani Hřebík. Prostě Mourinho nepobavil. Jiří Ployhar coby trenér Vyšehradu Žloutek sice opakovaně stojí za pochvalu, ale stejně jako minule narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. Tvůrci to navíc s primitivnějším humorem typu záchodových gagů tentokrát trochu přehnali. ()

Beďar (2017) (E08) 

„Trpělivě, kucí. A hlavně srdíčko! Dejte si kužely.“ – „Pojďme, dáme bago!“ Holt trenér Žloutek motivační proslovy umí a jeho pokyny bere tým vážně. Štáfek, který se podílel jak na scénáři, tak na režii, dál baví. Jenže zbytek už pár dílů drhne a pokles „kvality“ je patrný. Jeho pečlivou přípravu na zápas s vizážistou i činkou nakonec zhatí zásadní pleťová katastrofa. ()

Zázemí (2017) (E09) 

„Hele, jak jsem říkal, ona je to fakt prázdná nádoba, kámo. Je to úplně duty free. Není to na žádnej velkej pokec!“ Laviho agent Jarda má nápad – sehnat kopačce holku. Podle Laviho by měla umět hrát aspoň na PlayStationu. Nakonec to opravdu není žádná raketová inženýrka, ale „do prdele, proč s tímhle tím? Tenhle frajer píchá všechno, co vrhá stín!“ Prazmrd Lavi bude smutnit. ()

Zápas (2017) (E10) 

„Já se nechci dožít doby, kdy budu chodit na fotbal, aniž bych věděl, jak to dopadne, ne?“ Prazmrd Lavi smutní, protože je bez agenta. Teskní s mobilem nad společnými fotkami na záchodě. Namísto těžkých kocovin a spoře oděných dívek přichází i trocha toho sportu. Při závěrečné gólové akci si tvůrci mohli aspoň pohlídat barvu míče. Bohužel slabší humor typu záchodových gagů trvá. ()

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama