Reklama

Reklama

Beatles vs Stones

(TV film)
  • Francie Duels - The Beatles vs the Rolling Stones : It's Not Only Rock'n' Roll

Obsahy(1)

Když v šedesátých letech vtrhly do světa masové kultury dvě legendární kapely, Beatles a Rolling Stones, milovníci hudby a fanoušci jedněch nebo druhých si je od počátku zařadili do kategorií hodní chlapci - rošťáci. Ale odpovídalo toto rozdělení rolí skutečnému charakteru obou populárních skupin? (TV Spektrum)

Recenze (12)

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

U všech brouků a kamenů, jak jako "vs", bych ty hejsky novinářský liskala... :-( Příště se dozvíme, že spolu Batlesi a Stouni v latexových oblečcích po nocích vykrádali banky. :-DDD Ještěže se zde snaží tvůrci dokumentu napravit, co jiní napáchali, a tak se dozvíme pravdu, asice nejenže nebyli rivalové, ale naopak se spolu přátelili a chodili na pivo. ;-) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Poněkud chaotický film o neexistující rivalitě Beatles a Stones a bez hudby Beatles a Stones. A s faktickými chybami... Mizérie. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

V dokumentu zazni par novych veci jako vzajemna podpora Beatles a Rolling stones. Je zde videt jak apoliticke Beatles valcovala divoka doba. Kvuli jednomu krestanskemu srovnani takovy skandal od blaznive valecne generace?Hezke. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Klasickej neautorizovanej dokument, takže když se řekne, že skladba "Satisfaction" v soutěžení Beatles a Stones všechno změnila, tak namísto ní zní jakási "no name" písnička. Což prostě tak trochu ruší. Ale jinak zajímavý film, dobové záběry mě budou bavit vždycky, o to víc, když jsou v jednom takovém vedle sebe ikony Lennon a Jagger. A kdo tedy onen souboj vyhrál? No... nikdo, protože on to ve skutečnosti nikdy žádný souboj nebyl. ()

vitekmlejnek odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád Beatles, mám rád Rolling Stones, ale překroucenější dokument jsem neviděl. Spousta zásadních informací je úplně vynechána - první výraznější úspěch Rolling Stones s písničkou od Beatles, I Wanna Be Your Man, přátelství hlavně mezi Brianem Jonesem a Beatles, vzájemné účasti na nahrávání nebo zpívání doprovodných vokálů, podpora Beatles po zatčení Jaggera s Richardsem a jejich držení ve vazbě kvůli drogám, etc., ale to se v tomto dokumentu nikdy nedozvíte. Místo toho perly typu, že Beatles se v roce 1963 ženili, aby si vylepšili image hodných chlapců, což doprovází záběr z McCartneyho svatby z roku 1969, pár týdnů před rozpadem... A "narativ", že ve studiu zavření Beatles přestali rozumět světu venku (takže udělali alba jako Revolver nebo Seržant Pepř, ze kterých to nerozumění světu úplně čiší...), zatímco politicky uvědomělí Rolling Stones chodili na demonstrace proti Vietnamu, je úplně směšný. Mick Jagger byl asi na jedné a moc ho to tam nebavilo. K tomu Jaggerova fotka z roku 1969 a komentář, že Beatles účast zakázal Brian Epstein - tou dobou už dva roky po smrti. Takže Lennonovi nemohl zakázat už ani vrácení MBE mj. na protest proti britské podpoře americké politiky ve Vietnamu. Osobně je mi to dost jedno, nehodnotím Micka ani Johna nebo kohokoliv podle účasti na demoškách nebo názorů na 50 let starou válku v Asii. Uvádím to jen jako příklad nesmyslů v tomto "dokumentu". 99% dobových záběrů a rozhovorů jsme už taky viděli jinde, takže jednu hvězdičku nelze udělit ani za to. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama