Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro malé děti. 1) Komiksoidní trikový přebarvený snímek z kanadské Alberty vyžaduje od diváka vskutku velkou toleranci. Logické dějové kiksy, nevěrohodné chování československého vlčáka, anachronické pojmenování postav, o českém překladu dialogů ani nemluvě ("plané" sliby) a další nesmysly (např. oblečení) působí typicky americky. Tvůrcům neuvěříte ani tu digitální Evropu před 20 000 lety._____ 2) Vyrostl jsem na Štorchových příbězích z pravěku. I jejich filmové ztvárnění Na veliké řece, Osada havranů a Volání rodu (Lovce mamutů nikdo zatím nenatočil) považuji za vcelku zdařilý pokus přiblížit tehdejší dobu dnešnímu divákovi. Ve srovnání s Alfou mají všechny zmíněné snímky výrazně lepší atmosféru a přes nesrovnatelně nižší rozpočet působí daleko věrohodněji._____ 3) 22letý zkušený dětský herec, Australan Kodi Smit-McPhee se mi na rozdíl od mnohých jiných diváků líbí. Je sexy a herecky OK._____ 4) Vtipný koment: verbal***, krásné vyznání pejskaře: Big Bear*****. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Porovnáme-li sólovou tvorbu dvojčat Hughesových, tak si všimneme, že zatímco Albert vyšel do světa s tímto, Allen již před pěti lety s realitvně soustředěným a civilním Broken City. Na mysl se tak musí vnutit představa, jak spolupráce těchto dvojčat na filmech Dead Presidents, From Hell či Book of Eli musela vypadat. Za mě asi tak, že pomalejší brácha Albert tam maloval obrázky a chodil obtěžovat kameramana, zatímco Allen to po něm opravoval a se zbytkem štábu pomrkával, že se to prostě udělá jak se domlouvali ráno, když byl bráška ve fitku. Alpha je totiž naprosto jedinečný filmový omyl, kde všechno jako by snad úmyslně chtělo, abyste ani na chviličku nepodlehli iluzi té doby. Neandertálci z barbershopu s perfektníma zubama ve zpomalených záběrech útočí na digitální skot, hrdina najde žížalu uprostřed holých skal a když potřebuje, kdesi ve stepi, kde není od horizontu k horizontu žádný strom, najde klacek. Otevřené rány a zlomeniny zde jdou do dne rozchodit. Pračlověci zde během sedmi dnů projdou čtyřmi ročními obdobími a pěti podnebnými pásy. Do toho je celou dobu zřejmé, že před kamerou je pouze pět metrů skutečné akce, zbytek je obligátní CGI a to ještě hodně špatné. Navíc je to strašná nuda pro pejskaře, která staví veškerou svou snahu napojit diváka na film skrze vztah digitálního čokla a nejnesneitelnějšího herce současnosti. Navíc u čísla padesát mě přestalo bavit počítat záběry proti nízkému večernímu slunci, čimž mě čekalo ještě padesát bezútěšných minut strašně špatného úvodního videa k béčkové videohře. Nerozumim. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blízce příbuzný 10.000 B.C. byla zábavná relaxační pohádka/haluzní hlína (jak kdo chce), která mě nadchla svým vizuálnem i infantilně dobrodružným dějem. S Alphou jsem ovšem měl od prvních záběrů dva zásadní problémy - 1)nevtáhl mě do děje, protože 2)nevěřil jsem mu. Nevěřil jsem ani za mák jeho hercům, nevěřil jsem jim jejich chování, jejich dialogy, jejich kvazipravěkou klingonštinu, jejich účesy, jejich nevěrohodně vystajlované pravěké ohozy. A jemnocitný křehotinkový hulibrk Omega v hlavní roli byl nejmíň věrohodná postava ze všech a ze všeho, totálně tragický casting. Exteriéry byly sice meditativně krásné, ale z přemíry CGI zároveň i sterilní, neživé, bezduché. Nevěřil jsem jim. Pokud byl záměr film pojmout s jistou surreálnou artovou nadsázkou, třeba s takovou s jakou byla vykreslena stará bájná Hellada v Immortals, minulo se to u mě účinkem. Jestli to měl být filmový kýč pro pubertální týnky (které jistě budou děsně žrát hlavního holkokluka) nebo pro homouše se zálibou v hošanech v kožených oblečcích hrajících si na pravěké lovce, tak to teda jóóó... Vlastně ne. Ale skončím smířlivě - Omega utrpením zmužní a dotáhne to nejmíň na Epsilona, z vlka vyrobí čokla, no a pro děti okolo 10 let bude tenhle biják určitě žůžo. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Začíná mi vadit, když tvůrci dají na úvod filmu několikaminutový spoiler (obvykle té nejlepší scény z filmu), po kterém následuje věta "O TÝDEN DŘÍVE" a veškeré napětí je rázem to tam. Zrovna tady to bylo naprosto zbytečné. Film je hodně přehnaným survivalem zejména pro mladší publikum, které v tom nebude hledat logiku z hlediska přírodních živlů nebo fyzických možností. Označení Revenant pro děti to vystihuje asi nejlépe. Nicméně se jedná o pěknou audiovizuální podívanou s krásnými záběry (i když často s dějem nesouvisejí). "Postava" vlka táhne v podstatě polovinu filmu a na dobrodružství obou protagonistů se dobře kouká. A i když je to naprosto předvídatelná pohádka, svůj účel plní, a to je hlavní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být sice větší trhák, působí to lehce jako menší produkce, ale překvapivě jsem se do děje ponořil a hezky mě vtáhl. Jedná se vlastně o dobový survival a zároveň vznik psa domácího. Je zde hezky zobrazena krutá doba před naším letopočtem a příroda je využita naplno včetně zvířat ( vlci, tygr, hyeny, bizoni, supi) hlavní hrdina je sympaťák, líbila se mi i hudba a lovecké scény mají šmrnc, takže na nadprůměr to bohatě stačí 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)
  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama