Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný kýč. Ale zase hezký. Po vizuální stránce učiněná lahůdka, navíc s velmi sympatickým hlavním hrdinou a pěknou hudbou. Po přečtení popisku k filmu už v podstatě budete znát dopředu 90% děje, nicméně i tak na diváka čeká podívaná, která je sice opravdu dost předvídatelná, ale stále dokáže být i vcelku podmanivá. Rozhodně lepší film než Emmerichovo "10 000 př.n.l.", není tak utržený ze řetězu, dává si na čas, plus člověk se do onoho jednoduchého příběhu hezky ponoří. Rozhodně to nepoloží na zadek, ale na klidný sobotní večer je to naprosto ideální příležitost. Lepší 3* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Voči filmu "Alpha" pociťujem istú dávku sklamania. Čakal som, že to bude silnejšie, že to bude lepšie a najmä, že to bude dospelejšie. Poviem pravdu, že keby so mal 12 alebo 13 tak by som možno zhodnotil tento film ako vynikajúci a nepýtal by som sa viac otázok. A možno by som si ho pozrel ešte niekoľkokrát znovu. Lenže dnes je rok 2018 a ja mám 30. A keď si to premietnem dospelými očami, tak mám pocit, že celá tá story je spravená veľmi jednoducho a nie veľmi dospelo. Sú tu scénky, ktoré by to chceli nejako deklarovať, no reálne ako divák nemám často pocit, že to môže skončiť zle. Vieme ako to dopadne, vieme čo sa bude diať a ako celé to puto vlastne vyplynie. A to je dosť veľký problém. Osobne mi to skutočne prišlo viac pre tinedžerov, než pre dospelých. A je to škoda. Plus úvodná časť sa mohla buď poriadne skrátiť, alebo ak nie, tak minimálne upraviť. Namiesto toho, aby sme vedeli, čo sa udialo o týždeň skôr pred úvodnou scénkou, tak sa úvodná scénka mala dať na miesto, kam patrila. A okrem toho to oblečenie sa mi akosi ťažko akceptovalo. Rovnako ako fakt, že Kedove zranenia sú skutočne veľmi malé na to, čím si všetkým prešiel. Pamätáte si film "The Revenant"? Leonardo DiCaprio pôsobil, že bol skutočne zranený po útoku a musel prejsť poriadnym peklom, aby sa dostal opäť do formy. Tu som ten pocit nemal. Ale aby som film len nekritizoval, tak poďme na pozitíva. Vizuálna stránka filmu ma skutočne chytila. Vyzerá veľmi dobre. Puto medzi Alfou a Kedom je spracované veľmi dobre. Chce to svoj čas, ale nakoniec sa z toho stane skutočné priateľstvo. A nemám problém tomu uveriť. Záverečná časť je dobrá a možno keby film nebol tak predvídateľný a vedeli by sme určiť ako to skončí, tak by to bolo lepšie. Minimálne by to viac zapôsobilo. Ale aj tak som spokojný. Ak čakáte dospelý film, tak toto vás asi moc nenadchne, ale má to svoje momentky. Možno to stojí za jedno zhliadnutie. Ak vám nevadí tá predvídateľnosť a scenár, ktorý pôsobí ako z úplne iného štúdia. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alpha se dá jednoznačně charakterizovat jako film od Sony, tedy z pochopitelných důvodů téměř jako technologický benchmark a stylizovaný pravěk, který vypadá i na domácí obrazovce naprosto nádherně a až do konce jsem si snímek v tomto směru vyloženě vychutnával. Příběhově je to naprosto klasicky rodinný (tlupový?) příběh z ranku 10k před n.l. s pohodovou stopáží devadesáti minut a několika vyloženě dojemnými momenty, které musí dostat snad každého. V Imaxu to musela být nádhera, kéž by se to Columbia Pictures zaplatilo a my nepřišli o podobné typy filmů, jak v kinech, tak doma. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Coby milovnici psů mě samozřejmě film o tom, jak to mohlo být s domestikací vlka hodně nalákal, takže za toto téma a záběry krásného vlčka jsem byla ráda. Ale zase jako čtenářka Štorchových knih o pravěku a obdivovatelka Burianových kreseb jsem si pravěké obyvatelstvo vizáží i chováním představovala přece jenom trochu více do gorilovata, takže jsem se s takovýmto zpodobněním jaksi nemohla srovnat. Připadalo mi, jako by se za pravěké lidi namaskovali žáci na školní představení.Těm bych ovšem za takovéto převleky upřímně zatleskala. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když odpustím tu celou řadu nesmyslů a zaměřím se pouze na příběh, mohu dát s přivřenýma očima 3*. Lepší hodnocení by bylo, kdyby: (podotýkám, že nejsem archeolog a ani historik se zaměřením na pravěk, ale tak nějak pocitově) oděv vypadal autentičtěji a ne jak z kožené galanterie, krajina působila více evropsky a tím pádem realističtěji, vlk by při "domestikaci" zůstal více šelmou (záchrana z ledové vody? Olízání tváře? To jako fakt?) a ve finále se mohli tvůrci trochu osmělit a pokusit se být v otázce jazyka-řeči kmene průkopničtější, nechat plavat angličtinu (a tím pádem my pak češtinu v dabingu) a zkusit zobrazit komunikaci tak nějak více odpovídající pravěkým lovcům mladého paleolitu. (Ano, nevím, jak se tehdy mluvilo, netuším, zda jsou na to vědecké teorie, ale jedno je jisté - národní jazyky neexistovaly.) Takže shrnuto - pěkný pohádkový příběh pro každého, kdo se oprostí od touhy po zhlédnutí něčeho více autentičtějšího a ze strany tvůrců i odvážněji pojatého, promyšleného... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)
  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama