Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký pilot se během druhé světové války setká v Anglii s mladou ošetřovatelkou. Oba se na první pohled do sebe zamilují a Margaret zamlčí před Davidem důležitou věc. Je provdaná. Když Davida za nepřátelskou linií sestřelí, setká se Američan s britským tajným agentem a zjišťuje, že ve skutečnosti je manželem jeho milé. Jestli ale chtějí oba muži přežít, musí spolupracovat. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (27)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poměrně nanicózní pokus o válečnou love-story říznutou trochou toho milostného dramatu, která vám podobně jako krumpáč do hlavy jedním uchem vejde, druhým vyjde, ale narozdíl od onoho populárního nástroje vám v hlavě nezůstane. John Barry jako obvykle svou hudbou nic nekazí, ale Hanover Street by pozvedl jedině božský komponistický výkon, a toho se tu nedočkáte. Neřešit, klidně i přepínat, závěrečná čajová hláška vám klidně může uniknout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,000,000Tržby Celosvetovo $-║ taký ľahší oddychovejší vojnový film, s občasnou slušnou akciou a niekoľkými dobrými frkmi /55%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V roce 1979 byly natočeny dva válečné filmy, v nichž si zahrál v té době tak nesmyslně populární Harrison Ford. Jeho roli v Apokalypse člověk ani nezaregistruje, zato v Hanover Street vyloženě "kraluje". Mám-li hodnotit poměr smíchání válečného a romantického žánru, tak ten válečný je na typicky nesmyslné, silně pochybné, a především vyloženě slabé úrovni, kdy nemá cenu rozebírat bombardovací nebo i útěkové akční scény. Zato jako romantický milovník z toho vychází Ford s překvapivě čistým štítem. V roce 1979 ještě v sobě měl trochu nervozity a začátečnictví na to, aby se mohl pokusit o ztvárnění mladého, na první pohled se zamilovavšího, amerického vojáčka. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams prostě nebyl nikdy dobrý režisér. Měl námět z kterého se dalo vytřískat velké drama, ale jeho neschopná režie tenhle film zabila. A nejenom ta - i scénář. Laciné scenáristické berličky a dále romantické dialogy, které vypadají jako kdyby je psal čtrnáctiletý puberťák ( patos, klišé, kýč ). Navíc postavy své hrozné repliky jen ledabyle odříkají, ale neprožívají ( ani Harrison Ford nestojí za nic ). I melodramatická sentimentální hudba Johna Barryho dělá z tohoto filmu příšernou limonádu. Většinu filmu se nic neděje a jediné dvě slušně natočené scény se odehrají ke konci filmu. Jedna napínavá a druhá akční ( alespoň ty Peter Hyams trochu umí - ale neradujte se, i tam je minimálně dvakrát vidět, že na motorce při spektakulárním skoku přes most sedí figurína ) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut filmu mne upoutalo. Laškování Harrisona Forda s Lesley - Anne Down v ulicích válečného Londýna bylo vtipné a romantické. O filmu jsem nic nevěděl, proto jsem se zaujetím sledoval (coby fajnšmekr válečných filmů o letcích) další osudy amerického kapitána bombardéru B25 Mitchell. Kdyby film pokračoval jako milostné drama či románek výše zmíněných a válka se odehrávala v pozadí, mohl mít zřejmě o dost vyšší hodnocení. Zpracování letecké základny kdesi v Anglii a starty Mitchellů k náletu ještě ušly. Stejně tak byl obstojně zpracován briefing osádek a konflikt velitele letiště s Fordem. Dál už to však byla jen bída. Pominu-li neustálé trapné hlášky navigátora které mne iritovaly, dostaneme se k hlavní dějové linii a špiónsko akční zápletce. Doba vzniku filmu byla dobou akčních filmů a tomu odpovídá i nesmyslnost a přiblblost celé dalšího děje. K dovršení všeho hrdinové bojují s totálně tupým wermachtem, kterému to samozřejmě ve smršti střel a explozí Ford s Plummerem natřou. Tu druhou hvězdičku dávám za úvodní melodii od Johna Barryho. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátky Harrisona Forda, než z něj byla opravdová superstar. Tentokrát ve válečném filmu, který se více zaměřuje na ne úplně nosnou love story. Ale film to není vůbec špatný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další film, kde Němci střílí jak ponocný, aby hlavní hrdinové mohli vyváznout z neřešitelné situace. Navíc příšerně přeslazená limonáda s trhlými dialogy. /1. 1. 2011/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost velke sklamanie od nevyrovnaneho rutinera Petera Hyamsa pretoze v tej dobe este tocil nedpriemerne filmy. Na pomoc si dokonca zavola vychadzajuce hviezdy Harrisona Forda, Lesley-Anne Down a uznavaneho Christophera Plummera, ktori hraju akterov milostneho trojuholniku pocas druhej svetovej. Karty na kvalitny film mal rezoser rozdane dobre, ale nejak mu to po ziadnej stranke nefunguje. Prva scena medzi Fordom a Downovou je este celkom zabavna a funguje, ale vsetky dalsie su neskutocne nudne a osudovost, ze su vo vztahu, ktory nema perspektivu im neuverite ani na sekundu. Plummer filmu potrebne grady tiez nedodava, pretoze tak nevyrazne hrat som ho snad nikdy nevidel. Behom celej prvej hodiny sa skoro nic zaujimave nedej a kludne by sa dala skratit aspon o pol hodinu. Potom sa konecne dockame spionskej podzapletky, ktora slubuje zabavu v podobe akcnych scen. Tempo sa nadalej prilis nezrychly, o nejakom napäti sa tiez neda hovorit, lebo su vam postavy ukradnute, ale zaverecna akcna nahanacka na motorkach a prestrelka na moste pobavia, pretoze svojim sposobom predstavuju ocividnu pripravu Harrisona Forda na jeho neskorsie eskapady v ulohe Indiana Jonesa. Vysledkom je neznamy film s Harrisonom Fordom, ktory pravom zapadol a nema zmysel s nim stracat cas. 4/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Béčkar Hyams sa nezaprie. Akčné scény sú mizerné, figuríny v nemeckých uniformách by rozoznal aj slepý. Samotný príbeh nemá veľmi čím zaujať, ale nie je to až taká katastrofa, pri ktorej by ste sa unudili k smrti. Ford občas trúsi obstojné hlášky. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Milostná romance zasazená do roku 1973 v Anglii, konkrétně v Londýně. Mladý americký pilot se zamiluje do místní dívky, ktrá je ale vdaná za důstojníka rozvědky. Osud tomu ale chtěl, aby se oba muži setkali při plnění nebezpečné mise ve Francii, kde musí získat seznam dvojitých agentů pracujících pro Němce. Celé mi to připadalo takové neslané. První půle odehrávající se v Londýně byla typickou romancí, kterou Harrison Ford zvládl celkem dobře. Párkrát si odskočil do luftu, aby shodil pár bomb a pak se vrátil za svojí milou. No když už jsme u těch letadel, záběry při bombardování byly nedostačující. Sice jsme viděly pár B-25, ale flak a pak ty padající bomby (snad nějaký cáry hader), špatné. Potom, když se děj přenesl do Francie, vystřídala romantiku akce. Místy celkem slušná, na gestapu i napínavá. Takže celkově - jako romantický film dostačující, jako válečný s přimhouřeným okem taky. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V této válečné romanci s výbornými dialogy, která se musí líbit všem, kteří ocenili (většinou nepochopený) Seltzerův Záblesk, si H.Ford natrénoval spoustu věcí, jež později zúročil v Indianu Jonesovi- nejen drsného chlapíka s měkkým srdcem, ale také honičku s nacisty na motorkách či dramatickou sekvenci na visutém mostě. A k tomu ty roztahané Barryho smyčce... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, asi tak ako pise T2, taky lahsi oddychovy film na pozadi WWII. Harrisona Forda som nikdy nemusel, ten herec mi je odporny : 50 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušná vojnová dráma so silnou romantickou linkou. Atmosfericky síce slabšia...treba čakať až na druhú polku filmu, v ktorej sa príbeh viac rozbehne. Inak fajn námet. Akčných a hlavne vojnových scén je menej, ale v globále mi to ani nevadilo. A oddychovejšie spracovanie plní svoj zámer na spríjemnenie popoludnia. ()

Shetland 

všechny recenze uživatele

Nemastně neslané, naprosto nevyužitý potenciál. Film začíná být zajímavý až po skoro hodině, kdy se konečně děj přesune do akce, ale i ta je příliš jednoduchá a krátká. Třeba jsem se vůbec nedozvěděl kdo je ten zrádce, celé je to dějově velmi klišovité a postrádá to lepší scénář. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

No už začátek filmu mě dost rozladil. Věděl jsem, že tam bude romantika, ale dostat ji ve válečném filmu v prvních pěti minutách v takovém množství, to se nepovedlo ani Bayovi v Pearl Harboru. Nicméně nálety jsou slabé a ta trocha špionážní akce snad ještě slabší, takže nám zůstává opět milostný trojúhelník a rádoby dobrý konec. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Od Hyamse jsem viděl pár výborných scifáren a Ford byl můj milovaný herec, takže jsem před lety Hanover Street marně sháněl. A když jsem film zapnul, byl jsem v šoku že na mě vybalil další červenou knihovnu, navíc se stejným námětem jak Amíci. Americký voják (tedy letec) v Londýně a žena, která už někoho má. Do pěti minut se políbí, do deseti zamilují, do dvaceti přijde sex a přitom pronášejí naprosto pekelné, kýčovité fráze. Je to málo? Ona má doma holčičku a manžela, který je svatý, navíc jako špion musí do Francie pro seznam německých špionů. A samozřejmě letí oba hrdinové, uvíznou a musí se spoléhat jeden na druhého. Prostě ultimátní béčko. Naštěstí je to krátké, Ford má charisma a romantika ustupuje napětí a akci. A tu Hyams umí, finální scéna (motorky v lese, most) byla famózní. A dopadlo to rozumně, takže smířlivé 3*, ale tady mi došlo jaký byl Hyams béčkař. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Jako Love Story obstojné,jako válečný film těžce nezvládnuté.Film "drží" Harrison Ford,krásná Leslie-Anne Down a hudba Johna Barryho. ()

Reklama

Reklama