Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Recenze (85)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tolik v zásadě dobrého a tak mizerný výsledek. Duncan Jones zažívá sešup Shyamalanovského ražení. To, co dříve zvládal bez většího zadýchání, je najednou nedostižné. Příběh pořádně nechytne, emoce nefungují. Je to tak nefunkční, až to jednomu nedává smysl - je to jako se koukat na sexy holku a necítit VŮBEC NIC. Pokud vám z filmu o hledání ztracené milované bytosti vyjde to, že nejzajímavější postavy jsou psychopat a pedofil, víte, že je něco hodně špatně. Myslím, že základní chybou je v tomhle případně neodhadnutí nejsilnějších stránek příběhu. Hlavní hrdina (vzhledem k tomu, jak je ta postava napsaná a uchopená) totiž opravdu není materiál na tahouna a neměl by být v centru dění. Kdyby to bylo hlavně o tragicky nevyrovnané postavě Paula Rudda, udělali by tvůrci imho mnohem lépe. Snad příště, Duncane, snad příště. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto sci-fi z produkce Netflixu je skutečnost, že poměrně obstojně zobrazuje cyberpunkový Berlín. Bohužel ale to a atmosféra města je to jediné, co si z filmu odnesete, jelikož se s podobným tématem v rámci sci-fi nepotkáváme každý den. Příběhově ale poměrně nůďo a herecky se tu objeví postavy, o kterých za pár minut nebudete ani vědět. Bez emocí, bez charakteru, bez ničeho. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones je solidní režisér s třemi triumfy na krku, ale jeho novinka Mute se 44% je docela záhadou. Osobně mi to nepřišlo tak strašný jako je zdejší hodnocení. Alexander Skarsgård je sympaťák a tím, že je němý film celkem ozvláštnil, Paul Rudd si zahrál ujetého záporáka a vlastně byl až k nepoznání. Vizuálně to atraktivní moc není, místy jsem měl pocit, že nekoukám na Sci-Fi, ale na film z našeho světa, občas tam proletí dron či lítající auto, ale ve srovnání s Blade Runnerem je film vizuálně chudší. Akce docela ušla, ale není jí moc a příběhově to lehce drhne, ale rozuzlení se mi líbilo. Mně to na průměr vychází, nenudil jsem se . 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bože to čo bolo? Prvú hodinu som sa vôbec nechytal. Nerozumel som svetu, postavám, neorientoval som sa v dialógoch, ani vzťahoch. Futuristická atmosféra slabá, chatrný vizuál, akcia skoro žiadna, zápletka nudná a ťažko pochopiteľná. 30 % ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Gratuluji, Duncan Jones natočil Konzultanta sci-fi filmů. Na tohle nesourodé režijní peklo se nemáte šanci připravit. 3/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, co tím chtěl Duncan Jones říct a co konkrétně se při vzniku filmu pokazilo. Na první pohled to totiž vypadá, že úplně všecko... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ďalšia slepá filmová ulička Netflixu a tentokrát i film, ktorý ma vyložene uráža svojou existenciou. Aký má zmysel napojenie na režisérov debut? K čomu sú dobré sci-fi prvky, keď z hľadiska príbehu nehrajú žiadnu rolu? Prečo je vlastne hlavný hrdina nemý? Nesúrodý zlepenec samoúčelných, až bizarných, nápadov, ktoré majú pravdepodobne maskovať chabo vyskladanú detektívnu zápletku plnú nefunkčných postáv. Čo sa stalo s talentovaným tvorcom, ktorý dal kedysi svetu Moon či Source Code? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co se to děje. Duncan Jones je můj oblíbený režisér, ještě mě nezklamal a když jsem se dozvěděl, že chystá duchovního nástupce mého oblíbeného Moonu (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?), obrovsky jsem se těšil. Abych se to nějak snažil dešifrovat, proč jsou vesměs všichni z filmu rozčílení. Netflixu je vyčítáno, že ačkoliv financuje středně drahé trikové filmy (což je super, jelikož ty už v kinech prakticky vymizely), tak výsledným snímkům (Death Note, Bright) chybí dramaturgie a určitý producentský dohled. Faktem je, že v Mute je nespočet scén, které jsou jakoby vytržené z různých filmů a pro celkové tempo jsou na škodu. A ačkoliv se nejedná o žádnou pecku, která člověka po vzoru nářezového Altered Carbon vytrhne ze sedačky díky promakaným akčním scénám, pro mě to to byla odrovnávačka veskrze emocionální. Jo, sem tam bych stříhal a krátil, ale povedlo se mi naladit na stejnou vlnu a hezky jsem se nesl příběhem. A nebo možná jenom hrozně miluju cyberpunk. Třeba už film ani nikdy znovu neuvidím, ale jako jednohubka ideální. PS : Alexander Skarsgård je vyloženě libovej, je skvělý ho vidět v jiné poloze než třebas v Sedmilhářkách (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?). A Paul Rudd mi v netradičné podobě také hodně bavil. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jenom Mute nepomůže, zmáčkněte rovnou i Power Off, ať se neošidíte o dvě hodiny drahocenného času! Půl hvězdy za jakž takž chvályhodné finále, druhá půlka za snaživku Therouxe (kterej chudák neví, co má hrát). Jinak děs, nuda, hnůj a scénáristické peklo. Pochybuju, že letos dobrovolně uvidím ještě něco horšího. Špatné filmy sice potřebujeme, aby nám pomáhaly tříbit další kinematografické zážitky, ale čeho je moc, toho je příliš aneb po tomhle budu dávat pět hvězd všemu tak dva týdny. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rudd mě herecky potěšil, dočkal jsem se pár nádherných vizuálních scén a tím tak pozitiva končí. Ten film jako by nebyl respektive je hrozně umělý. PS: Proč se to odehrává ve stejném světě jako Moon opravdu nepochopím ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční a bizarní mix plný úchylných individuí, co se potulují ve futuristickém Berlíně. A nejen to. Film je neotřelý, cyber-punkový, přehuštěný, občasně zmatený a nesmysluplný, nemá jasno, o čem by chtěl pojednávat nejvíc a je značně skoupý na akci, a to trvá dvě hodiny. A nutno zdůraznit, že nesedne každému. V prvním plánu je hlavní postavou barman Leo, dlouhán, který jako by se v tom ultra moderním světě vyskytl nedopatřením. Žije skromně, neobléká se podle poslední módy, s moderními technologiemi si netyká a hlavně je vlivem úrazu od dětství němý. A má exotickou přítelkyni, která jednoho dne beze stopy zmizí, dává o sobě vědět jen sms vzkazy (ukáže se, že jsou falešné), tudíž Leo se vypraví křižovat město, aby ji našel. Film zdaleka není jen o tom. Druhým dějstvím nás provází mohutně kníratý magor Bill, zvaný Kaktus, který je americkým imigrantem, který je nyní ve službách zdejšího podsvětí. Vykonává pro něj pokoutní chirurgické zákroky, špinavou práci, přičemž sám je velmi nevyzpytatelný, pojí jej přátelství s pediatrem, který má pedofilní sklony, občas mají homosexuální tendence a rád by se i se svojí malou dcerkou vrátil do své vlasti, jenže je v tom potíž. A celé to dění kolem nich rámcují bizarní figurky z řad transvestitů, transsexuálů, homosexuálních prostitutů a různě podivných existencí, až to nelze celé pobrat. Duncan Jones je dobrý režisér, takový film ve své filmografii ještě nemá. Spíše bych podobný kousek čekal z dílny Jonase Akerlunda a jemu podobných, než od něj. No, stalo se. Alexander Skarsgard se nemusel učit texty, ve filmu má asi jen tři holé věty, a to až v závěru. Hodně zajímavým se ukázal Paul Rudd, herec komických rolí, který najednou dává temného, mnohovrstevnatého zlosyna, až se divák těší jen na sekvence s ním, popřípadě s úchylným pediatrem Justinem Therouxem, někdejší manžel slavné Jennifer Anistone. Zrežírováno je to zajímavě, design i vizuál filmu je na Netflix platformu kvalitní, režie ale dává vyniknout i scenáristickým nedostatkům, které se na dvouhodinovém prostoru nedají úplně přehlédnout. Film je v globálu podáván atypickým vyprávěcím stylem, což pro něj v konečném hodnocení představuje plusové body, a je poměrně netradiční podívanou, která zde nějakou dobu tvůrčím způsobem absentuje. 7/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že ačkoliv dává Netflix tvůrcům poměrně volnou ruku, nikdy z jejich filmů nevyleze něco, co bych si chtěl pamatovat dýl než dvacet čtyři hodin. Duncan Jones si střihnul další sci-fi (ze světa Moonu… poněkud zbytečně) a místo realizace velkých vizí a snahy vykřesat z filmu maximum vidíme jenom napodobeninu Blade Runnera bez nosnýho příběhu s absencí scén, jež by vám utkvěly v hlavě (průběh vyšetřování je bez náboje a napětí… a trvá přes osmdesát minut, než začne trochu bavit). Postavy k tomu všemu jsou hodně nesympatický a krom Skarsgårda se všichni chovaj jak naprostí kreténi. Zklamal mě i Clint Mansell se svým soundtrackem. Je sice fajn, že ze světa srší určitá zvrácenost, že krví ani kurvama se nešetří, ale pokud je právě tohle ten důvod, proč dobří filmaři chodí k Netflixu, měli by zvážit, zda není lepší točit pro Hollywood v PG13 velký příběhy, spíš než točit nudu pro R-kovej rating. (zatím jedinej Fukunaga dokázal natočit pro Netflix naprosto komplexní filmovej zážitek se vším všudy). Seriály má Netflix parádní, ale filmy jim zatím moc nejdou – snad to prolomí Scorsese! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie je to smutné, keď film, na ktorý ste boli veľmi zvedaví od momentu ako ste sa o ňom dozvedeli sa ukáže ako veľké sklamanie? Neotravuje vás to? Mňa už to skutočne začína štvať. Najmä počas tohto februára, ktorý zatiaľ hodnotím ako obrovské sklamanie celkovo. Nie, že by som si nejaké dobré filmy nepozrel, no prevláda pocit, že viac filmov nedosiahlo moje očakávania. A "Mute" do tejto kategórie spadá tiež. Nemôžem povedať, že by tam neboli dobré elementy. V prvom rade poviem, že náš hlavný hrdina je dobrý. a herecký výkon Alexandra Skarsgårda bol podľa mňa veľmi dobrý. Človek by mu aj uveril, že je v realite nemý. Paul Rudd je okey, no myslím si, že čo jeho postavu pretláča najviac je asi ukážka toho, že by nedovolil nikomu ublížiť jeho dcére. Inak si myslím, že v ničom nevybočuje z trendu štandartných zloduchov. Vizuálne to má čo ponúknuť niečo. Dizajn tohto sveta je celkom dobrý, len mám pocit, že polícia tu asi dokopy má robotu všade, lebo počas celého filmu sa tu moc neobjavia a ani nič dokopy z toho sa udeje nebude nikto vyšetrovať, nebudú žiadne problémy ani nič podobné. Takže neviem ako vlastne fungujú. Flymeal je podľa mňa najlepšia vec v celom filme a skutočne funguje. A Paul Rudd občas dá dobrú hlášku, ktorá vie pobaviť. Poďme sa teraz ale pozrieť na mínusy filmu. V prvom rade som veril, že to bude aspoň trošku akčnejšie a bude to drsnejšie. Koniec koncov, mohol to byť film o chlapovi, ktorý sa rozhodne popasovať s podsvetím, aby našiel svoju priateľku. Ako napríklad Liam Neeson v "Taken" alebo Denzel Washington v "The Equalizer". Filmu by to veľmi pomohlo. Lebo potom pôsobí strašne pomaly, natiahnuto a scénky sa ťahajú. Plus musím povedať,že mi aj vadilo, keď sme neustále menili pozornosť. Venovali sme sa najprv Leovi, potom chvíľu Cactusovi a nestále sa to prestrihávalo. Chápem, že chceli dať zloduchovi viac charakteru, no reálne mu dali potom viac osobnosti než nášmu hrdinovi. Jediné čo sme o ňom vedeli bolo, že bol amish, miloval svoju priateľku a bol nemý. Viac toho nevieme. A svoju silnú stránku ukáže až v poslednej polhodine filmu a aj to len na chvíľku. Nejakú akciu to potrebovalo. O ostatných postavách dokopy nevieme skoro vôbec nič. Sú tam len do počtu. A chcel by som vedieť viac. Takže ako celok je film veľké sklamanie. Hodnotenie: C- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd byl nejlepší z celýho filmu, bavil mě jeho charakter, dialogy a chování. Co se týče toho “zbytku”, hl. hrdina nevýraznej, prostředí ala cyberpunk mě neohromilo.. takový slabší stejně jak celý film a ten příběh. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je třeba ocenit , že se režisér snaží vyšlapat neotřelou cestu a je zde plno absurdit a atmosféra svérázné společenské vrstvy. Ale myšlenky jsou dost neurovnané. Nakonec z toho vznikl slabý film pro potěšení davů s mnoha vadama. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní, těžko zaškatulkovatelná záležitost. Přitroublý multietnický romanťák - tak tahle rovina je fakt... přitroublá. Bizarní kyberpunková sci-fi - z tohohle úhlu pohledu slušná práce. I když já osobně si myslím, že zdejší vize blízkobudoucího Berlína je ještě nepravděpodobnější, než byla vize Los Angeles v Blade Runnerovi; za třicet let totiž v Berlíně nepofrčí dekadentní zábavní kluby a roznášení fastfoodu inteligentními drony, ale hidžáby, plnovousy a mlácení hlavou směrem k Mekce 5x denně. Místy docela drsná noirová krimi - taktéž spokojenost. Vizuálně pohledná podívaná - inu jak jinak, když Netflix. Zajímavé a většinou rozporuplné postavy, další plus, ovšem až na dobrosrdečného prosťáčka Lea a sentimentální flundru Nadiru, kteří bohužel film sráží do poněkud zatuchlých středoproudových vod. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu inspirována klasikou žánru sci-fi "Blade Runner" je vážně povedená a je zde znát, že se penězi vážně nešetřilo. Bohužel, tohle se nedá říci o příběhové a scénáristické sféře, která je všechno možné jen ne dobrá. Příběh, postavy a jejich motivace či dialogy nedávají téměř žádný smysl, takže ve finále dostaneme vizuálně vtahující, avšak obsahově prázdnou filmovou schránku bez nějakého zásadního hlubšího sdělení. Po výborných snímcích jako "Moon" či "The Source Code" je tedy film Mute pro režiséra Duncana Jonese velkým krokem zpět. Škoda. PS: Role Paula Rudda je už jen pověstnou třešničkou na tomto "WTF" dortu! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Němý Amiš hledá ve futuristickém Berlíně svojí milou a zaplétá se nejen do organizovaného zločinu, ale i do rodinného dramatu. Taková trošku jiná scifárna, pro kterou jsou žánrové prvky spíš kulisou, protože pro příběh samotný mi nepřipadaly zase až tak důležité, ačkoliv na solidním vizuálu se odrazily. Samotné vyprávění je místy příliš natahované a některé scény by se daly snadno vypustit, ale zase žádná ze sekvencí vyloženě nenudí, takže se některá hlušší místa dají v pohodě překousnout. Co se herců týče, tak Alexander Skarsgård byl docela fajn, ačkoliv hrát pouze za pomoci mimických svalů není z mého pohledu zrovna jeho parketa, ale zvládl to slušně. Každopádně mě víc bavil Paul Rudd, který si tu střihnul polidštělého záporáka a v por něj nezvyklé roli se cítil jak ryba ve vodě. Netflix se tímhle širšímu publiku nejspíš nezavděčí, ale mě se to docela líbilo. 70% ()

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama