Reklama

Reklama

Z lovce kořistí

Trailer

Willis hraje velitele policejního okrsku, který se snaží vyřešit únos a moc času nezbývá. Když se jeden muž se synem na lovu stali svědky toho, jak jeden zločinec střílel na bankovního lupiče, tento lupič si vzal chlapce jako rukojmí, aby získal klíč ke skříňce, v níž je ukrytá kořist z bankovní loupeže. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Víte, proč Chuckovi Norrisovi nikdy nedojdou náboje? Protože se mu to zásobník bojí říct... Film jsem si několikrát vracel pokaždé, když se zde střílelo, abych spočítal, zda je takový počet výstřelů bez jediného nabití reálný, ale s tím, že se nedopočítám, jsem nepočítal. Ovšem jinak se vůbec nejedná o špatný počin v žánru béčkových vod. Scénář má sice pár chyb, ale jde o docela koukatelné drama mezi malým, šikanovaným klukem, na kterého jeho táta nemá čas, a jeho únoscem, který na něj má času habakuk, protože ho unesl. To ostatní jde vlastně stranou, a ač má film předvídatelný konec, o to tu scénáristovi zřejmě vůbec nešlo. A abych se ještě vrátil k začátku, kde kritizuji nekonečné zásobníky, tak v záverečné přestřelce úplně slyším Bruce Willise, jak s tím svým sarkastickým úšklebkem říká režisérovi: :"Hele, dej mi tam alespoň jednu scénu, kde mi dojdou náboje, ať tady furt nestřílim jak kokot, nebo ztratim fanoušky..." ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hayden se svoji rodinou vycestuje do rodného města po x letech a při zocelování syna na lovu se přichomýtne k potyčce mezi bankovním lupičem a policistou. Vše se zamotává a začíná boj o záchranu syna. Vše ve filmu se daří na půl, neboť Willis a ostatní nedostávají prostor pro velké drama a ani akční jízdu. Dá se ocenit snaha o různé zvraty, ale nic nevyniká z průměru. First Kill je snímek na jedno zhlédnutí, na který rychle zapomenete......5/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zástupce filmů z kategorie o hrdinovi, co se ocitl v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Hayden Christensen se vydá se svojí rodinkou do svého rodného zapadákova. A to ještě netuší, že zde byla vykradena banka, na loupeži se podílela místní policie i vidlák, a problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Christensen musí zabít, aby nebyl zabit jeho synek, následně ho musí vyrvat ze spárů ctihodného lupiče, a jen tak mimoděk pozdravit "strejdu" Willise. Ten má v příběhu zakotvenou druhou hlavní roli, jeho policejní šéf nevykazuje příliš zajímavý rozměr. Film ale celkem zajímavý je, tedy v určitých fázích, chybou je, že nepůsobí kompaktně, což se podepsalo na nižším vyvolání napětí. Hrdinovi není moc velký důvod fandit, lupič je na rukojmí vlídný, Willis podezřívavý, až v závěru se film překlopí na vyostřený střet v lese, kde je divák svědkem velkého zvrat(k)u, kdo je hlavním strůjcem loupeže. Kdyby mně to nesdělili, nikdy bych na to nepřišel. Je otázkou, co Bruce Willisovi dávají takové filmy, které uzří jen hrstka diváků, navíc nejsou nijak kladně přijaté. Evidentně ho spolupráce s režisérem Stevenem C.Millerem baví, neb už se jedná o jejich třetí společný počin. Miller je ale béčkař jak vyšitý. Asi takhle, tenhle film baví svojí překombinovaností, solidním castem i lesním prostředím, víc devíz už jsem neobjevil. Pokud film zavítal do amerických kin, zajímalo by mě na co diváky lákal. Tohle v kině určitě nemělo co pohledávat. Je to použitelné pouze v rámci domácí projekce, pak rychle smazat. 5/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se tu snažili navodit alespoň pár dramatických scén, příběh samotný moc krásy nepobral. Nebýt těch pár střeleckých momentů, jeden by u toho snad i usnul nudou. Vřískající ženská (ještě k tomu nesympatická), jeden malý šikanovaný spratek a děda Bruce, od kterého jsem čekal tedy více – moc prostoru tu ale pravda neměl. Takže jediným tahounem měl být Hayden Christensen, to by však musel mít co hrát. Podprůměrné ohodnocení je zde na místě. Film, který stačí vidět opravdu jen jednou, nebo ho nechat zcela bez povšimnutí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu dost dobré béčko, které mě zaujalo prakticky ve většině ohledech. Vytknout mohu snad jen pomalejší rozjezd a pár scének na úkor logičnosti, ovšem zbytek je vážně fajn. V první řadě musím zmínit povedenou zápletku, která tedy sice určitě není kdovíjak originální, či nepředvídatelná, ale mě přesto bavil její vývoj, zpracování a zaujala mě i postupná gradace, která vrcholí v poměrně napínavém finále, kde opět každý předem ví, jak to dopadne, nicméně opakuji, zpracování a napětí fungují, takže proč ne. Tvůrci se tu snaží jinak i o navození emocí, které kupodivu také fungují, atmosféra a vizuál přes nízkou produkci nevypadají vůbec lacině a co se obsazení týče, Christensen je tu velký sympaťák a Willis tentokrát nepůsobil až tak otráveně a flegmaticky a ani nikdo z ostatních zúčastněných není vyloženě na odstřel. Akce je pak upozaděna na úkor děje, což nebyl v tomto případě ale zas až takový problém, postavám se dalo fandit, v druhé polovině filmu to mělo spád, zkrátka u mě ve výsledku zavládla upřímná spokojenost, fakt jde o dobře natočené, působivé, zábavné, nenudící a poctivé béčko, které nenáročného diváka jistě potěší. ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama