Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Recenze (85)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Čo je dobre. Pretože je do určitej miery nekonvenčný ako prasa. Je tu absencia výrazného antagonistu aj protagonistu. Futuristický Berlín je kulisou, ktorá je využitá minimálne. Snaha o prepojenie s Moon smiešna. Množstvo dejových línií zbytočných. Hlavná je rozťahaná a nedobre zmotivovaná. Veľa vecí sa tu neuzatvorí, ale kupodivu všetko je tu poprepájané a všetky detaily fungujú. Rovnako aj hudba, Rudd, Theroux aj Skarsgard. Hoci ako postavy sú skôr bábky, než niečo plnohodnotné čo môže zaujať a s čím sa môžeme stotožniť. Je to iné. Nepovažujem to úplne za prešľap, lebo dopozerať sa to dalo a cítiť za tým konkrétny úmysel aj cieľ. Len to nemá dušu a filozofický presah Moon, čo asi každý ( vrátane mňa) čakal. Inak na jedno pozretie vôbec neurazí, ako by sa z hodnotení mohlo zdať. Koniec je kupodivu aj pekne krvavý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozmanitý žánrový mišmaš, který ale u mě fungoval naprosto. Je to hravé, je to docela vtipné, místy i dojemné, trikově navíc docela vymazlené. Zasazení do futuristického cyberpunkového města, ač to nemá s příběhem jako takovým, co dělat, mi přijde vlastně originální a svěží. Upřímně moc nechápu, proč se na to snesl až takový hejt. Je ale fakt, že to není film pro každého. Je to své. Ale nepřehledné a zmatené? Notak. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

What the fuck have I just seen? A prečo sa to vlastne muselo odohrávať v rovnakom svete ako Moon? Je síce chvályhodné, že Netflix dáva tvorcom dostatok slobody na realizovanie ich vízie, ale ako sa začína čoraz častejšie ukazovať pri filmoch z Netflix produkcie niekedy to je skôr na škodu a chýba silná ruka producenta, ktorá by aspoň trocha usmernila režisérov čo si vlastne natočia. Pri Duncanovi si totiž vážne začínam myslieť, že ten Source Code bola iba akási zhoda náhod, ktorá sa už nebude opakovať, pretože od tohto filmu to s ním už ide iba dole vodou (Warcraft) a s aktuálnym Mute klesol snáď až na samotné dno. Nezaujímavý film, ktorý dokonale vystihuje jeho názov - Mute (nemý) - film, ktorý nemá čo povedať. Ba navyše ešte bez akejkoľvek atmosféry alebo zaujímavej myšlienky (akciu alebo akékoľvek napätie, keďže v žánri je uvedené aj thriller by ste hľadali už úplne márne). Keď si nechcete nechať skaziť príjemné spomienky na Moon, tak zabudnite, že toto niekedy vzniklo a ušetríte si neskutočne dlhé dve hodiny, v ktorých sa nič nedeje a ešte je to aj celé podporené pomerne druhotriednym vizuálom. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Řeknu to narovinu: Bavilo mě to víc než Moon a Warcraft dohromady. A to i navzdory šíleně přesolené stopáži. Přesto to není vskutku žádná bomba - Jones jako by chtěl udělat postmoderní biják s přesahem, ale neumí jej napsat a natočit. Možná by mu neuškodilo, kdyby seděl jen na sesli režisérský a psaní tak nechával na někom, kdo je v tom přeci jen kovanější. Skarsgard, Rudd a Theroux liboví. Bohužel ale tenhle průměrně napsaný, zbytečně dlouhý a roztahaný film nevytáhnou vejš než nad 60%. ()

sta 

všechny recenze uživatele

(ne)příjemným způsobem nepovedený film, který mě při sledování dost sral, ale nějak na něj musim furt myslet ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Berlinsky Blade Runner Bowieho juniora. Nevim s cim maji vsichni tak zasadni problem. Je to unikatni film se zvlastnimi charaktery, atmosferou a skvelou hudbou. Za me super zazitek. 8/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

No...mám to za sebou. Nenudil jsem se, ale na suprově psychedelickopsychologický MOON to nemá ani náhodou. Nejslabších je bezesporu posl.tak 20min. Vizualita Berlína v budoucnosti zajímavá. Hl.představitel též. Hodně se mi líbila (neptejte se mě proč) Naadirah když měla jak vlasy tak rty tmavě modré. Jenže zmizela z děje moc brzy. Božský Clint Mansell též trochu zklamal. Vadila mi dost v 2.pol.přemíra vulgarit, které byly naprosto zbytečné. Moon tohle neměl a ani to nepotřeboval, jako tento film. Ale největší bomba je samoz.to, na co snad čekal každý,kdo viděl předchozí Moon. Ano, jde o scénu, ve kterou jsem ani nedoufal a ona přišla,dokonce,ještě před 30.minutou. Leo přijde do restaurace, kde na tv obr. vidíme záběr se soudní síně, pak (s vyjímkou 2 právníků a ženského hlasu mimo záběr) plnou místnost Samů Bellů. A pod tím máte titulek- 156 tváří jejich tvůrce. Bývalý zaměstnanec Lunar Industries, zpovídán komisí v přítomnosti jeho mnohých klonů. Tak tohle mě totál zbořilo. To je to, kvůli čemu jsme na to snad všichni čučeli. Dále jsem ještě odhalil jakousi asi reklamu na systém Gerty 3000 v bowlingové hale a skoro na konci, když ten pedofilní Justin Theroux, kterého jsem nepoznal ani omylem, nabíjí auto, tak je vidět logo Lunar Ind. Jo já vím. Je to málo. Ale mě to zatím stačí na to, abych si to nechal. Mám totiž tušáka, že časem v tom odhalím víc, než se na 1.pohled zdá. Z Moonu jsem taky nebyl hned odvařen. Chtělo to 3 podívání. Smazat to můžu vždycky, no ne? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým potenciálem, který by skoro mohl být kultovní, ať už pro hrdinu, který je na první pohled cool, anebo pro vizuální stránku, která je skvělá, ale jak se ukáže, jedinou skutečně dobrou postavou je ta, kterou hraje Paul Rudd, jinak je potenciál zabit, a to především v příběhu, který se nakonec snaží být skoro až sentimentální. Snad Duncan natočí něco lepšího. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání a umělecký sešup dolů. Duncana Jonese zřejmě smrt otce těžce poznamenala. Tohle totiž není ten samý sebevědomý režisér, co natočil MOON. Jako by nevěděl, co tímhle filmem říct. Těžce příběhově a postavově vyprázdněná a roztříštěná matlanina všeho možnýho, co vás napadne. Chvílema mi to připomínalo už i takovou do sebe zahleděnou sračku jako jsou Kellyho SOUTHLAND TALES. Příliš mnoho postav, skoro žádná sympatická, v jejich motivacích se většinou ztrácíte a jejich dialogy jsou duchaprázdný. Futuristický Berlín by chtěl být druhým BLADE RUNNERem, ale vylezl z toho spíš takovej refnovsky neonovej retro papundeklland. Chybí tomu nějaká dynamika vyprávění, tempo a co si budem povídat, ten obsah není zrovna nic originálního. Jediná zajímavá postava zmizí hned na začátku, aniž bychom si k ní stihli vytvořit nějaký zájem. Duncan byl vždy nejsilnější v minimalismu, ale tady si bere moc velký sousto, nezvládá to ukočírovat vypravěčsky a nenadchne bohužel ani vizuálně. Už chápu, proč do toho po finančním průseru s WARCRAFTem nechtělo žádný studio jít. Netflix je sice finančně výhodná online videopůjčovna, ale budget na rádoby druhýho BLADE RUNNERa z nich jako z filmovýho studia nikdo nevydojí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak tohle se Jonesovi opravdu nepovedlo a absloutně nemám tušení co tím chtěl basník říci.Mute je primárně filmem o ničem,připomínajícím hodně lacinou kopii již známých sci-fi.Navíc všechny postavy jsou tu prostě divné a po delší době ja tak Mute filmem,který velmi rád zapomenu za 3...2...1...20% ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Koukat na němého maníka, který hledá přítelkyni, která se z ničeho nic ztratí celých 120 minut? To chce pořádné kou*le, protože 40 minut jsem zíral na jakou opičárnu to koukám?! Zbytek filmu jsem doplňoval aktivitami domácnosti. 0% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle fakt ne. Sakra, s takovýmhle námětem toho jde vytřískat mnoho, navíc když to má ještě dvě hodiny. Ale tady je to celé o tom, jak hledá celý film a nějaké zajímavé zvraty tam vůbec nejsou. Místo toho jsem se permanentně nudil, postavy byly naprosto nezajímavé, později to bylo tak nudné, že mi začínalo být úplně jedno, jak to celé dopadne. Což by logicky být nemělo. On ten film taky hodně ztrácí na tom, že je brutálně dlouhý, ale aby to za něco stálo, muselo by se zkracovat. Hodně zkracovat. A i tak by to hodnocení vysoké nebylo. Mute je jenom další lehce zapomenutý film, který si hraje na něco velkého, ale ničím velkým fakt není. 1* ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Toto dopadlo naozaj neuspokojivo (navzdory očakávanom z top traileru). Menšia katastrofa. Nielenže sa nemôžeme baviť o atmosfére, toto postrádalo fungujúci príbeh. Scenár zlyhal na plnej čiare. Vedľajšie postavy akoby z iného filmu a žánru, nevyrovnané + aj samotný hl. hrdina bez charizmy s nonstop prihlúplo vyciveným výrazom. Chcelo to byť druhý Blade Runner, ale vizuál a 4 pekné zábery nočného, futuristického Berlína nemôžu stačiť ani na priemerný film... PS: Trošičku, ale naozaj len trošičku mi to pripomenulo Goslingovu Lost River (v zmysle pekný obal, wtf obsah). PS2: Najlepším nápadom je napokon Duncanov šikovný TV odkaz na Moon :)) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na Jonese teda nic moc, i když ten Blade Runnerovský vzhled vůbec nebyl k zahození a ani rozjetí děje nebyl průser. Akorát je to natahané a příběh jako takový vlastně nakonec moc smysl nedá, takže na to člověk kouká v dobré víře, že se dočká něčeho skvělého, což se vlastně nestane. Škoda. 55% ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

V tesnom závese za Altered Carbon je tu ďalší netflixovský cyberpunkový výplach. V sci-fi hantýrce sa tomu hovorí navoňaný prd. Od Warcraftu vrátane začíňa každý film Duncana Jonesa zaváňať průserom. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Atmosféra téhle podivné sci-finky byla dobrá - město, kde nikdy nevychází slunce, špinavé jak stoka, vyzdobené neony a jediný únik od všednosti dne je virtuální svět nebo bordel. Alexander Skarsgård nezklamal a němého bouchače s asketickým stylem života vystihl skvěle. Horší byla dějová linie, která mnohdy nedávala smysl a pokud divák smysl nakonec objeví, tak je to natolik nezajímavé, že je mu vlastně líto času, který filmu věnoval. Žádná z postav mi nepřirostla k srdci, takže mi bylo v podstatě fuk, jaký osud je postihne. Relativně kvalitně vystavěné béčko. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Najsmutnejšie je sledovať premárnený potenciál. Jonesova vízia budúcnosti je zaujímavá, zvrhlo nechutná a pútavá, aj napriek tomu, že si očividne berie v mnohom inšpiráciu z iných cyberpunkových diel, svojským spôsobom do popredia stavia civilného, nemého hrdinu, ktorý s touto dobou musí súperiť. Lenže to je málo, obzvlášť keď sa dve hodiny musím pozerať na detektívny príbeh, ktorý nespĺňa správne predpoklady pútavého rozprávania či už zaujímavého vykreslenia motivácii a tá hra s vizuálom a svetom mi prestane v polovici stačiť. Áno, má to svoje momenty, ale tak trpký dojem po podobnom filme som nemal už dlho. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Skvělý film. Nemám výhrady. Smysluplná rodinná romance s bezvadným koncem. Dítě s tatínkem v bordelu, maluje si, pohoda. Pedofil, který dostane co si zaslouží, paráda. Někdo vás obtěžuje ve vašem podniku? Vezměte na něj automat, libovka. Vše jak má správně být, bohužel budoucnost. Dnes je všechno nedotažené. A film se může zdát zmatený pouze hňupům !!! ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Ultra light nealkoholická verze Blade Runnera v podání strmě dolů klesajícího Jonese, který se asi rozhodl světu ukázat, že po suchém Warcraftu dokáže natočit ještě něco mnohem horšího. Mute působí jako by se Duncan Jones podíval na Scottovu kultovní klasiku, pozval domů Michaela Roberta Johnsona a za hodinu přišli na svět s tímhle zmatečně prázdným scénářem. Nejhorší na tom celém je, že se to snaží působit až moc jako dílo velkého vizionářského režiséra, který předběhl dobu. Mute je ale důkaz toho, že Jones má do velkého vizionáře ještě hodně daleko. Netflix je v tomhle hodně zrádná cesta. Dostanete sice peníze, v podstatě na co chcete a absolutní kreativní volnost, to na první pohled vypadá jako super věc, jsou ale lidi jako např. Jones, pro které je to spíš cesta do pekla. Na Mute není vůbec nic záživného, je to jen spousta futuristického bordelu s naprosto nudným hlavním hrdinou, jehož myšlenkové pochody jsou naprosto nelogické a jeho sebedestruktivní povaha působí spíš směšně než jako badass postoj cool hrdiny. Alexander Skarsgård a jeho pohled utrápeného štěněte tomu taky moc nepomáhá a rozhodně nepodává herecký výkon, na kterém by měl celý film stavět. Celá honba za záchranou jeho lásky je strašně málo opodstatněna, vlastně jen úvodní částí filmu a zbytek Mute je jen pomalá honička skrze zbytečně zmatený děj. To Paull Rudd sice trochu přehrává, ale jeho herecký výkon je stokrát záživnější. Kdyby byl Mute alespoň o trochu víc přímočařejší, dalo by se mu ledacos odpustit, takhle je to jen naplněný sen jednoho režiséra, který zanevřel na fanoušky a bude muset udělat podobnou fintu jako M. Night Shyamalan, aby se vrátil zpět mezi ty, které se vyplatí sledovat. 30% ()

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama