Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raketoplán Kozoroh jedna je připraven odstartovat na Mars. Pár minut před zážehem se dveře kokpitu otevírají, dovnitř vchází ředitel programu a odvádí tři astronauty mimo loď. Kozoroh jedna řízený počítačem přesto odstartuje. Piloti jsou drženi přes rok na tajné vojenské základně, kde museli natočit za pomoci nejlepší filmařské techniky fiktivní přistání na Marsu. Celá veřejnost se připravuje na návrat raketoplánu, jenže se stane chyba a loď shoří v atmosféře. Astronauti vědí, že se musejíí dát na útěk, protože jsou jediným důkazem toho, že vláda tahala celý svět za nos. Boj o holý život začíná... (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"S dnešnými prostriedkami máme možnosť ľudstvo presvedčiť o čomkoľvek." Paradoxne to nedávno potvrdila Čína na otváraciom ceremoniále olympijskych hier, aj keď v porovnaní s Capricornom (v ktorom sa citeľne odrážajú nálady končiacich vesmírnych pretekov, vrátane polemiky pristania na mesiac a zmyslu celej tej naháňačky v mene ľustva) úplne neškodne. Trasher Hyams za svoju bohatú kariéru natočil dva kvalitné filmy a toto je jeden z nich. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Třeba je teď pro ně lepší, že nežijeme." Taky si myslím, že mrtvej má občas větší šanci na přežití než živej. Ale tohle je opravdu báječná konspirace, takže až budu za rok sledovat bezpečný přistání tchajkonautů na Slunci, tak asi budu mít určitý pochybnosti. Nicméně není pochyb o tom, že Američani na Měsíci určitě byli. Když jsem si totiž na Měsíci loni dobíjel elektromobil na parkovišti u Lidlu, tak měl zrovna v Mekáči domorodej dvojník Armstronga autogramiádu. Takže fakt nechápu, že o tom může někdo pochybovat, když tehdejší počítače měly skoro takovou výkonnost jako dnešní kalkulačky. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý snímek, který vzbuzuje důvodné pochyby o kempování Američanů na Měsíci. Hrdiny jsou kosmonauté Brubaker, Willis a Walker, kterým však pochybné společnosti, dodávající levné nefunkční zabezpečovací systémy, zabrání ve výletu na Mars. Raketa sice odstartuje, ale komunikace s nic netušícím Houstonem je vedena z nedaleké vojenské základny. Proto paradoxně dochází k tomu, že první dojemný krok na marsskou půdu je učiněn v televizním studiu. Politici se snaží touto misí získat finance pro hvězdné války, vedoucí letového provozu brilantně řídí neexistující misi a šťouravý investigativec Caulfield pomalu odhaluje skrývané nesrovnalosti i neskrývané pokusy o vraždu jeho maličkosti. V ohrožení života však zdaleka není sám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kozoroh 1 je pro mě snímkem, který mě jen utvrdil v přesvědčení, že je propaganda svinstvo, ať už ji provádějí ti aktuálně hodní, nebo ti aktuálně zlí. Propaganda slouží jen k tomu, aby začal dav myslet tím jediným správným způsobem, a to je z mého úhlu pohledu a způsobu myšlení vždycky špatně. Mně je totiž úplně jedno, jestli mi své názory vnucuje nácek, komunista nebo dnes tolik populární politicky korektní klika; já si prostě raději udělám svůj vlastní názor a jen se tiše divím, jak si lidé brojící proti diktatuře (pravicové či levicové) nechávají bez odporu implantovat názory každého proudu, který je toho času v kurzu. Smutné. Film jako takový mě nemálo potěšil i pobavil, přestože tu a tam trpěl akutním nedostatkem logiky a triky byly ne vždy úplně přesvědčivé. Nejsem zrovna příznivcem konspiračních teorií, ale k tomu, že si Neil Armstrong a Edwin Aldrin zaskotačili na úplně jiném pískovišti, nejsem úplně hluchý a mám pro to pádný důvod. Od mise Apolla 11 uběhne zakrátko už čtyřiapadesát let a na Měsíci si stále neposedíte v mekáči nebo v KFC. A to je tak neamerické, že to jednoho donutí pochybovat. / Poučení: Chceš se projít po povrchu měsíce? Začni nákupem bílého písku. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, v některých aspektech současný děj, spolu s pěkně napsanými dialogy a častým výskytem pěkně nasnímaných momentů dělá z Kozoroha 1 příjemně koukatelný film. Závěrečná honička dvouplošníku s vrtulníky jistě připomene Ramba 2, Smrtíci epidemii, Den nezávislosti a jiné vzdušné naháněčky v kaňonech, ale právě takhle "kozorohová" mi přijde nejlépe natočená. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (23)

  • Odborná kritika vyčítala tvůrcům filmu chyby, jako je pohyb na Měsíci či domluva se Zemí bez zpoždění ze vzdálenosti. Pro nespornou napínavost jej diváci přijali dobře. (SeanBean)
  • Film se do Československa dostal poprvé v roce 1981, kdy měl v televizi premiéru 28. listopadu. Poté se film v ČST (Československé televizi) vysílal až v červnu 1983. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama