Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Recenze (392)

Lima 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozný, jak se píše. Když si odmyslím dějové faux-pas, že se všemocný Pán pekel nemůže vypořádat s bezvýznamným lidským červem, jde o film, jemuž nechybí atmosféra, místama solidní triky a člověk se u něho neukouše nudou. Arnie natočil už mnohem horší kousky. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Lima: já si myslím, že to tak hrozný opravdu je. Atmosféra filmu trochu nechýbí, ale z tématu satanismu se dá vyždímat mnoooohem víc. Triky taky nejsou k zahození, ale to mě prostě k dobrému filmu nestačí. A nudou jsem se místy kousala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě každý smrtelník bych nechtěl zažít konec světa, ale kdyby byl napínavý a akční jako je tenhle nemohl bych si ho nechat ujít. Arnold Schwarzenegger se upsal do role, která není zas tak bitkařská, neprojeví zde svojí svalovou hmotu naplno, i když ke konci bude rád že jí má a dokáže zahrát slušně, což se mi na něm líbilo. Akčních scén je sice pomálu, ale film má po celou dobu solidní spád a zajímavý děj. Sice je příběh nadsazený až hanba, nemožný určitě, ale když pojmu fakt, kolik toho ve Vatikánu mají ukrytého, kolik fakt dokážou ututlat a kolik se jich dokázalo vydrápat na povrch tak je mi to celkem jedno. Přední je abych se pobavil a tomuto filmu se to podle mě zdařilo. --- Co to kurva děláš?! - Ty krvácíš! - No jistě, že krvácím, když jsi to do mě našil. - Promiň, musel jsem to zkusit. - To teda zkoušíš pěkný voloviny! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $66,889,043Tržby Celosvetovo $211,989,043║ Arnold Schwarzenegger sa v tomto akčnom thrillery nachádza v dvoch rovinách, v jednej kde sa buduje v celku slušné temné až skľučujúce napätie a jeho zunovaná prepitá tvár nájomného ochrankára Jericha to len lepšie dokresľuje a druhá je už tá akčnejšia aj keď je v celku slušne natočená film trošku posúva do inej rozvláčnej roviny a tým mierne pokazí dojem s budovanej psychológie okolo diabla a dňa keď má nastať nielen veľký výpadok počítačov ale aj nadobudnúť predpovedaný koniec sveta. Gabriel Byrne sa v celku dobre zhostil úlohy diabla, jeho pohľad je miestami v skutku démonicky temný. U akčného hrdinu ako je Arnold sme väčšinou zvyknutý na drsniacky neohrození výzor ale do tejto úlohy dal aj trošku viac než naštvané pohľady, s úlohou bol spätý tak, že mu úloha sekne ako ušitá na mieru. /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Špatné... Bohužel!!! zajímavý námět, ale Arnolda to zakopalo jeste více do hlubin země. Po čase přezkoumávání jsem musel 1* přidat. Pokaždé, když tento film dávali v televizi moje oči se na něj usadili a já ho sledoval a nenudil se. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney : 1. Camel Song - Korn ,2. So Long - Everlast ,3. Slow - Professional Murder Music ,4. Crushed - Limp Bizkit ,5. Oh My God - Guns N' Roses ,6. Poison - Prodigy ,7. Superbeast (Girl On A Motorcycle Mix) - Rob Zombie ,8. Bad Influence - Eminem ,9. Nobody's Real - Powerman 5000 ,10. I Wish I Had - Stroke ,11. Sugar Kane - Sonic Youth ,12. Wrong Way - Creed , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neprekvapuje ma ani tak to, že vieš, kde je knižnica, ale skôr to, že do nej máš preukaz.“ Pekne drsný film. Na schwarzeneggerovku za 100 miliónov je to nečakane tvrdé a miestami dosť nechutné (bábätko cucajúce hadiu krv), nechýba dokonca ani erotika a nahé telá. Arnold je v pohode, jeho spojenie s komickým buddy parťákom nič moc, ale bolo aj horšie a v pár chvíľkach im to navzájom celkom vtipne odsýpa („S nafukovacou si sa rozišiel?“). Bohužiaľ Gabriel Byrne je určite jedným z najhorších kastingových rozhodnutí roku. Peter Hyams sa snaží (pôvodne to mal režírovať Arnoldov kamoš James Cameron!), ale od druhej polky sa mu to začne rozpadávať. Našťastie dovtedy je to prekvapivo kvalitné, dobré a temné. Apokalyptická atmosféra, Arnold v plnej forme (len pár rokov po T2, ktorý ho zastihol na vrchole fyzických síl). Po hodinke to ale celé začne ísť dole vodou, satan sa Správa ako debil, je možné, aby ho „nejaký“ smrteľník proste len tak zhodil z ôsmeho poschodia (alebo spražil raketometom) a čím viac začne Hymas siahať po CGI, tým je to bez debaty horšie a horšie. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zásadní film z hlediska Arnoldových hereckých kvalit: ve scéně, kde svádí vnitřní souboj s ďáblem, si zřejmě vypomáhal dvojtou dávkou Regulaxu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Gabriel Byrne je dobrej Satan, Arnold vypadá dobře ošuměle. Nenudí to a docela se to z obvyklé Hyamsovy tvorby vymyká, takže je to slabej průměr. Ale nebyl by, kdyby Peter skončil před tou pitomou honičkou v metru. To je nejhorší a nejsmutněji nejsměšnější scéna filmu. A od té chvíle to jde hodně z kopce. Kdyby to skončilo v předchozím duchu trošku temnějšího thrilleru, byl bych celkem spokojenej. Ale protože to předělali do pitomýho klasickýho akčňáku bez trošky inovace a ještě tak strašně klišovitě podanýho, je to průměr.pro Rybkuu nebylo to Ježíš v New Yorku, ale napsaný anglicky CHRISTINEYORK, což se dá chápat nejen jako Kristus v New Yorku (jelikož to vyřezával do hrudníku a svýho, mohl se gramaticky zmýlit), ale i jako Kristin York. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

A hvězdičku získává archanděl Gabriel, chci říct arciďábel. Docela se divím, že po vzoru svých křesťanských odpůrců tentokrát ostře neprotestovali satanisté. Protože myšlenka, že pána všeho zla přemůže jeden zdeprimovaný a nesmysly pronášející smrtelník, musí z jejich úhlu pohledu překračovat hranici rouhání tak o sto kilometrů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Divil by ses, co člověk slíbí, když hoří." Přepral Predátora i T-1000 a teď je na řadě Satan. Fajn. To je solidní soupeř. Zná skvělé finty a dokáže fantasticky vysvětlit Boží strategii: Když se stane něco dobrého, tak je to Boží vůle, když se stane něco špatného, tak cesty Páně jsou nevyzpytatelné. Tohle prokouknutí reklamního triku se mi líbí, ale zároveň si myslím, že souboj vládce pekel s vládcem posilovny mohl a měl být mnohem ďábelštější. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Konec světa mám svým způsobem rád - vážně mám - ale prostě už nejde jít s hodnocením výš než na dvě hvězdy - ty tři vypadají nepatřičně. 5/10, ale 2/5. Docela jsem si to i užil - jen to nechci vidět znovu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, vůbec ne... Jen trošku nevyážený. Schwarzenegger je docela dobrý a není mnoho fimů, kde by neustále dostával nakládačku (i od tlustejch ženskejch) a byl dokonce ukřižovanej. Gabriel Byrne je jako satan úžasně démonickej... Hodně to ubíjí střih, ale naopak zvedá kompozice záběrů, byť občas mizerně nasvícených, ale obě kostelové scény jsou úžasné. Mohutnost toho prostoru sama o sobě je děsivá, a když se zkombinuje se správnými hororovými prvky (lítající lavice, hořící svíce, nebo drobná postava uprosted prostoru, o které všichni vědí, že je to Satan, a že by tu neměl nic dělat) zvedají hodncoení navelice slušné 3 hvězdičky.. Kapitolou sama pro sebe je pak hudba, nebo někdy spíše zvuky. Občas probleskne skutečně zajímavý hudební motiv ale dost často je náhle velice nepřirozeně utnut. Naštěstí aspon na konci dostane větší prostor. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama