Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raketoplán Kozoroh jedna je připraven odstartovat na Mars. Pár minut před zážehem se dveře kokpitu otevírají, dovnitř vchází ředitel programu a odvádí tři astronauty mimo loď. Kozoroh jedna řízený počítačem přesto odstartuje. Piloti jsou drženi přes rok na tajné vojenské základně, kde museli natočit za pomoci nejlepší filmařské techniky fiktivní přistání na Marsu. Celá veřejnost se připravuje na návrat raketoplánu, jenže se stane chyba a loď shoří v atmosféře. Astronauti vědí, že se musejíí dát na útěk, protože jsou jediným důkazem toho, že vláda tahala celý svět za nos. Boj o holý život začíná... (Vitason)

(více)

Recenze (310)

šokin 

všechny recenze uživatele

Přes některé nedostatky ve scénáři a režii se jedná o velmi dobrý přispěvek k tradici paranoidního thrilleru 70. let. Svůj podíl na výsledku má beze sporu skvělá hudba J.Goldsmithe. ()

druhaveta 

všechny recenze uživatele

Erbovní film měsícokonspirátorů, působivě věcný thriller stříknutý chladnou paranoiou a na správných místech odlehčený humorem (dialogy Goulda s Karen Blackovou mají timing jako od Gregoryho Mcdonalda), Hyamsův nejlepší snímek. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se konspirační teorie časem vyvíjejí a zdokonalují, musím přiznat, že rozporovači přístání na měsíci apod. to mají fakt vymakané, občas to na fórech čtu :-) Na filmu jsem byl v době, kdy měl v kinech premiéru a pamatuji se, jaký byl před ním proslov na téma neúspěchů západní technologie, lživě předkládané lidem pro vyšší zisky nenasytných upírů financí. Úplně mi to pokazilo celý film, komunismus je opravdu hnus od A do Z. ()

mogul01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu jiné sci-fi, ale ve výsledku jsem byl poměrně spokojen. Námět byl rozhodně zajímavý, jen konspirační téma se dalo možná trochu lépe zužitkovat. Zaujal mě Elliott Gould, kterého jsem do té doby znal snad jen z Dannyho parťáků. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Film, o jehož existenci jsem neměl až dodnes potuchy. A veliké přepkvapení. Odhlédnu-li od některých logických dějových lapsů, jednalo se o překvapivě velmi dobře a dovolím si říct až nadčasově natočený film s dodnes velmi aktuálním posláním. Co se týše formy, zejména kamera a nasnímání se mi velmi líbilo a scénář taky nebyl vůbec špatný. Prostě a jednoduše velmi příjemné překvapení a velmi vděčné 4*. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

pecka....Americká vláda si nemohla dovolit žádný průšvih,tak nafingovala úspěšný let na Mars,jenže cosi se zvrtlo a najednou zůstalo moc nežádoucích osob naživu,tak bylo potřeba je zlikvidovat za každou cenu...aby veřejnost neprokoukla tenhle "blafák"...Telly Savalas jako pilot práškovacího letadla byl skvělej..chci třetinu,chci půlku atd :-) ()

liberator 

všechny recenze uživatele

● v niektorých dialógoch a násilných vtipoch príliš pritlačili na pílu, ale tento film sa dá pozrieť bez problémov aj viac ako po dvadsiatich rokoch od vzniku. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

,Maskirovka' po americku o tom, že s výsadkem na Marsu to zase nebude tak žhavé. A s O. J. Simpsonem, který snad řekl jednu jedinou větu za celý film :-) Někdy jdou autoři divákovi hodně na ruku, ten si ale zaswe může říct, že přesně tohle čekal. Že to prostě věděl! ;-) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně nebudu na základě tohoto filmu zpochybňovat přistání na měsíci a další úspěchy kosmonautiky což s úsměvem sleduji u mnoha lidí co tento film také hodnotí, ale líbí se mi myšlenka kam až zajít pro úspěch a co vše za to obětovat. Na to jak je to starý film je stále poměrně originální a zajímavý. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Dnešní kinematografie je sice už trochu jinde a některé scény jsou díky tomu značně úsměvné, ale příběh je stále aktuální a dobře ukazuje to, co se může kdykoliv odehrávat, aniž bychom to tušili. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavou myšlenkou a celkově dobrým nápadem, který ovšem promarnil veškerý svůj potenciál ať už na chabých hereckých výkonech, nezáživných kulisách ale hlavně na tom, že na konci filmu je jednak snad nejhorší slow-mo efekt, co jsem kdy ve filmu viděl ale především si řeknete "a to má být k*** všechno??". Alespoň já jsem si to tedy řekl, protože když už vystřihli fázi skrývání se, tak alespoň tu nejzajímavější část, na kterou snad každý celou dobu čekal, tam nechat mohli. 2/5 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli pak Pter Hyams tehdy věděl, že jeho Kozoroh 1 bude bible pro všechny teoretiky a konspirační teorie kolem přistání na Měsíci? Čistě filmově je ale Kozoroh 1 fajn drama, trochu sci-fi, trochu přitažený za vlasy, ale baví mě to a i když to mělo být o 20 minut kratší, převládá spokojenost. NASA jsou ale teda pěkný hajzlové. ()

kyrtab 

všechny recenze uživatele

Paráda. Film, který se vůbec netáhl (někteří jen straší). Obsahuje scény pro mě nezapomenutelné, takový rozchod na tři světové strany, kdy vidíte, co na vás široko daleko čeká a s jakou výbavou do toho jdete.. Zakončení mi vyhovuje (no a rád bych viděl co následovalo). ()

Erian 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, docela i napínák, i když s trochu více či méně jasným koncem, akorát mě trochu štvalo to šlendriánství ze strany NASA, která nechala novináře žít, když byla tak důsledná v odstranění Elliota. No, i NASA se někdy utne:) ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama