Reklama

Reklama

Odhalení vesmíru

(TV film)
  • Česko Odhalená tajemství neviditelného vesmíru (více)
USA, 2015, 54 min

Režie:

Peter Yost

Hrají:

Jay O. Sanders (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Před pětadvaceti lety odstartovala NASA jeden z nejambicióznějších astronomických projektů, kosmický teleskop Hubble. Když poslal na Zemi první snímky, zdálo se, že celá myšlenka skončí debaklem neuvěřitelných rozměrů. Ale odvážná mise pěti astronautů vrátila Hubble na špičku vědeckých výzkumných prostředků. (TV Spektrum)

Recenze (5)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Standardní dokument. O vesmíru je tam toho minimálně, je to dokument hlavně o teleskopu, všechny ty mnohokrát popsané problémy rozebrané a komentované. Stačí vidět jednou či dvakrát, vynechat by ho žádný milovník vesmíru však neměl. Díky "Hablovi" se můžeme roky kochat obrázky planetárních mlhovin a galaxií, které bychom bez tohoto teleskopu a opravovaného zrcadla neměli možnost ještě hodně let spatřit. 4 hvězdy za dokument, teleskop samotný je tak za hvězd padesát. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky všeho kolem vesmíru možná bude dokument nuda, pro mě jako pro laika naopak skvělé rozšíření obzorů kolem Hubbleova teleskopu. Vím teď, čím byl významný pan Hubble, jak vyřešili v NASA fatální neostrost obrazu při spuštění teleskopu, s jakými významnými objevy nám pomohl nebo kdy a jak asi doslouží a bude-li nahrazen. A také jsem si po dlouhé době uvědomil, jaké hnidy ve vesmíru jsme a kolik toho (ne)víme... K dokonalosti dokumentu chybí časové ukotvení klíčových událostí a někdy by se hodilo jít víc do hloubky, ale co by člověk za hodinu chtěl. ()

Murysek 

všechny recenze uživatele

Dokument mohl nést název Hubble Space Telescope, ale jinak je to pěkný dokument se spoustou zajímavých informací. Navíc dobře zpracovaný, dokonce na to, že pochází z USA, tak se méně informací desetkrát opakovalo a to je velké plus. ()

Reklama

Reklama