Reklama

Reklama

Film sleduje dramatický osud tří kosmonautů, kteří jako první měli absolvovat let a přistání na Marsu. Těsně před startem však dostanou příkaz opustit kosmickou loď. Jsou odvezeni do vzdáleného opuštěného hangáru, kde je jim svěřen úkol. Mají svůj let jen fingovat. Kosmonauté zpočátku odmítají podílet se na ohromném, dopodrobna připraveném podvodu, který má odvrátit hrozbu, že by vláda v případě neúspěchu odmítla dále financovat program kosmických letů. Nakonec však souhlasí a zúčastní se jen předstíraného letu, který je z ateliéru prostřednictvím televizní obrazovky veřejnosti a oficiálním místům předkládán jako skutečný. Až na několik zasvěcenců, nikdo nic netuší. Mladý reportér Caulfield však předjímá pravý stav věcí a hledá důkazy. Prudký zvrat v situaci nastane, když se kosmonauté dozvědí, že se údajně stali obětí katastrofy a že jsou pro své rodiny a pro veřejnost mrtví. Pokusí se o návrat domů, cesta však je příliš dlouhá, nebezpečná a vysilující. (Česká televize)

(více)

Recenze (309)

pestak 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento film naposled v 80.letech. Pro originální námět a napětí mě to uchvátilo. Film jsem viděl znovu včera a vzhledem k nedávnému zveřejnění údajnému přiznání režiséra Stanleyho Kubricka o jeho spolupráci při natáčení falešného přistání na měsíci, si stojí za to připomenout snad jediný film, který se věnuje tomuto tématu.Ve film jde o Mars, proto má hodně nelogických záběrů, ale i tak má vzhledem ke stáří punc kvality. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaná konspiračka. Pro ty, co si to spojují s letem na Měsíc, je to samozřejmě důkaz, že vše bylo jinak, ale za to film nemůže. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se do poloviny spíše než sledováním zabýval myšlenkou, co tam ten scénárista a režisér chtějí řešit dvě hodiny a celkem i pomalu usínal, ale po první hodině mě děj přitáhl tím způsobem, že, ač to běžně nědělám, skoro jsem si okousal nehty napětím! Jo, jak tady píší kolegové, celý projekt Apolo mi teď přijde nějaký podezřelý. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých príspevkov na tému či VRTÍ PES CHVOSTOM alebo CHVOST PSOM :) Na svoju dobu veľmi slušný a nápaditý akčák. ()

Harald 

všechny recenze uživatele

Výborná myšlenka povyšující béčkový film do vyšší ligy. Od shlédnutí tohoto filmu si často říkám, jak je to s pravdivostí zpravodajství? ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Proč sc-fi? V té době to bylo lehce uvěřitelné. Znáte ty historky o Gagarinovi a o UFOnech uskladněných ve skladech NASA. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v dětství, viděl jsem znovu před rokem. Konspirační teorie a paranoické filmy jsem měl vždy rád, stejně jako falešnou propagandu a její odhalování. Celkem originální, neznám moc podobných filmů. Tento je zdánlivě proti Americké vládě, v zájmu uchování dobrého jména a uchránění veřejnosti před zmatkem, panikou a možná i nějakým tím coup d'etat. OK, to už přeháním, ale stejně je to dobrý movie. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad. Zbytek věcí to ale táhne dolů - dialogy kosmonautů jsou ploché, efekty hrůzné, jednání aktérů nelogické,... prostě na více než 3 to nemá. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce velmi zdařilé a poctivé dílo, námět je však pro dnešní tupou společnost jen těžko pochopitelný, přestože konspirace hýbou celým světem. Film nenudí ani vteřinu, udržuje diváka neustále v napětí, které s blížícím se koncem parádně graduje. poslední minuta filmu je trochu předvídatelná a lehce patetická, což však nezmění můj názor, že kozoroh jedna je velmi velmi dobrý film, který se neokouká. ()

DJDVD 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavý nápad, herecké obsazení není vůbec špatné, zpracování také ne, bohužel nějak nefunguje část filmu, kdy se astronauti dávají na útěk, ta působí místy až směšně. Je to škoda, jinak bych filmu dal lepší hodnocení. ()

Fruitik 

všechny recenze uživatele

Ja Vám ludia neviem... teraz nebudem hodnotit film ako taky (je na svoju dobu vynikajuci), skôr sa na to pozerám z hľadiska konšpirácie o pristáti USA na Mesiaci... Najlepšie poznajú triky s kamerami práve filmári... a keď to oni vedeli zvládnuť "Iba takto" v roku 1978, tak ja neviem ci o 9 rokov skôr - teda v 1969 - by boli schopní urobiť lepšie video o pristati ako toto... tu je na kazdom kusku vidno, ze je to hrané. Mám rád konšpirácie... a hoc je vela "kvázidôkazov" ze na Mesiaci neboli, po tomto sa skôr priklanam na stranu, ze boli... Okrem toho - vsetci radsej pocujeme o zahadach a spiknutiach ako o logickom zdôvodneni pochýb. Vyhladajte a pozrite si cast "Mythbusters" práve o tomto mýte. ()

muti 

všechny recenze uživatele

suhlasim s ThomasCrown-om, napad je jedinacny, ale starym dlhym spracovanim sa nedajte odradit, majte na pamati rok vyroby 1978 (34 rokov stary film!) Na tie casy to muselo byt sokujuce a velmi trufale natocit takyto konspiracny film. dnes uz vieme ze Amerika naozaj pristala na Mesiaci (US aj ruske lunochody tam stale su, sluzia stale na akesi laserove meranie vziadlenosti od Zeme), ale... podozrenie tu uz ostane :) ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Tak toto je veľmi vzácny žáner. Na tú dobu určite odvážne, nápadité a hlavne v dobe, kedy doznievala eufória letov na mesiac, akoby chcel niekto, niečo už vtedy "podpichnúť". Fakt zamyslenia sa hodné... ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná scénická hudba umocňující napětí!Film výborný ,ale technická kravina v tom , že i kdyby to byla skutečnost , kdo by jim sežral , že v malém modulu přežijí cca rok plus cesta zpět, jinak je to velmi emotivní snímek!!!!!P.S. Astronauti v programu Apollo a i další nikdy neměli při vstupu do kosmické lodě takto dlouhé vlasy!! Je to kravina , ale myšlenkově a dějově úžasné!!!.................A ještě k obsahu!Ať se Vitason nezlobí, ale toto:Raketoplán Kozoroh jedna je připraven odstartovat na Mars.... pokud Vitason neví jaký rozdíl je mezi raketou a raketoplánem tak ať radši obsahy k takovýmto filmům nepíše, ve vší úctě k jeho práci!!!!!!!! ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Videl som to v 80tych rokoch ako chlapec a v tych dobach a s tym, co sa tu vtedy v telke vysielalo to bola proste pecka. Z dnesneho pohladu v urcitych pasazach pomalsie, ale s nostalgiou a spomienkami cistych 5. ()

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama