Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Faidra 

všechny recenze uživatele

A hvězdičku získává archanděl Gabriel, chci říct arciďábel. Docela se divím, že po vzoru svých křesťanských odpůrců tentokrát ostře neprotestovali satanisté. Protože myšlenka, že pána všeho zla přemůže jeden zdeprimovaný a nesmysly pronášející smrtelník, musí z jejich úhlu pohledu překračovat hranici rouhání tak o sto kilometrů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, jak je vidět tak Arnie už nám stárne a je to ve filmu vidět. Samozřejmě za to, že film je jen tak tak průměrný nemůže jen on ale hold už časy Terminátorů a Pravdivých lží jsou pryč. Největší zásluhu na celkové "kvalitě" má packal Hyams, kterému se občas trochu zadaří ale nikdy to není lepší než průměr. Film zachraňují jen celkem povedené akční scény. Jinak je to celkem bída. Možná ještě Gabriel Byrne jako satan celkem ujde ale trochu bych řekl, že kopíruje Pacina z Ďáblova advokáta. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z trojice filmov, ktore Arnie natocil po operacii srdca a predtym ako sa s T3 na dlhy cas rozlucil s filmovou karierou, mal tento film najväcsi potencial. Kladom je, ze tu Arnie nehra nejakeho obycajneho hasica alebo pilota ale skuseneho policajta, takze ma prilezitost ukazat sa v akcii. Hned ta uvodna so skutocnym vrtulnikom (ziadne hnusne CGI ako je dnes zvykom) je celkom pôsobiva a ponuka slusne kaskaderske kusky. Lenze to je predcasny vrchol filmu. Po väcsinu filmu Arnie hra zroneneho chlapika, ktory chlasta a smuti za mrtvou rodinou. A to je prvy velky problem. Arnie sa tu hlavne snazi hrat, co nikdy nebola jeho silna stranka a ani dôvod preco jeho fanusikovia sleduju jeho filmy. Naviac Arnie pôsobi nevierohodne ci uz ako zroneny otec, tak aj ako detektiv, ktory sa snazi namiesto svalov pouzivat rozum. Vzhladom na vazny ton filmu tu Arnie ani nema prilis prilezitosti na svoje legendarne hlasky. Mne prilis nesadla ani nabozenska zapletka, co bezne nemam rad a zaroven mi nepripadala prilis prepracovana. Namiesto nejakej logiky sa tu vsadilo na efektnost. Jednotlive sceny maju slusnu atmosferu, ale pôsobia samoucelne. Akcne sceny ma okrem uvodnej nahanacky prilis nenadchli. Väcsinou su plne trikovych exhibicii, ktore dnes uz pôsobia zastaralo. Vzhladom na Arnieho ucast by som chcel vidiet klasicku akciu s prestrelkami nahanackami a bitkami. A nie aby Arnieho zmlatila nejaka stara tucna posadnuta zenska. Takze vysledkom je netypicka Schwarzeneggerovka, ktora mne prilis nesedi a s jeho top filmami sa zdaleka nemôze rovnat, ale ziadna katastrofa to tiez nie je. Pre mna to je zbytocny film. 4/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě každý smrtelník bych nechtěl zažít konec světa, ale kdyby byl napínavý a akční jako je tenhle nemohl bych si ho nechat ujít. Arnold Schwarzenegger se upsal do role, která není zas tak bitkařská, neprojeví zde svojí svalovou hmotu naplno, i když ke konci bude rád že jí má a dokáže zahrát slušně, což se mi na něm líbilo. Akčních scén je sice pomálu, ale film má po celou dobu solidní spád a zajímavý děj. Sice je příběh nadsazený až hanba, nemožný určitě, ale když pojmu fakt, kolik toho ve Vatikánu mají ukrytého, kolik fakt dokážou ututlat a kolik se jich dokázalo vydrápat na povrch tak je mi to celkem jedno. Přední je abych se pobavil a tomuto filmu se to podle mě zdařilo. --- Co to kurva děláš?! - Ty krvácíš! - No jistě, že krvácím, když jsi to do mě našil. - Promiň, musel jsem to zkusit. - To teda zkoušíš pěkný voloviny! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejhorších akčních filmů, ale to neznamená že to je nějaká strašná sračka, protože akční filmy má arnie na docela nadprůměrný úrovni, bohužel se akle Arnold na boj proti zlu či satanovi moc nehodí a je to na tom filmu dost znát a ani scénář ho moc nepodpoří, ale to při jeho hereckých kvalitách by asi taky moc nepomohlo, ale přes všechny tyhle výtky se mi to i tak líbilo a dokázalo mě to slušně zabavit ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)
  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama