Reklama

Reklama

Stake Land II: The Stakelander

  • USA Stake Land II (více)
Trailer

Martin (Connor Paolo) je mladý muž, ktorému po smrti milovanej partnerky a dieťaťa neostáva nič iné, ako opustiť rodné mesto. Napadne mu vyhľadať svojho učiteľa (Nick Damici), legendárneho lovca upírov, aby sa spoločne pokúsili zastaviť bratstvo upírov, ktoré má nového lídra. Ten vie, na rozdiel od svojho predchodcu, útoky upírskych zombie dokonale naplánovať, a tým spôsobiť omnoho väčšie škody a straty na životoch, ako tomu bolo v nedávnej minulosti. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (33)

tron 

všechny recenze uživatele

Na svete sú tisíce hororov o upíroch, ale ak ma z tohto počtu zaujalo aspoň 50, tak je to veľa. Nemám upírov rád. Sú nudní. Prvé Stake Land však s nimi jednak narábal ooriginálnym a osviežujúcim spôsobom a jednak bolo zvláštnym spôsobom zasnené, až filozofické. Oslovilo ma depresívne, skľučujúce spracovanie vampírskej epidémie. Dvojka nie je zlá, ale už to nie je ono. Atmosféra je síce podobná tej z jednotky, no je predsa len už slabšia. Problém vidím aj v hlavnom hrdinovi, ktorý rozhodne nevyzerá, že by bol schopný dlhodobo odolávať upírskej apokalypse (napriek tomu, že ho hrá ten istý herec, čo oceňujem, ale v tomto prípade by možno bolo lepšie preobsadenie). Mnohí sa určite tešia na návrat „majstra“, ktorý bol v jednotke skvelý. Bohužiaľ, v dvojke Nick Damici pripomína paródiu seba samého. Tučný starý fotrík absurdne všetkými pokladaný za žijúcu legendu. Nepotešia ani nové postavy; sú strašne zlé a nudné. A druhá polovica, odohrávajúca sa v „pevnosti“, ma už fakt strašne nebavila. Takže nie, toto nanešťastie nevidím ani na 3*. Produkoval to (a menšiu rolu si zahral) kontroverzný Larry Fessenden (The Last Winter, Wendy a Lucy, The Battery, We Are Still Here). ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Stake Land Jima Mickla z roku 2010 patřil v rámci vampíří tematiky mezi špičky svého subžánru. Vyznačoval se zejména pomalejším tempem, které umným způsobem přispělo k vytvoření přesvědčivě skličujícího obrazu upíří postapokalyptické Země. Sequel s názvem Stakelander již příliš důvodů ke chvále nenabízí. Scénář se až příliš zjednodušil, takže náročný hororový divák, neřkuli přímo hororový expert jako já, si na své příliš nepřijde. Upíři jsou většinu stopáže drženi mimo záběr a poté následují jejich hromadné útoky, což z hlediska atmosféry nepředstavuje zrovna optimální řešení. Ve výsledku se jedná o koukatelný horor, jenž má však k důstojnému pokračování zdařilého Stake Land velmi daleko. Uděluji slabší dvě hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svet je stále ovládnutý upírmi a Martin (Connor Paolo) stratil kontakt s Majstrom (Nick Damici). Svetu vládne tajomné a kruté Bratstvo, ktoré vedie upírska žena. Keď táto žena zavraždí Martinovu rodinu a známych v osade New Eden, je nútený vydať sa na cestu, aby mohol opäť spojiť sily s Majstrom a s jeho pomocou zastaviť krvavú vládu upírov. - Na to, že sa na velkej časti tohto hororu podielali také mená ako Larry Fessenden a Nick Damici, je to v mojich očiach až prekvapivo slabý projekt. Samozrejme je až príliš silno vidieť chýbajúci rozpočet, ktorý nebol vysoký ani u prvého Stake Land, ale ten sa to snažil aspoň nahradiť kopou upírskej akcie. Tu sú len akési nájazdy upírov, ktoré sa logicky odohrávajú počas noci, ale zdali sa mi nezáživné a boli takmer bez krvi. Postavy Martina a Majstra už nie sú tak zaujímavé, pretože sú už skúsenejší a zmizla tá línia, v ktorej starší a skúsenejší bojovník s upírmi učil svoje triky toho mladšieho. Scenár bol podla mňa schopný a autorovi bolo jasné, kam to má celé smerovať, pretože začiatok a koniec sú vykreslené zaujímavo, lenže tá náplň medzi tým je akosi nedostatočná. Vďaka ideálnej stopáži sa však nejedná o najhoršiu volbu pre menej náročného hororového fanúšika. + Larry Fessenden + herec z Stake Land a Friend Request + herec z Stake Land, Dark Was the Night a Late Phases + herec z iZombie + herečka z Stake Land ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Martin je mladý muž, ktorému po smrti milovanej partnerky a dieťaťa, neostáva nič iné, ako opustiť rodné mesto. Jeho jedinou možnosťou je tak vyhľadať svojho učiteľa, legendárneho lovca upírov, aby sa tak spoločne pokúsili zastaviť kult upírov, ktorý má v poprednej pozícii nového lídra. Ten vie totiž na rozdiel od svojho predchodcu útoky upírskych zombie dokonale naplánovať, a tak spôsobiť omnoho väčšie škody či straty na životoch, ako tomu bolo v nedávnej minulosti. "Stakelander" ako sequel "Stake Land 2" nesklamal. Masky spracované na výbornú, keď sa objavilo nejaké to gore, bolo taktiež na solídnej úrovni. V rámci možností som skutočne milo prekvapený, ako to celé vypálilo. Mnohí budú hundrať, lebo príbeh, respektíve celková kvalita snímku ani z ďaleka nedosahuje úroveň prvej časti. Škoda len, že sa na tak krátku stopáž predsa len nekládol väčší dôraz na akciu, ktorej mohlo byť najmä v prvej polovici viac. Točia sa však omnoho väčšia sračky, takže ja tie tri zaslúžené ☆ nakoniec bez problémov dám. Myslím, že si to tvorcovia za tú snahu zaslúžia, pričom nevidím najmenší dôvod prečo by som mal tomuto "malému" hororu svojim hodnotením zbytočne škodiť - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, zpočátku spíše komorní drama a až v závěru boj o pevnost. Příliš je vidět nízký rozpočet, nevelký kompars a příběh nenabízí nic, co by už fanoušek hororů neviděl. Dost mi vadila tuctová kamera, která občas nasnímala pěkné exteriéry, především západy slunce, ale po většinu času působila ošuntěle a televizně. Na druhou stranu útoky upírů měly napětí, svižná byla i scénka v domě postarších manželů, kde přišly ke slovu sekáček na maso a puška. Došlo i na gore, byť ho mohlo být více - probodnutí, podříznutí, stržení nehtu a snad jen ta hlava mohla být odsekávaná v přímém záběru. A Matku bych čekal více démonickou a obtížněji porazitelnou. Jako celek veskrze průměrné, ale vše od poloviny rychle uteče, což beru jako plus. A upíři jsou zkrátka fajn rasa.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Na co SyFy sáhne to domrví.Ani jednička není bůh ví jaký dílo, ale měla aspoň trošku rozpočet, nějaké ty dobré akční scény a finální fajt leč obšlehnutý včetně záporáka z Blade dvojky ušla.Dvojka má hovno, doslova rozmázlý po papíře nazývající se scénářem, hovno má v kase na rozpočet a hovno mělo smysl jí vůbec točit.Damici má sice pořád svoje charisma, ale jako scénárista vaří z vody, nemá ani vyndru a je to bohužel příšerně vidět.Když si odmyslím tu dementní hudbu, která tu nudu provázela celej film tak hlavní hrdina ve filmu chodí po opuštených a rozpadlých místech amerického vidlákova (kde takový břečky můžete točit jako na běžícím páse.) a občas po někom vystřelí šíp.Nejhorší na tom vše je, jak jsou tam rádoby dvě překvapivé scény, které jsou obě předvídatelné až bych zvracel.přívětivému párů důchodců jsem viděl až do žaludku a to samý tomu malýmu hošíkoj v hábitu....ještě že ho efektivně podřízl, jinak bych se tý sračce nezdráhal udělit jednu stárku.Naprostá zoufalost a zbytečnost a i když je jednička slabý béčko na sotva jedno shlédnutí, tenhle odpad jí dělá jen ostudu.30%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Obyčejnému fanouškovi tu zbydou jen oči pro pláč, protože kvalit svého předchůdce toto pokračování nedosahuje ani z poloviny. Jednička totiž měla alespoň částečně slušně propracovanou atmosféru a několik zajímavých pasáží (jak co se soubojů s upíry či fanatiky týkalo, tak i seznámením se s vedlejšími postavami). I z toho důvodu tohle upírské road movie mělo tolik lidí rádo. Tady se však dočkáme hodně vlažného tempa, hromady nudných pasáží a naprosto nezajímavých postav. Nick Damici už dost zestárl a hlavně ztloustl – takže zřejmě musel spoustu bojových scén přenechat svému mladšímu kolegovi, jenže zarostlý Connor Paolo už prostě nebyl ten pohledný mladík, takže i on ztrácel body charisma. Pak tu máme páreček starých bukvic a mladé děvče, které za celý film téměř nepromluví. Co mi však vadilo nejvíce, že hodně scén bylo špatně podsvícených, takže krvavou podívanou si užijeme jen z poloviny, gore taky moc nevyniklo a navíc hlavní záporačka byla taky dost chabá. To její předchůdce byl alespoň pěkně brutální prase (zas měl ale kupu nudných pánbíčkářských keců…). Ani samotná krajina už nebyla tak atraktivní. Vlastně se ani nedivím, že tohle pokračování moc velký úspěch nemělo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pokračovania vydareného Stake Landu z roku 2010 sa zhostila televízia Syfy, čo už samo o sebe avizovalo pokles kvality a tak sa aj stalo. Najväčšou chybou je, že z nemŕtvych už nejde strach, sú tu vlastne iba do počtu a v popredí príbehu je spor upírov ovládajúcej ženskej, prezývanej Matka s bandou starých priteplených notorov. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Trochu jiné není špatný nápad ale je to slabé tu skoro dokonalost co měla jednička tohle pokračování slušně ztrácelo ale přesto jsem dal šanci na úspěch v některých scénách a momentech. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct a prostě MUSÍM trochu zaspoilerovat - ca ve čtvrthodince jsem si zrovna v duchu říkal "...kur.va co je tohle za patetický kecy, jestli ho ti dva v noci nebudou chtít zabít a sežrat, tak...", no a vzápětí... Wow. Pardon za tohle blbé 'trendy' citoslovce, ale nevím jak se to řekne stejně výstižně česky. Prostě nářez. Ale jedna hvězda stejně musí dolů. Třeba za tak klišoidní scénář, že stejně jako zábavně brakový byl i dost primitivní a nenápaditý. Za kvantum šablonovitých dialogů, "hlášek" i celých scén, které by patřily spíš do parodie. Za vyžraný pupek směšného dýchavičného tlouštíka jménem Bat, který se marně snažil být za drsňáka (asi ten nejvyžranější chlap, jakého jsem zatím v postapu viděl). A taky za černo-bílý předsmrtný chlapský polibek a "ajlavjú", tenhle moment jsem fakt nepobral. Zkrátka jednička z desátého byla určitě lepší. Ale tahle všechna má kritika neznamená, že by mě Stakelander nebavil, naopak, lobotomizovaná jižanská postapa se slušnou výpravou já miluju. No a když jsou v nich navíc ještě upíři, kterým šéfuje jedna sexy jednooká blond upírka, tak leckteré jejich slabiny shovívavě přehlídnu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To, co bylo na prvním Stake Landu relativně neokoukané, tady působilo jako mdlá nuda a ten rádoby filosoficko-existenciální podtext tady vyzníval do ztracena. Zůstalo to tak na rvačkách a maskách upírských zombie a to nebyla žádná sláva. Čestná výjimka pro zubatou vůdkyni, která ale dostala až příliš málo prostoru. Herecky také nikdo neuchvátil a naopak jako castingový kiks vidím necharismatického hlavního hrdinu. 30% ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je na tom moc vidět ten sešup o třídu dolů, jak na to šetřili každý kanadský dolar, ale první film má v mém srdci zvláštní místo, takže z pokračování jsem byl původně nadšen. Během projekce se sice občas objevila nahořklá pachuť, ale celkově mě stakelander na hodinu dvacet slušně zabavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Stakelander“ se jako pokračování nepovedlo. Není to vyloženě špatně odvedená práce, ale tam, kde si tvůrci u prvního filmu „Země kůlů“ dali záležet na atmosféře a na budování zajímavých postav, tady si mysleli, že je už v podstatě z půlky hotovo, jenže to ani zdaleka nebylo a oni podcenili budování atmosféry a prostě hráli jen na známé postavy. To tentokrát nevyšlo a snímek se nepovedl. Nedovede vás vtáhnout. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jak vypadal první díl slibně, tak pokračování bylo katastrofální. I když stopáž byla 80 minut, tak se děj stejně nudně táhne. Je to bez špetky akce, hororového nádechu, prostě takový nemastný neslaný. Prostě nuda velebnosti. 15% ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Další zbytečné pokračování, které ničí skvělý první díl. Věci, které náramně fungovaly, děsily v předchozím díle jsou tady prosté, nudné a úplně pohřbené. Z mistrova učence se stane nemilosrdný nasraný zabiják, který touží jenom po pomstě. O Esmeraldě hlavní záporačce, ani nebudu mluvit. Dávám 50% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Bohužel pokračování béčkového avšak skvělého Stake Landu vyšláplo snad veškerá žánrová klišé, co se do krátkých osmdesáti minut vešla. Herecky a vizuálně je to překvapivě v pohodě ale má to nula šťávy a nula napětí. Škoda promrhaného potenciálu, a i když film zrovna neurazí, tu třetí hvězdičku dávám z úcty k o šest let staršímu předchůdci. ()

Deryll 

všechny recenze uživatele

Né tak chváli hodné jako jednička ale nákou uroven to estě má... 3* (Hlavně za povedený záčátek a slušný konec!! ) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

O poznání horší než jednička, sice to má furt kouzlo skoro až westernovýho americkýho prdelákova, bohužel co se týče postav a příběhu už to hodně zadrhává. Nejzkušenější postava z minulýho dílu tady bezdůvodně dělá začátečnický chyby a do toho tam namontujou duo starejch teploušů (myslel jsem že rok 2016 byl ještě normální). Za tu hodinku a půl se toho stane zoufale málo, upíři už nejsou taková hrozba a pár z nich si tam vesele pochoduje ve slunci. Nechápal jsem to a připomínalo mi to pozdější série Walking Dead. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce si hlavní postavy obrátily role, ten mladší teď ochraňuje většinu času toho staršího, taky že už to není ten mladej zelenáč, ale zkušený lovec. Lehčí pokles v hodnocení je kvůli tomu, že je to v podstatě to samé, co první díl. Na začátku se dozvíte, že nesmíte nikomu věřit. Pak tu opět máme ty ''krásné'' zombie upíry, vyšinuté náboženské bratrstvo, které má pod palcem královna upírů. Nesmí chybět ani lehce zaostalejší skupiny, které pro pobavení unáší zbytky přeživších a nechávají je v aréně bojovat proti jiným lidem, i upírům. Samozřejmě jak je zvykem v každé apokalypse, i na kanibalismus musí dojít. Královna za moc nestála, na to, že dokázala ovládat upíry a všichni z ní měli strach, bych si ji představoval drsnější. Sledovat se to pořád dá a ničím to neuráží. ()

Reklama

Reklama