Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

camomilla 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu neni nic zazracneho a dej jede jednu predvidatelnou linku za druhou. Z nejakeho zahadneho duvodu vsak nevydrzim dlouho ve stinu, a rada se natahnu na deku a necham se hrat Toskanskym sluncem. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Sympatická Diane Lane a příjemná toskánská krajinka. Snesitelná romantika, která nenasere. Originální je, že prioritou tohoto romantického filmu není děj, kde princezna pozná svého prince. ()

fara 

všechny recenze uživatele

Mě se to moc líbilo. Sice nic zázračného, ale také nic laciného. A Diane Lane je krásná stejně jako Toskánsko. ()

Dagmiczka 

všechny recenze uživatele

Moc hezká romantická komedie, která je navíc plná různých skrytých symbolů, kterých jsem si všimla až při druhém sledování. Je zde spousta krásných melodií a celkově na mě film působí hodně optimisticky. Taková pohádka pro dospělé o tom, že i když se nic nedaří, bude líp. A takových filmů je, podle mého názoru, stále příliš málo. ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem se zase nechal napálit hodnocením. Dlouho jsem neviděl skoro 2 hodinový film o ulétlé a ztřeštěné Američance, která hledá chlapa v Itálii, kterého ji scénář přilepí na konci filmu,. Takže romantika, která tam měla být, se nakonec vůbec neobjevila ... Souhlasím s Enšpíglem, škoda, že jsem ho neposlechl... ()

malet 

všechny recenze uživatele

Přesně takové slaďáky mám ráda. Viděno poněkolikáté a vždy potěší... obsazení, Toskánsko, italština, láska... ()

Bejbina 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Toskánska, které ovane všechny rozvedené ženy nad 40. I některé nerozvedené. Vykalkulované obecenstvo. Ach jo. V podstatě je to celé smutné, paní neví kudy kam, zakopává a padá ve zchátralé vile, neumí zavřít okna během bouřky, hodí si škorpiona za výstřih, pustí si hada do domu..... A nejsmutnější je scéna v kašně stárnoucí Lindsay Duncan coby Felliniho La dolce vita. ()

Kesinka 

všechny recenze uživatele

Nádherný laskavý film plný naděje a úsměvnosti. Americká spisovatelka se na začátku filmu rozvede a její kamarádky jí věnují výlet do Toskánska s partou gayů a lesbiček. To nevymyslíte. A i když už jsem ten film viděla 5x, nikdy mě nepřestane udivovat, jak jemně a nenásilně plyne. Tuhle se dojmete, tuhle zasmějete a v některých chvílích se i hluboce zamyslíte. Je to nádherná podívaná a můžu vám zaručit, že rozhodně nevíte, jak to skončí. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluji. Radši nebudu psát, kolikrát jsem ho už viděl a ještě nestačí... Hodně na tom má vinu krásné Toskánsko, ale i okouzlila mne i jeho romantika, osudy hlavních postav, vtipné situace, pěkný konec, no prostě fšecko. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem koukal na jiný "toskánský" lim , Vzpomínky na Itálii s Liamem Neesonem. Tahle varianta se mi líbí víc, určitě je lehce nadprůměrná. Řekl bych tak těch 3 a půl*. Diane Lane to moc sluší a slušný je i její výkon. ()

Sofius 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý film, který mi nepřipadá ani jako drama, ani jako romantika a už vůbec ne komedie. Oslovil mě spíše takovým filosofickým způsobem o hledání svého kousku štěstí. O tom, jak štěstí mnohem spíše člověk nalezne pokud je blíže k přírodě (útěk z velkoměsta), nebojí se bez přetvářky být sám sebou a nesložit ruce jen tak do klína, ale jít krůček po krůčku někam, kam to intuitivně vidí jako smyslplné a naplňující, i když to může na první pohled vypadat jako bláznivý nápad. "Odvážnému štěstí přeje." ()

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

půl filmu jsem proslzel ne z dojetí z filmu, ale z té všudypřítomné krásy, jakou najdete jen tam, kde lidé VĚDÍ,  kde UMÍ ŽIVOT a kde UMÍ ŽÍT. A to Italové umí. Oni vědí, protože pěstovali olivy a hrozny už tisíc let před Kristem. A protože po jejich zemi chodili apoštolové. Byl jsem v Syrakusách v kapli kde nocoval svatý Petr na své cestě z Malty do Říma. A na večeři jsem byl ve Vinci. Tam se narodil Leonardo. Michelangelo v té zemi tvořil své úžasná díla. Pietu, Sixtinskou kapli a Davida. Felllini natočil svůj Amarcord a La Stradu. Domy zde mají lidské rozměry, cypřiše lemují silnice a stíní ostré slunce a lámou vítr a jí se venku na stínných terasách. A jídlo je prostě Boží. A lidé stále žijí hodně postaru jako sousedé, kteří si v nouzi pomohou a pozvou vás na večeři, protože je nezdravé jíst o samotě. Miluji krásu té země a to, jak v ní lidé žijí a tenhle film to vše ukázal na pozadí příběhu, který může potkat každého z nás. Všichni se totiž občas ocitáme na křížovatce ()

JirkaKohout 

všechny recenze uživatele

Nemusím americké romantické filmy, až na pár výjimek. Jednou z nich je právě film Pod toskánským sluncem. Samotný příběh je celkem banální, takových podobných najdeme mezi romantickými komediemi spoustu. Jenže tady se zřejmě sešlo několik faktorů, kvůli kterým jsem si film oblíbil. Je to například fungující chemie mezi tvůrci a divákem (alespoň na mě to tak působí), je to určitě úchvatné prostředí Toskánska, kde jsem ještě nebyl, ale díky tomuto filmu jsem jej trochu poznal. Dalším faktorem je atmosféra, která z filmu a jeho jednotlivých postav a postaviček vyzařuje (ono to tak souvisí s už zmíněnou chemií). Film působí svižně, příjemně, prostě milá oddechovka, kterou vždycky rád uvidím. No ale to hlavní, proč mám tento film rád, je Diane Lane. Nějak jsem si tuhle holku zamiloval, líbila se mi i v řadě dalších rolí, ale tady, pod sluncem malebného Toskánska, je - kromě toho, že je to nádherná ženská -  prostě jedinečná, nepřekonatelná, prostě pro mne v životní formě. ()

Clowie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem hodně a dostala málo. Zaujali mě jen lidský Vincent Riotta, jediný, kdo v tom filmu měl co hrát, a pak Raoul Bova, ten jen sám za sebe. Ostatní nestálo za řeč. ()

DiDu 

všechny recenze uživatele

Je to romantická komedie, která humor skvěle a přesně dávkuje v okamžiku, kdy by scéna mohla přejít do patosu či kýče. Film se tak trochu ironicky posmívá Italům, respektive jejich temperamentu a způsobům vyjadřování, postavy jsou nesmírně zábavné, a směřuje svižně k harmonickému finále. Pan Martini Vincenta Riotty je best postava a vyvažuje veškeré poťouchlíky, které nám příběh servíruje. Lindsey Duncan a Diane Lane jsou nádherné, obzvláště postava Lindsey je kouzelná. Film patří do mé top trojky romantických komedií společně s Francouzský polibek (1995) a Dopisy pro Julii (2010). Cestuje se tam a buduje ze starého něco nové. ()

Reklama

Reklama