Reklama

Reklama

Z lovce kořistí

Trailer

Willis hraje velitele policejního okrsku, který se snaží vyřešit únos a moc času nezbývá. Když se jeden muž se synem na lovu stali svědky toho, jak jeden zločinec střílel na bankovního lupiče, tento lupič si vzal chlapce jako rukojmí, aby získal klíč ke skříňce, v níž je ukrytá kořist z bankovní loupeže. (Filmbox)

Recenze (59)

verbal 

všechny recenze uživatele

Očekávat od Štefana Cé Mlynáře slaný a mastný film, to je zjevně stejně naivní, jako chtít od katolické panny vášnivou felaci. Divím se, že tomu zarytému exhumátorovi hereckých mrtvol ještě furt někdo dává prachy na sériové koptění byť slušně natočených, avšak unylých, omšelých, nenápaditých až otravných a nudných recyklátů. V tomto se jako vždy ochrnutý Homokin Skájvolkr vypraví na lov jelena, avšak místo něj uloví akorát starého a vyčpělého Wiliše, a je to natolik záživné, že jsem byl po 40 minutách v tak hluboké celkové anestézii, že kdyby mi někdo vyndal ledvinu, ani to nezaregistruju. Z narkózy jsem naštěstí procitnul bez čerstvé zarudlé jizvy v horním kvadrantu a sveřepě navázal tam, kde jsem samým napětím upadl do bezvědomí, ale abych to vydržel až do konce a nepošel nudou, málem jsem si tu domácí nefrektomii spáchal sám a bez umrtvení, abych se aspoň trochu rozptýlil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela použitelná žánrová jednohubka s přiměřenou režií, nečekaně kvalitním soundtrackem a obstojným tempem, které (v hodnocení) zlomí vaz finále, kdy během pouhých pěti minut autoři dokonale využijí všechny ty debilní zvraty a dramatické zdržovačky, které člověk od podobného druhu podívané očekává. Ale jinak naprosto koukatelný a nijak neurážející průměr, v němž nejvíc zamrzí asi to, že ten čitelný zvrat (který byl dopředu jasný už z traileru) v určitou chvíli nevyhnutelně přijde. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kde proboha vyhrabali tak šerednou ženskou (postava manželky)? Bruce Willis vypadal s tou pokrčenou kůži na hlavě jako gekon :-) Co se týče filmu, dodíval jsem se do konce, ale stačilo..... už nikdy více. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si režisér myslí, že jeho zatím nejpovedejší snímek potřebuje akční scény. Zaprvé nepotřebuje, není v nich silný a naprosto spolehlivě nejvíc baví právě v těch konverzačních chvílích. Navíc má štěstí na poměrně silnou tragickou postavu v roli Leviho. Řeknu vám, že se mě jeho rozmlouvání s mladým chlapcem o dospívání obecně docela líbilo. Kdo čekal že by Bruce mohl hrát zase jednou kladnou postavu, ten se ani tentokráte netrefil. Škoda že jeho znuděné herecké výkony se už patrně nikdy nezmění. Jinak slušný film, který nemám důvod shazovat, protože natočen je solidně. 55% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak ste sa tešili na Brucea Willisa tak ako ja, tak vás sklamem, je tam asi dokopy 10 minút. Avšak jeho rola je nezvyčajná a zaujímavá. Ja som sa našťastie tešil aj na Anakina Haydena Christensena, ktorý si tu strihol hlavnú úlohu a opäť dokázal, že je to jeden z najväčších nevyužitých talentov filmového plátna. Škoda že film je akoby nízkorozpočtový, asi ako každý v ktorom hrá Bruce Willis v tomto tisícročí. Film je tak len úbohým priemerom aj vďaka béčkovým hercom vo vedľajších úlohách. Hudba žiadna čo je taktiež škoda. Inak niet čo chváliť. (23.7.2022) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V pohode béčko, ktoré dobre plynie. Starý Anakin je v pohode a Bruce tiež. Jednohúbka, ktorá neurazí, moc nestrhne ale ani ničím moc nenudí. 55% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hodina čtyřicet akčního filmu a tolik mrtvejch kvůli jednomu pohozenýmu klíči v trávě? Tuhle jsem bráchovi házel klíče z devátýho patra a přistály v ostnatým keři. Dodatečně mě fascinuje jeho reakce, protože vůbec nikoho nezabíjel, jenom je prostě našel a odemknul si. Můj závěr z First Kill je, že vzniknul jen proto, aby si měl Bruce proč zase oholit lebku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Šikanují vám vaši ratolest ve škole? Pak už stačí jen zařídit aby se nějak šikovně připletla do bankovní loupeže. Gangsteři ať už ti hodní nebo ti zlí z ní udělají drsňáka jak se patří. Závěrečnou scénku ze školy tvůrci bohužel vynechali, ale musela to být sakra odvetná jízda!!! First Kill je akční béčko řadící se k těm koukatelnějším. Scénář je ale navzdory jednoduché zápletce překombinovaný, plný až neskutečných zvratů, nehledě na to, že máte problém si dát dohromady hlavního hrdinu doma vyvoněného byznysmana co kšeftuje se Saudy s víkendovým chlapíkem běhajícím s kulovnicí po taťkovi po lese a zdárně kosícím všechny záporáky co se mu objeví v křížku jeho optiky. Film okořenila účast Bruce Willise, ale bohužel když je to celé mdlé až blbé tak ta kulička čestvého pepře s tím nic chuťově neudělá... Dávám za tři plastové figurky. * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Jsem absolutně překvapen. Miller rozhodně překvapil. I za to může odlišný děj, než ty předešlé srajdy co točil. Od Millera jsem viděl 3 skvosty. Nejdřív EXTRACTION, které mě celkem nudilo, ale ty slabší 2* jsem aspon udělil. Zato MARAUDERS a ARSENAL ? To byli ovšem braky. Tak nudné a postavami dementně nabité, že jsem myslel, že u toho sledování strávím celý den. Takže odpady. No, ale tento film nesoucí název FIRST KILL mě překvapil a i docela dost bavil. Zpočátku se zdá, že bude příběh jednoduchý, že se bude jednat o klasickou zápletku únosu, ale nakonec se z toho vyklubal zábavný a dost překombinovaný thriller, kde se střídalo dost zvratů ve scén, jedna věc se komplikovala za druhou a k tomu finální rozuzlení, které jsem teda tentokrát neuhodl. V poslední době snad ve většině filmů uhodnu či odhalím větší část point. Zde jsem byl vedle jak ta jedle. Ale až tak mě to nešokovalo, přeci to mohlo být lépe ve finále natočeno, ale v pohodě. Tento film na člověka nejvíc zapůsobí jedním shlédnutím, ale určitě do budoucna další zkouknutí dám. Herecké obsazení je na tom dobře. Hayden Christensen zahrál otce malého chlapce věrohodně. Bruce Willis tu nepůsobí až tak nudně a otravně jako v jeho posledních béček a ke konci mě docela i trochu jeho hlášky zabavil. Líbí se mi i to převedení z úhlu pohledu hlavního únosce onoho chlapce, kde se dají pochopit důvody, proč vykradl banku. Už i úvod mě začal bavit, kdy Otec začne syna učit střílet z pušky na jeleny. Akce tu nemá hlavní slovo, párkrát se tu zastřílí a tak. Přesto je tu vidět znatelný pokrok režiséra. Technická stránka byla překvapivě slušná. Takže se nakonec začínám těšit na pokračování Plánu útěku, do kterého sice nevkládám moc nadějí, ale když už Miller překvapil v tomto solidním thrillerovém béčku tak proč ne v Plánu útěku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zástupce filmů z kategorie o hrdinovi, co se ocitl v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Hayden Christensen se vydá se svojí rodinkou do svého rodného zapadákova. A to ještě netuší, že zde byla vykradena banka, na loupeži se podílela místní policie i vidlák, a problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Christensen musí zabít, aby nebyl zabit jeho synek, následně ho musí vyrvat ze spárů ctihodného lupiče, a jen tak mimoděk pozdravit "strejdu" Willise. Ten má v příběhu zakotvenou druhou hlavní roli, jeho policejní šéf nevykazuje příliš zajímavý rozměr. Film ale celkem zajímavý je, tedy v určitých fázích, chybou je, že nepůsobí kompaktně, což se podepsalo na nižším vyvolání napětí. Hrdinovi není moc velký důvod fandit, lupič je na rukojmí vlídný, Willis podezřívavý, až v závěru se film překlopí na vyostřený střet v lese, kde je divák svědkem velkého zvrat(k)u, kdo je hlavním strůjcem loupeže. Kdyby mně to nesdělili, nikdy bych na to nepřišel. Je otázkou, co Bruce Willisovi dávají takové filmy, které uzří jen hrstka diváků, navíc nejsou nijak kladně přijaté. Evidentně ho spolupráce s režisérem Stevenem C.Millerem baví, neb už se jedná o jejich třetí společný počin. Miller je ale béčkař jak vyšitý. Asi takhle, tenhle film baví svojí překombinovaností, solidním castem i lesním prostředím, víc devíz už jsem neobjevil. Pokud film zavítal do amerických kin, zajímalo by mě na co diváky lákal. Tohle v kině určitě nemělo co pohledávat. Je to použitelné pouze v rámci domácí projekce, pak rychle smazat. 5/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

To je opravdu moc hezké! Že si i hvězda formátu Bruce Willise střihne přesčasovou šichtu ve filmové fabrice a tím pozvedne céčkovou (i hůř) scenáristickou slátaninu na alespoň trochu koukatelné béčko, byť otravné a plné nesmyslů a nelogických zvratů i dialogů. "Táta mě vzal no lov, na jelena..." sice střelil místo jelena policajta, ale bylo to moc fajn, aspoň mě zbavil strachu ze šikany na ZŠ. Opravdu nádherný a srdceryvný mišmaš. Ale moje chyba, že jsem na to vůbec čuměl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Báječnoučké překvapení u tohohle filmu sem myslel že nápady budou tak trochu švorc, ale jakože fakt dobrý no. Vztah mezi unoscem a tim kido mě dost bavil, vžil jsem se a byl jsem nadmíru spokojený. Souhlasím s mzss1 se vším co napsal. Prostě bombička. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Scénář je sešitý bez jehly a přeplněný hroznými myšlenkami. Jediná zajímavá věc na Z lovce kořistí je, že Bruce Willis hraje zlého policajta. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zo zívania po nejakej streľbe v lese vás na chvíľku prebudí akože vyberanie guľky z tela neoholeného muža, samozrejme bez anestézie. Ako by si tvorcovia chceli pripomenúť desaťročie hrdinského výkonu pána Christensena, keď sa prebudil na operačnom stole (Awake). Z Megan Leonard urobili zrúdu ani čo by mala hrať v Sladkej Valentíne no a z Bruca Willisa už nikdy nebude posledný skaut, ale oči žmúri stále dobre. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Od prvních chvil tak naprosto předvídatelné (a celkově laciné), že jsem si jen odškrtával vše, co jsem si po čtvrt hodině řekl, že nastane, a ono to nastalo. Akorát mi nevyšlo, že na konci filmu bude dovětek ve škole, kde kluk dá agresorovi přes držku. A Bruce je tady jen matným stínem sebe sama, ale holt, fakt tady nemá co hrát. Jinak manželka vypadá snad o třicet let starší než manžel, a je fajn, že když SPOILER SPOILER ji mají poliši jako rukojmí, že jí aspoň sundali ty otřesné brýle. KONEC SPOILERU. Nuda nakvadrát a závěrečný výjezd tetičky už celou tu nechtěnou frašku jen podtrhl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se tu snažili navodit alespoň pár dramatických scén, příběh samotný moc krásy nepobral. Nebýt těch pár střeleckých momentů, jeden by u toho snad i usnul nudou. Vřískající ženská (ještě k tomu nesympatická), jeden malý šikanovaný spratek a děda Bruce, od kterého jsem čekal tedy více – moc prostoru tu ale pravda neměl. Takže jediným tahounem měl být Hayden Christensen, to by však musel mít co hrát. Podprůměrné ohodnocení je zde na místě. Film, který stačí vidět opravdu jen jednou, nebo ho nechat zcela bez povšimnutí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem lesní naháněčku, ale dostal jsem spíš variaci na Dokonalý svět. A pokud se film pohyboval po lince dítě-lupič, bylo vše OK. Bohužel Miller se snažil být i dost akční a vůbec, ale vůbec mu to nešlo. Nudnější akci aby člověk pohledal. Příliš se nepovedl ani závěr, který samozřejmě očekáváte, ale tak nějak si říkáte, že to třeba bude jinak. Z herců bych vypíchl představitele Leviho a i ten malej kluk, byť mi lezl ze začátku na nervy, zahrál solidně. Naopak Christensen ukázal, proč točí to, co točí a Willis se ani tady nepřetrhl. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zrucne natocene prekombinovane videobecko s hrdinnym oteckom Anakinom Skywalkerom, ktory musi kvôli zachrane syna vytrpiet kopu zhovadilosti, ktore si na neho zakerny scenarista prichystal. Prva polhodina je este celkom seriozna a ma slusnu atmosferu. Potom sa naplno rozbehnu zvraty z ktorych som bol 5 minut rozcarovany, kym som novy smer filmu akcepoval a zacal sa bavit nad jednym nezmyslom za druhym. Dopozeral som to bez zaujmu o postavy a snahy odhadnut, kto je za tym vsetkym a teda mi bolo uplne ukradnute aj zaverecne rozuzlenie. Bruce tu hra dokopy tak 20 minut a aj ked jeho postava ma opodstatnenie v pribehu, tak jeho uloha je klasicky chytak, aby mali nejake hviezdne meno na plagat a iba kvôli nemu sa film neoplati vidiet. Plusom je, ze nepôsobi znudene a ani tu nema ziadnu trapnu scenu. Klasickej akcie tu vela nie je. Nejake to nahananie po lese a obcasny vystrel. Vysledkom je prekombinovana jednohubka pre nenarocneho divaka. 4/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hayden se svoji rodinou vycestuje do rodného města po x letech a při zocelování syna na lovu se přichomýtne k potyčce mezi bankovním lupičem a policistou. Vše se zamotává a začíná boj o záchranu syna. Vše ve filmu se daří na půl, neboť Willis a ostatní nedostávají prostor pro velké drama a ani akční jízdu. Dá se ocenit snaha o různé zvraty, ale nic nevyniká z průměru. First Kill je snímek na jedno zhlédnutí, na který rychle zapomenete......5/10 ()

Reklama

Reklama