Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raketoplán Kozoroh jedna je připraven odstartovat na Mars. Pár minut před zážehem se dveře kokpitu otevírají, dovnitř vchází ředitel programu a odvádí tři astronauty mimo loď. Kozoroh jedna řízený počítačem přesto odstartuje. Piloti jsou drženi přes rok na tajné vojenské základně, kde museli natočit za pomoci nejlepší filmařské techniky fiktivní přistání na Marsu. Celá veřejnost se připravuje na návrat raketoplánu, jenže se stane chyba a loď shoří v atmosféře. Astronauti vědí, že se musejíí dát na útěk, protože jsou jediným důkazem toho, že vláda tahala celý svět za nos. Boj o holý život začíná... (Vitason)

(více)

Recenze (310)

james11 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. "Takže teď jsme vlastně mrtví." Jeden člověk "vstal z mrtvých" a tím zničil snad všechny americké lety do vesmíru. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

film z kterého jde v některých pasážích mráz po zádech.moc pěkné.a taková maličkost.první film který jsem viděl na bluray.papa. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem byl šokován,a v podstatě nad tímto filmem můžu přemýšlet stále.Perfektně stupňované napětí.75% ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který dokazuje že Amíci na měsíci vůbec nebyli, sice kvůli hlavounům s NASA museli drobátko změnit scénář a za měnit Měsíc za Mars. Aby mohli natočit tento "pravdivý film". ()

90125 

všechny recenze uživatele

To bola bomba, keď som mal 12 a videl tento film v socíkovskom kine. Bolševik nám rád pustil film o tom, že kapitalizmus je podvod. Lebo predsa v socialistickom Československu bola všetko pravda a len jedna veľká pravda. Teraz vidím, že tento film je skôr len silná spomienka na detstvo a inak to až taká bomba nie je. Spústa vecí v rovine logickej, v ňom nefunguje. Dnes je tento film žrádlo pre stále viac módnejších internetových konšpirátorov, ktorí budú nakoniec schopní spochybnit aj vlastnú mater. Ale strašne dobre mi robí dívať sa na generáciu hercov Watersona, Goulda a Holbrooka. Tí dnešní herci pre mňa až tolko neznamenajú. 69 % ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Téma znela lákavo, ale tvorcovia sa rozhodli úplne vykašlať na akúkoľvek snahu o realitu. Ak by naozaj bol človek zatvorený takú dlhú dobu bez možnosti kominikácie s okolným svetom a vedieť to, čo by vedeli oni, tak by sa to na psychike človeka podpísalo dosť enormne a tu sa všetci tvária ako nič, fyzická premena žiadna. Chápem, že film vznikol v trochu inej dobe, ale pocity človeka vtedy neboli iné než sú dnes. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé někdy kolem roku 79 +/-. V letním, panoramatickém kině 70mm, s kvadrofonní aparaturou. Ještě teď mi naskakuje husí kůže, když si vzpomenu na zvuk chřestýšího ocasu, který "putoval" za našimi zády. Až teď zjišťuju, že ten blackman byl O.J. Bomba. Na svou dobu velmi odvážně natočený film. Jóó, to ještě byla v ušákově svoboda... Vynikající letecké záběry. A co na to Van Allenovy pásy...?  :-) ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl tenkrát dvakrát a docela mě uchvátil. Nyní vychází na DVD a možná si ho koupím, bych se po letech podíval znova. Je fakt, že od té doby koukám na Gagarina i Armstronga s odstupem a přemýšlím, co z toho je pravda a co bylo jen balamucení lidí. Závod o vesmír skončil a možná někdy po letech se dozvíme pravdu. V tomhle filmu aspoň jeden z astronautů dorazil domů a ukázal světu pravdu. Čtyři hvězdičky za originalitu. ()

Igwar 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet robí z tohto filmu pozoruhodné filmové dielo. Vo filme ide síce o mars, ale z kontextu jednoznačne cítiť, že inšpiráciou bola konšpiračná teória o pristátí Američanov na mesiaci. Režisér a herci odviedli skvelú prácu a film drží diváka v napätí až do samotného záveru. Napriek tomu, že ide o pomerne starý film, môže byť vzorom aj pre dnešných tvorcov thrillerov. Jedinú výtku mám k samotnému záveru, (pozor, bude spoiler, nedoporučujem čítať ďalej ak ste film ešte nevideli), kde film skončí (doslova zmrzne) presne v momente , keď col. Brubaker dorazí na vlastný pohreb v polovici smútočného prejavu prezidenta USA a uvítal by som ešte niekoľko minút, v ktorých by si divák dokonalešie vychutnal reakcie zúčastnených a strojcov podvodu po jeho odhalení. Keď som na IMDB hľadal meno hlavnej postavy, objavil som, že zrejme sa pripravuje a v roku 2010 by mal vyjsť remake tohto filmu, som naň veľmi zvedavý. ()

Border 

všechny recenze uživatele

mejch 5 hvězdiček je evidentně subjektivních nicméně je to biják mého dětství v době kdy sem film viděl jasných 5 a dnes by to bylo asi trochu méně,ale každej má svoje chvilky ()

Mydlan 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství o neuskutečněné cestě na Mars a lhaní které se vymklo kontrole, boj o holý život (ta scéna na skále je fakt sviňárna). Dobré herecké výkony, dobrá řemeslná práce, dobrý film. ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Paranoidní drama na téma "co kdyby,...". Moc povedené, skvělě obsazené (Telly Savalas hláškuje od první vteřiny), hudba Jerryho Goldsmitha je taky výborná, jen... ke konci to tak nějak ztrácelo šťávu a bohužel jsem se smál když osazenstvo sledovalo ve slow-mo přibíhající ústřední dvojici a prostřih a oni byli v normálním čase (Scary Movie 2 tuším mě nakazilo). I tak - doktor je výtečný slizoun, politická kulisa věrohodná a letecké finále skvěle nasnímané. 77% ()

january 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejgeniálnějších filmů co znám. Jelikož je to docela starý film, tak po technické stránce nic moc, ale mě se hrozně líbila ta myšlenka, detektivní pátrání, boj o život astronautů, závěrečná honička. Prostě úžasný film, který si udržel napětí až do úplného konce. ()

Blade Runner 

všechny recenze uživatele

Příkladná ukázka filmu, který vychází z paranoi amerického národa v 70. a 80. letech minulého století. Americký občan měl tehdy po květinkové revoluci pocit, že jej stát houpe jako malé dítě na houpačce a zpívá mu přitom písničku o krásných vesmírných cestách, které se však nikdy neuskutečnily. Námět je ryze americkým produktem a pravděpodobně nepřenositelný do jakékoliv jiné části světa, kde jinde by taky fotbalisti létali na Mars. Scénář byl pravděpodobně psán "od konce", a tak si film musel dovolit několik nelogických zaškobrtnutí, časových nesouladů a záhad. Tím koncem je bijákový happy end, který spěl k srdceryvnému obětí nad hrobem amerického hrdiny. Naštestí však režisér nenechal právě obživnuvšího amerického hrdinu doběhnout až k manželce, podezírám však scénáristu, že toto bylo jeho původním záměrem. Pokud by se ti dva na konci objali, považoval bych Kozoroha 1 za úplný brak, takto mohu říci, že se jednalo o průměrné béčkové drama ze 70 .let 20. století. ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Thriller s poměrně sugestivně vylíčenými konspiračními motivy, jejichž uvěřitelnost je dána hlavně živě představeným politickým zákulisím s několika trefně vykreslenými figurkami. Postavy kosmonautů, kteří se stávají revoltujícími oběťmi bezohledných machinací a měli by tudíž vzbuzovat nejsilnější emoce, jsou naopak překvapivě odbyté a ploché. Celkově průměrný film, který se veze na nehasnoucí popularitě teorií o zfalšovaném přistání na Měsíci. Sympatický je ovšem tím, že odhaluje největší slabinu podobně scestných názorů: kdyby bylo měsíční přistání skutečně podvrh, muselo by do něj být zasvěceno tolik lidí, že by se to prostě nedalo kontrolovaně ututlat. ()

nobodyx 

všechny recenze uživatele

Výborný film, napínavý. Výborné zpracování tématu. Ostatně kdo ví ,zda skutečně byli američtí kosmonauti na měsíci, nebylo to podobné "divadlo" jako cesta na mars v tomhle filmu? ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Hviezda dolu za niektoré žánrové klišé (novinár a dramatikcé útekové survival scény) ale celkovo veľmi zaujímavo uchopený nápad, ktorý je sám o sebe veľmi originálny, a aj ak človek vie tú dejovú drobnosť od začiatku film ho pohltí trápnosťou tej situácie ....proste skvele, pre milovníkov "vesmírnych scifi" (aj ke dten film vôbec scifi nieje) paradoxne povinnosť...zmení váš pohľad na projekty letov do vesmíru. ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama