Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

O proti Predátorovi zde hraje Arnold bejvalého cajta, jež se bahní v depresích a nepůsobí tak sebejistě. Džungli nahradil New York a Vetřelce z Vesmíru nahradil samotný Satan z pekel. Celkem absurdní film, ale bavil jsem se královsky. Prvních dvacet minut mne moc nevtáhlo, naštěstí se pořádně sešlápne akcelerace a děj nabere úplný spád. Dostatek akce ve spojení s Arnoldem a fantastickým záporákem mi ke štěstí stačilo. Mrzí mne jen, že vizuál působí lacině a režie jest nestabilní, zbytečně mnoho střihů jak během akce, tak aj během pasivních momentů. Naštěstí právě Arnold to táhne v pohodě, má plno úžasných hlášek a jeho kolega ho skvěle doplňuje. Potěší Robin Tunney a Gabriel Byrne, na to že hraje Satana, má nesmírné charisma, svojí roli si užívá a jeho dialogy skutečně nutí k zamyšlení, film mi přišel i co se týče filozofie dost bohatý. Akci tvoří exploze, ty nejsou stoprocentní, ale souboje a střelba už stojí za to. Při situaci v bytě se třemi zabijáky jsem se škvařil v napětí. Šarvátky jsou krátké, maj dynamiku, živočisnost a přestřelky absolutně nekompromisní, jedná se o Rko. Potěší i dostatečný konec, zajímavá atmosféra a zejména souvislosti, takže každá akce a situace není na efekt, spíš přirozená reakce. Jinak i když Arnold představuje pořádný hovado s glockama a m4 s granátometem, dosáhne slušného bodycountu, nakope mu prdel stará babka :-)))) no bavil jsem se, film jsem nebral vážně a tou absurdností a dostatkem akce se slušným hereckým ansáblem nuda neměla prostor. 8/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle slušně minulo cíl, jen málo chybělo k tomu, aby se z toho stal propadák. Jedna věc mě po zhlédnutí udivuje, pořád tomu nemohu přijít na kloub. Jak tohle mohlo mít rozpočet 100 milionů dolarů? Komu ty peníze přistály do kapsy? Protože bych cenovku viděl možná tak na čtvrtině. No nic, jde se hodnotit...Filmy s tématikou ďábla mám rád, ale Konec světa mě nedokázal skoro ničím zaujmout. Jediný aspekt film držel nad vodami odpadu, a to Gabriel Byrne coby satan. Ten svým uhrančivým pohledem film nesl na svých bedrech, každou scénu, kdy byl na plátně, jsem si užíval. Na druhou stranu, Schwarzenegger vypadal, že ho to natáčení vůbec nebaví, strojově odříkával své hlášky a vypadal fakticky znudeně, což mě negativně překvapilo. Vizuál dost podprůměrný, praktické efekty ještě ušly, ale když došlo na triky, tak ve mně snímek vyvolával výbuchy smíchu, zejména ten CGI ďábel. Jinak závěr vyloženě tragický, tam jsem jasně viděl, že tvůrcům došly jakékoli tvůrčí nápady. Za Byrneho ještě ty 4/10 dám, ale... ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Arnie je zde naprosto drsnej frajer, co má problémy s chlastem a look a lá Max Payne. Příběh je v hodně duchovní až silně ujeté rovině a některé skutečnosti nedávají naprosto smysl- že by byl Satan takový máslo? No... Ale jasně, ve srovnání s novodobými akčnáky, které jsou nabušené akcí a tím to končí, má Konec Světa aspoň něco navíc. Má výbornou atmosféru, mě nenudil a navíc plyne v pohodovém tempu až do konce. Oscarofka to není, pohodofka na nenáročný večer jo. A že dávaj všichni 1-2*, dám 4*. A basta! :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Fakt debilní film o tom, jak v atmosféře hysterie Y2K Arnold brání Satanovi, aby si zapíchal. Béčkař Hyams vykrádá obrazy a nápady z různých hororových klasik a snaží se to namixovat s trochu akce a hlášek pro Arnolda, což bohužel vedle dementní zápletky nešlape. Aspoň jsem měl radost, že pobaveně hrající Gabriel Byrne dostal po všech mizerně placených kvalitních filmech dobrý honorář. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutné akceptovat fakt, že pro všemocného ďábla je pouhý smrtelník téměř rovnocenný soupeř. Rovněž nebude od věci smířit se s tím, že na téma satanismus už vznikly poněkud hodnotnější počiny, ale již k věci. Konci světa rozhodně nelze upřít ponurou atmosféru, k níž nedílnou součástí přispívají démonické chorály. Gabriel Byrne coby představitel temné strany a krom toho nositel těžkého charismatu si roli Satana náležitě vychutnává a je to znát. Speciální efekty nejsou k zahození a v některých sekvencích budí dojem dobře odvedené práce. Přes všechny klady se však End of Days označení "béčkový film" nevyhne. 65% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama