Reklama

Reklama

Film sleduje dramatický osud tří kosmonautů, kteří jako první měli absolvovat let a přistání na Marsu. Těsně před startem však dostanou příkaz opustit kosmickou loď. Jsou odvezeni do vzdáleného opuštěného hangáru, kde je jim svěřen úkol. Mají svůj let jen fingovat. Kosmonauté zpočátku odmítají podílet se na ohromném, dopodrobna připraveném podvodu, který má odvrátit hrozbu, že by vláda v případě neúspěchu odmítla dále financovat program kosmických letů. Nakonec však souhlasí a zúčastní se jen předstíraného letu, který je z ateliéru prostřednictvím televizní obrazovky veřejnosti a oficiálním místům předkládán jako skutečný. Až na několik zasvěcenců, nikdo nic netuší. Mladý reportér Caulfield však předjímá pravý stav věcí a hledá důkazy. Prudký zvrat v situaci nastane, když se kosmonauté dozvědí, že se údajně stali obětí katastrofy a že jsou pro své rodiny a pro veřejnost mrtví. Pokusí se o návrat domů, cesta však je příliš dlouhá, nebezpečná a vysilující. (Česká televize)

(více)

Recenze (309)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Napínavý snímek, při kterém díky solidní atmosféře a hudbě občas zamrazí. Pár logických bot by se tu našlo (spíš více), ale nějak zvlášť mě to nerušilo. Herci veskrze příjemní, a v nudnějších pasážích sem mohl přemýšlet odkadže znám Elliotta Goulda (no bohužel mi to netrvalo zas tak dlouho takže za 4 :) ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Škoda že nejde dát 70% na ty to bylo přesně! Nebo kdyby třeba vypustili ten přeslazeně pathetický konec, tak bych dal i 80%! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované téma. Viděl jsem to již jako malý kluk. Abych si osvěžil paměť, tak jsem se na to po letech mrknul znovu. A líbilo se mi to přibližně stejně jako před lety. Mezi tím jsem si také přečetl mnoho zajímavých článků o skutečných přistáních astronautů na měsíci a s tím souvisejících teoriích. Takže po závěrečných titulcích Kozorohu 1 jsem se akorát mohl podrbat za uchem a položit si otázku. "Tak sakra byli tam ti amíci nebo ne ?" ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Psát komentář k filmu, který jsem viděl někdy v druhé polovině 70.let je ošidné, ale přesto.Když jde o vládní, či státní zájem, tak jde vše stranou.A je lhostejné ve kterém státě se tak děje.Jen si už nevybavuji jaký byl důvod odvedení kosmonautů z lodi par minut před startem.Asi někdo tušil, co se semele a nechtěl obětovat životy několika mužů.Ale zasáhla zlá náhoda a astronauti "museli" být odstraněni.A jak to dopadlo víme všichni.Prostě to prasklo a byla z toho parádní ostuda.Inu, lhát se nemá. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky konspiračních teorií a kvalitních thrillerů. Výborný příběh o trojici astronautů v nesnázích. Atmosféra se místy dá krájet. Brolin mi v mnoha záběrech připomíná Christiana Balea. Ani nemohu uvěřit, že Kozoroh 1 je stejně starý jako já, tak je to svěží zábava (snad jako se mnou :). ()

G.W.Bush 

všechny recenze uživatele

Jako seriózní představitel americké administrativy musím napsat, že konspirační teorie jsou nepodložené, protože já sám jsem byl na měsíci dvakrát a před týdnem jsem se vrátil z dovolené na Marsu. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Hele, když reportér řekne svýmu šéfredaktorovi, že si myslí, že právě teď narazil na něco opravdu velkýho, tak by ten šéfredaktor měl říct: Máš 48 hodin a koukej přinýst něco pořádnýho nebo tě to bude stát krk. Takhle bys to měl říct, viděl jsem to ve filmu." -Robert Caulfield- ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Místy hodně velká konverzační nuda a tím myslím, opravdu hodně velká. Dokážu si ale představit, že ve své době mohl tento film vyvolat nadšené ovace,dnes už poměrně vyčpělý námět. Blbé je i to, že bych tento film ani neoznačil za scifi. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tě péro. KOukám, že sem skoro cele měsíc nekomentoval žádne film. Je to trochu tím, že přecijen v tom létě toho tolik nestíhám, ale taky tím, že síždíme po 2. Hru o trůny, což je pecka. Tenhle film sem dokoukával v itošce z gauče při siestě :o). už za mada sem viděl, jak se na to fotřík kouká, ale určo mi říkal, Honzo, to se ti nebude líbit, tomu nebudeš rozumět, měl pravdu. Sice to zas tak složitý není, ale je to tam samej intrik a podfuck :o). No a to je asi tak všecko ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který opět mimo jiné oživil fámy o tom, že Američané na Měsící nepřistáli, a že to bylo všechno natočeno ve filmovžch ateliérech. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Netradiční konspirační-scifi, která skončila někde v půlce. Rozhodně by tomu prospěla nějaká výraznější herecká osobnost, která tu takhle chybí. Nebýt nadšenec vesmírných letů, dám jen za tři. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Slušný thriler, který spadá do sci-fi jen námětem cesty na Mars (která stejně neproběhne). Úpřimně řečeno, jediný co jsem si po letech pamatoval je vynikající závěrečná honička dvouplošníku s vrtulníky, jinak je to neurážející průměr. Než astronauti "zemřou" a začne boj o život uplyne skoro hodina a film se nese v poklidném tempu. Druhou survival půlku zase narušuje celkem zbytečná linie s pátrajícím novinářem. Z herců mě zaujal v malé, ale podstatné roličce Savalas a hlavně Holbrook jako ultraslizký manipulátor. Hyams točil dobrý film a tohle je dobrý film, ale ty tři hvězdičky co jsem dal původně odpovídají. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ohromně se mi líbilo, jak nekorektní prdel si tady Američané dělali ze sebe sama. Film jako takový už se mi líbil výrazně méně. Pořád mi to ale vychází na 4 pecky. Vám ostatním taky, jak tak koukám... :) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Fantastický konšpiračný triler so super obsadením a skvelým hudobným podmazom, najmä úderným úvodom a koncom. Toto vyšlo fakt super, viac takýchto filmov :) ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Pěkná spiklenecká konstrukce, vycházející patrně ze spekulací kolem přistání-nepřistání na měsíci. ()

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama